Çeyiz Masrafları

kocaeli__41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
18
0
36
Kocaeli
merhaba , sizlere sormak istediğim şu ; çeyiz hazırlıkları için ortalama ne kadar maliyet ödediniz , tahmin de olsa cevaplarınızı bekliyorumm , şimdiden teşekkürleerr

o neler alacağına göre değişir ki canım her bölgenin adeti farklı mesela benimkiler 19 20 yi buluyor :18:

bana bir arkadasım gecenlerde ekim ayında evlencek bir tanıdıgının damadın harcadıgı haric sadece onunkinin 50 bini buldugunu soyledi...

kız ne almıs o parayla o kadar nasıl bi ceyiz goturmus merak etmedim degil

50 bınmı gercekten evımı o dızmıs anlamadım :)benım dugunum kasımda sole bı malıyet cıkarayım sana

2 bın tl (bılasık makınesı-fırın)
5 bın yatak odası
3,5 bıne yakın danteller pıkolar vs.
2 bıne ev tekstılı nevresım yatak ortusu
3 bın tabak canak catal
1 tl tencere takımı teflon celık
1 tl elektırıklı esyalar(elektırık supurgesı-cay makınesı-tost makınesı-blander)
1 tl yatak odası ve mutfak perdesı
500 tl halılar
400 tl yazmalar -havlular
1 tl plastık esyalar
500 tl mutfak ıvır zıvırları
2 bınde arada gıder:)

22,900 felan canm ah ah o paracıklar:)

canım o senin bütçene ve kafanda tasarladığına göre değişir. mesela bişey 5 e de var 7.5 a da 10 a da. senin alacağın malzemeye,kaliteye ve fiyata göre değişir ama bence sadece kız tarafının masrafı olarak 20.000 çok geldi bana. o kadar abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum. evlenince evdeki eksiklere göre zaten tamamlarsın. ilk aşamada büyük parçaları al bence ben öyle yapıyorum. küçük ıvır zıvırıda toplu olarak bi kere de almayı düşünüyorum.

valla canım sana şöyle birşey söyliyim be 15 bine bu olayı bitiririm diyordum ve ne kadar minimuma kaçsamda sana fiyat veriyim. tabi bunlar nakit ödemeli.

beyaz eşya çamaşır mak hariç 7250
yatak odası 3000
oturma grubu+yemek odası 9250

düşün yani hatta salomn oturma odası ayrımı yapmadım tek odam olsun istedim. şimdiden 19.500 tuttu ve daha bunun vestiyeri halısı perdesi var bunlar sadece büyük eşyalar

bence eksiksiz bir çeyiz için en az 20bin lira gerekiyor 50 bin liraya ne almış o kadar bende çok merak ettim valla....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…