Çeyiz serme resimlerinizi paylaşır mısınız?

1234tamam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
38
0
86
39
Bursa
benım mayısta dugunum olucak şimdiden telası sardı annemın ve benım yapmıs oldugu ceyizleri en gosterıslı sekilde nasıl serebiliriz yardımcı olursanız sevınırm degısık fıkırlere ıhtıyacım var...teşşekkurler hihoyyyt

15 kişi bakmıs ama fikir yazan olmamıs bekar arkadaslara yardımcı olmak isteyen yokmu?

ben yardımcı olayım cnm ama burda pek ceyıs serıpte resım ekleyen olmadı yerimseniben benım evlenmemı beklersen bek sercem
fıkır olarakta tül kurdele ve gul yaprakları kullancam tüllerı acılmayankutuların ustune susluycem kırmızı kurdele zaten başı cekıyo ucuz yerlerde satılan suslerden mesela denız tasları ve kuru gul yapraklarıylada susleme yapcem ben tabı evlenene kadr cok değişcekk hersey :1closedeyes:

Bende çeyiz sermedim.sadece bir kaç tane havlum vardi da yakinlarim zorla yapmişti onlari kapinin üstüne attik..herkes gider gitmez arkaalarindan çikarmiştim.ben millet bakacak diye bişey seremem hemde gözümün nurnu onlara harcayamam, zaten kullanişli değil kanimca...
Ama yapmiş olanlarda sergiler tabiki, çünkü bir kere yapilmiş bu amaç için...

bende ole vıtrın takımı falan sevmem ama pıke nevreım gobeklı takım ara takım bohcam falan dantel yaptım harıka oluyoo dantelı sevıyom ama abrtmayalım havlum tulbent cokk ohoo orduya yeter bızde herkse bohca yapıldığı için cok yapılıyo bu tur seyler ama evıme asla dantel sermem okesın

ben çeyizimi mecburen serdim desem yeri annemein ve mahalledeki çok meraklı hanımlar yüzünden:) 2 oda dolusu vardı yaklaşık 60 havlu 60 tülent 40 patik daha niceleri annem sağolsun=) hepsini güzel ütüleyip yatakların üzerine serdik nazar boncukları gül yaprakları ve kurdelelerle süsledik canım zaten herşey süslü olduğu için abartmaya gerek yok

Çeyiz serme adeti daha ziyade anadoluda yapılan bir gelenek,büyük şehirlerde o adeti sürdüren pek kalmadı galiba..Kayseri'de çeyiz sermeyi görmüştüm, bildiğiniz Halk Eğitim sene sonu sergisi gibiydi adeta..havlular,peçeteler,çarşaflar,yatak örtüleri,masa örtüleri,mutfak perdeleri,kıyafetler,terlikler ayakkabılar,geline-damada karşılıklı ne alındıysa serilmişti, çeyiz bakmaya gelenler kaç tane ne var sayıyorlardı...onları kullanmaya gelinin ömrü yetermi diye düşündüm doğrusu...

ceyiz serme nasıl oluyo bende hic görmedim cok merak ediyorum

ıkımızde aynı ildeyz ben evlenırkenn kesınlıkle sercemm cok meraklıyımda o bakımdan senıde davet ederım gelırsın anlastık mı ama elı boş gıdılmez bılesın :1closedeyes:

hepinize tesekkur ederim ilgilendiginiz için...banyo kuvetimi doldurup kopurtucem gul yapraklarıyla suslucem masanın uzerıne serdıgım ortunun ustune inciler koyucam yatak odamda perde baglarınını tuylerle baglıcam cok suslu hoş olmasını istıyorum bunun gıbı fıkırlerı olanlar paylaşırsa mutlu olurum

bende sözlüyüm inş.düğün zamanındada çeyiz sermiycem kaydirigubbakcemile4sanırım bizim adetlerimizde yok kaynanamada söyledik
ben evimiz düzeltirim öle insanlar gelip bakar çeyize hediye getirilir bende hazırlamış olduğum hediyeleri veririm
bizde böle vallahhh:lepi:
çok yorucu olur yafisfisfis
ser kaldır evini ser üffff nebiliyim tabi benim fikrimm:teytey:

bende buyuk ıhtımalle serıcem cunku evım baska bı sehırde olucagından.
aslında cok zor bı durum ama adett bızım buralarda sermeyınce laf olur.

bende haftaya sercem
hafta sonu eve götürecem
buraya fotolarını koyarım
çok süslü olmasına gerek yok
ama oymalı sandıklar varya onlardan almadım daha
inşallah hafta sonu alabilirim
ve yatak örtümü herkese göstermek istiyorum
çünkü evde yatak odamın kapsını kapatı tutacam
şimdiden eş dost görsün
bu arada hediye getirilir
çayiz bakmaya gelirken
özellikle kayınvalide getirir ama ben bişey istemiyorum

cnm valla bende sevmem öyle şeyleri pek.he çeyizim çoktu.annem sag olsun.teyzem moda evinde 2 ay dik dik bitiremedi.sandıgımı büyük ebat özel yapıldı,heryer gömme dolap dolu heryer.ama kayın validem,annem ve ben 3 ümüz herşeyi yerli yerine yerleştirdik.tertemiz duruyor.çeyiz serilecek millet görecek hem sermeye ugraş hem toplamaya ne anladım ben o işten bana göre bişey degil.ama tabiyki herkesin kendi fikri cnm

nasil seriliyir bilmiyorum bu konuda fikir veremicem ama bence ceyiz serme bir eylence evlenmeninde tati tuzu gibime geliyor, benim imkanim olmus olsa bende ceyiz sermek isterdim dogrusu. Anadolu karandeniz yada istanbul benim icin degismez. Ama öyle gösteris olsun diye tabi eylence maksatli :-)
dügünümüz türkiyede olacak ama almanyada yasayagiz diye böyle bir imakim yok ne yazik ki

bende haftaya sercem
hafta sonu eve götürecem
buraya fotolarını koyarım
çok süslü olmasına gerek yok
ama oymalı sandıklar varya onlardan almadım daha
inşallah hafta sonu alabilirim
ve yatak örtümü herkese göstermek istiyorum
çünkü evde yatak odamın kapsını kapatı tutacam
şimdiden eş dost görsün
bu arada hediye getirilir
çayiz bakmaya gelirken
özellikle kayınvalide getirir ama ben bişey istemiyorum

ay ay ay ne güzel isler bunlar insallah hersey cok güzel olur! Fotogarf koyacagin icin simdiden tesekkürler canim merakla beklicem a.s.

ıkımızde aynı ildeyz ben evlenırkenn kesınlıkle sercemm cok meraklıyımda o bakımdan senıde davet ederım gelırsın anlastık mı ama elı boş gıdılmez bılesın :1closedeyes:

ehehe bende yanımda bi süprizle birlikte gelirim ozmn

mutlaka cagır ama unutma beni hihoyyyt

sende 2010 da gelin olcektin dime

ben de düşünmüyorum sermeyi hoşuma gitmiyor zaten bizim burada öyle bir adet yok nişanlımın memleketinde adet ama orada oturmayacağız sadece onlar nişan bohçalarımı sermişlerdi nişana geldiklerinde o zaman bile tuhafıma gitmişti bizde olmaz çünkü

Back
X