Çeyiz serme resimlerinizi paylaşır mısınız?

bende sermemiştim çeyiz hiç gerek yok bence herkes görsün diye. birde gelinin evinden önce kızın baba evinede seriliyor böylede adetler var. hiç gerek yok biz eşyaları getirdik yerleştirdik hatta benim biraz fazla eşyam olduğundan bir yemek takımını açtırmamıştım kızdılar bana ama yinede benim dediğim oldu. açılmadı yani. biz sadec yatağın üstüne bohça içinde gecelik pijama falan seyleri koyuyoruz öyle sere serpe yapmıyoruz anlayacağınız :teytey:

ıkımızde aynı ildeyz ben evlenırkenn kesınlıkle sercemm cok meraklıyımda o bakımdan senıde davet ederım gelırsın anlastık mı ama elı boş gıdılmez bılesın :1closedeyes:

bende sermemiştim çeyiz hiç gerek yok bence herkes görsün diye. birde gelinin evinden önce kızın baba evinede seriliyor böylede adetler var. hiç gerek yok biz eşyaları getirdik yerleştirdik hatta benim biraz fazla eşyam olduğundan bir yemek takımını açtırmamıştım kızdılar bana ama yinede benim dediğim oldu. açılmadı yani. biz sadec yatağın üstüne bohça içinde gecelik pijama falan seyleri koyuyoruz öyle sere serpe yapmıyoruz anlayacağınız :teytey:

kız bocuk ben serdım ya bırı konu acsada eklseme dıyodum

zelıhacım bızdede baba evıne serılıyor bence yenı eve sermeye gerek yok orda bıde bosuan dagınıklık olacak ne gerek var

dscd2024.jpg

dscf2dfd029.jpg

dscf20er28.jpg

dscf2dfdf027.jpg

devamı var kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile5

Bende sermeyeceğim gelip bakıp gidiyolar ev kongre ve sergi sarayına dönüyo görmek isteyen varsa evine ser hem zahmeti az olur :)

bende sermicem. eşyalarımı görüp napcaklar. kocişim görsün bizim içimiz rahat olsun yeter . tabi serenlere saygım sonsuz. bu sadece benim fikrim. ama burda serilenlere bakmak çok güzel gerçektede olsa zevkle bakarım ama ben uğraşamam şahsen zahmetli iş . meraklı yanımda yok değil :teytey: a.s

Bizim bursada adettendir çeyiz serme..a.s
Ben yıllar önce evlenirken sermiştim ama bizde gelinin evine serilir..
Bence güzel bir gelenk..
Erkek tarafının eşya takı düğün nasıl şerefi ise bizde de kız tafarının şerefi olark görülür ve yıllarca uğraşılıp yapılan el emekleri serilir..a.s
Ama tek kötü yanı sonradan toparlamaka.ssererken herkes gelir gelinin annesi yengesi ablası falan yani kalablıkta olur ama toplarken bi tek anne oluyor buda zor oluyor tabii.yerimseniben

canım seninkilerde çok güzel hayırlısı olsun işlh..:1hug:

a.s.:nazar:a.s.

çeyiz serme işini hemen anneme sordum, biz de eve sermeyeceğiz değil mi diye :))) yok dedi çok şükür, ben pek hazzetmiyorum da bu kadarından.

Bizimkilerin çeyiz serme dedikleri şey şuymuş, düğünden 1 hafta önce falan kızın bütün çeyizi (tabak çanak örtü yatak mutfak eşyaları ne varsa artık) yeni eve götürülür, yenge hala teyze veya birkaç yakınla birlikte eve gidilir, eşyalar eve yerleştirilirmiş gelinin eşliğinde ve isteği doğrultusunda. böylece o yakınlar da bütün çeyizi yerleştirirken o şekilde görmüş oluyorlarmış. Ama öyle kanepelerin üzerine falan serip herkese göstermiyomuşuz. Bu da farklı bi stilmiş, o gün herkes gelinin kölesi gibi oluyor :) merasim sevmediğimden ben belki bunu bile yapmam :))

benım de hiç hazetmediğim bişeydir çeyiz serme işi..ne gerek varsa..millete neyın var neyın yok göstermek manasız gelıyor..kıme ne kı benm esyamdan..hem o kadar emekle temızle toparla gelenler eller dokunur kırletır..sonra kımılerı kem gözludur nazar eder falan..ya ne bıleym ben bazı seylern benm özelım olmasını ıstedgmden belkı de..bana sacma gelıyor adet tabı yapana da saygm var ama ben sermedm..hos sermesem de kolılere toparlarken bıkac kısı gelmstı zorla actırdılar ılla görcez dıye..su merak denılen sey hakıkaten ılgınc..bende yok dıye mı ne..

bende hoşlanmıyorum gösterişli şeylerden.şahsen milletin benim çeyizimi görüpte şusu güzelmiş bu kötüymüş diye belirtmeleri beni rahatsız eder.sonuçta hepsini ben beğenip almışım ve ben kullanacağım millete nee ? birde çeyiz serme durumlarında önceden bi kaç yer duymuştum gelip gören genç kızların "keşke benimde olsa" v.s tarzda cümleler kurmaları ve bunu benim duymam beni çok üzer.bu gösterişler artık eski de kaldı arkadaşlar.bırakın görecek olanlar evinize geldiklerinde sizler kullanırken görsünler...

bende 2008 mayıs ayında evlendim nikahtan bir hafta önce çeyizim oturacağımız eve geldi. toplamda 8 kişiydik erkek tarafından kimsenin gelmesini istemedim sadece kız tarafı olarak serildi çeyizim. o gün çok sakin olmak lazım çünkü her kafadan ses çıkıyordu.
herşeyi düzenli yerleştirdik gözüken yerlere gösterilen şatafatlı olan şeyler yerleştirildiler. yatak odasının ve mutfak dolaplarının kapıları açık bırakıldı gelenler görsün diye. heryere nazar boncuğu serptiğimi hatırlıyorum.
işimiz bittikten sonra erkek tarafı geldi ve çok beğendiklerini söylediler hatta kameraya bile çekmişlerdi :)
evlendikten sonrada kendi zevkime göre kullanacağım alana göre tekrar düzenleme yapmıştım...

alt tarafı bir kez olacak bu çeyiz serme olayı...güzel bişey çok ayrıntılı olmasada bende evleneceğim zaman yaparım belki.. :jeyyar:

banada saçma gelio ve hiç hoşlanmıyrm ama şöyle bişey var ben çeyizlerimi sersemde sermesemde erkek tarafı görmeye gelicek. e bu sefer nolucak sadece onların aldığı mobilyalar göze çarpçak sanki ben bişi yapmamışımda ondan göstermiyomuşum gibi. böyle düşüncelere mahal vermek istemediğim için kararımı değiştrdim ve sercem hepsini :)

banada saçma gelio ve hiç hoşlanmıyrm ama şöyle bişey var ben çeyizlerimi sersemde sermesemde erkek tarafı görmeye gelicek. e bu sefer nolucak sadece onların aldığı mobilyalar göze çarpçak sanki ben bişi yapmamışımda ondan göstermiyomuşum gibi. böyle düşüncelere mahal vermek istemediğim için kararımı değiştrdim ve sercem hepsini :)

zaten kafalarında öyle bir düşünce içinde geleceklerse mutlaka bir kusur bulur erkek tarafı,sen içinden nasıl geliyorsa öyle yap canım bence

Son düzenleme:
bu çeyis serme olayında hırsızlık oldugunu dudyum bencede gereksiz mahremiyet denilen bişi var dimi.. :CüvCüv:

Ceyiz sermeyi düşünmüyorum zaten incik cincik çeyizde istemiyorum dantel tarzı şeyler yani.Annem yapıyor tabi ama ben kullanacağımı sanmıyorum :)

nıye bukadar ısteksısıznız kızlar yahu
güzel adetler bunlar kımene gerksız gelır ama ben baba evıme serdm annem ıstedı
herkez geldı gordu bı zaRARI YOKTU
erkek tarfıda yenı evımde görmeye gelmedı kımse gelın evınde bakmadı hatta

Back
X