çeyiz listesini kısaltma yolları........

flamingo2754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
470
7
bazı bölümlerde arkadaşlar uzuuuun bi liste yapmışlar da. ben de şöyle düşünüyorum:
beyaz eşya
mobilya
halı-perde
yemek tabağı tk.
tencere tk.
çatal kaşık tk.
yorgan-yastık
nevresim tk.
ütü-ütü masası
havlular
blendr takımı
süpürge
vs.. (ana eşyalar)
olduktan sonra bazı eşyaları şimdiden almaya gerek olmadığını düşünüyorum.örenğin, terlik, baharat tk,klozet tk, içki bardakları, katı meyve sıkacağı, şarjlı süpürge,ekmek kızartma mak, konserve açaçağı, vcd oynatıcı, müzik seti (müzik seti mi kaldı bu devirde yahuu) , tablolar vs. süs eşyaları, vs....
biz şahsen televizyonu bile düğünden sonra alcaz.
sizin de bu olmasa da olur dedğiniz eşyalar varsa yazalım da,hem psikolojik olarak hem de maddi olarak rahatlayalım,yoksa uzun çeyiz listelerini görünce insanın içi daralıyo gerçektenn..

Düğünden sonra alıncak eşyayı bırakma taraftarı değilim. Alınması gereken ne varsa zamanında alınıp o eve girilmeden konmalı:1closedeyes:
Evim herşeyiyle tam olmalı.şakkıdı

tabi hepimizin içinde heveslerimiz var.evimizde şu olsun bu olsun.elimize biraz para geçse çeyizimize bişeyler alı alıvermek istiyoruz hemen. ama uzun listelerde de gerçekten lüzümsuz şeyler bile var.amacımız öncelikli olarak en çok ihtiyaç olan şeyleri çeyizimize eklemek olsun ki evlendikten sonra aylarca-yıllarca kullanılmayacak şeyleri şimdiden yük etmeyelim kendimize.

Düğünden sonra alıncak eşyayı bırakma taraftarı değilim. Alınması gereken ne varsa zamanında alınıp o eve girilmeden konmalı:1closedeyes:
Evim herşeyiyle tam olmalı.şakkıdı

:lepi: Şeniz kısnlıkle katılıyorum
ayrıca bende up uzun bı lıste yaptım ne sözlu ne nışanlıyım baharat takımımda var ıyıkı almışım dıyorum
boşuna ceyıs bakanı olmadık :dilcikar:
ayrıca luzumsuza bı ornek verım süzgec cok luzumsuz deıl mı artık makarnayı neyle süzersen süz onuda sonra alırsın

:lepi: Şeniz kısnlıkle katılıyorum
ayrıca bende up uzun bı lıste yaptım ne sözlu ne nışanlıyım baharat takımımda var ıyıkı almışım dıyorum
boşuna ceyıs bakanı olmadık :dilcikar:
ayrıca luzumsuza bı ornek verım süzgec cok luzumsuz deıl mı artık makarnayı neyle süzersen süz onuda sonra alırsın

en güzelini yapmıssın böcük..bnde temmuzda sözlenicem ama şimdi çeyiz telaşı sardı -tatlicadiarzu- bende ne alınması gerekiyorsa evlenmeden alınmasından yanayım daha sonra borç harç taksitle uğraşmak hoş gelmiyor :1ninca:

bıde bebek olursa onun gelecek telaşı
bıde kırada ısen ayvayı yedın dırek:nazar:
ılerde hıç sıkıntı cekmeden evlencem ıcn cok mutluyumkı aldıklarım son moda seylerdır :asigim:

bıde bebek olursa onun gelecek telaşı
bıde kırada ısen ayvayı yedın dırek:nazar:
ılerde hıç sıkıntı cekmeden evlencem ıcn cok mutluyumkı aldıklarım son moda seylerdır :asigim:

takipçiniz çeyiz konusunda :nazar:a.s. gerçi bende daha hiçbişey almadım ama işsizliğin gözü kör olsun senağlama ufak tefek başlıyorum bu hafta :Saruboceq: yardımına ihtiyac duyabiliriz yani :1hug:

ya hayatım böle kısaltmak kolay ama gercekcı degıl :))))
cunku lımon sıkıcagı
ıgne ıplık setı
fön makınesı
bunların hepsı de ıhtıyac kaydirigubbakcemile3
o yuzden böle kısaltmak gercekcı degılll

keske kısaltabılsem daha gecenlerde duzleştırıcı ve bukle yapıcı aldım ılk bakısta gereksız gıbı ama evlendıkten sonra hayatta alamam cunku ıkısıne 300 tl vermştm nerde evlendıkten sonra bole luks gereçler alamazsın kı ...bence alınabıldıgı kadar alınmalı...hatta bı abla demstı...bu ıc camasr fantazı gecelık falan evlendıkten sonra kımısı ıcın luks bıle sayılıo evlenmeden once ne aldıysan o demıstı...

Çok belli başlı şeyleri önceden alabilirsiniz ama evlendikten sonra ihtiyacınıza göre alın, ben de önceden almıştım daha sonra ne kadar gereksiz şeyler almış olduğumu gördüm yaşayarak, bir süre sonra ev çöp eve dönebilir , başta insan heves ediyor ama sonra bir sürü gereksiz şey oluşuyor evde, mesela ben çeyizimde fritöz almayı hiç düşünmedim hiç de gerekli olmadı isabetli bir karar almışım meğerkaydirigubbakcemile5

bazı bölümlerde arkadaşlar uzuuuun bi liste yapmışlar da. bazı eşyaları şimdiden almaya gerek olmadığını düşünüyorum.örenğin, terlik, baharat tk,klozet tk, içki bardakları, katı meyve sıkacağı, şarjlı süpürge,ekmek kızartma mak, konserve açaçağı, vcd oynatıcı, müzik seti (müzik seti mi kaldı bu devirde yahuu) , tablolar vs. süs eşyaları, vs....
biz şahsen televizyonu bile düğünden sonra alcaz.
sizin de bu olmasa da olur dedğiniz eşyalar varsa yazalım da,hem psikolojik olarak hem de maddi olarak rahatlayalım,yoksa uzun çeyiz listelerini görünce insanın içi daralıyo gerçektenn..
kesinlikle katılıyorum. Ana eşyaları aldıktan sonra gerisini ihtiyac duydukca alırsın. başka birinin çok önemsediği birsey senin hiç umrunda olmayabilir. Sonuçta evine yerleşmeden neye ne kadar ihtiyacın var anlayamazsın. listene bir kaç mutfak eşyası ekledikten sonra bence hiç sorun yok.

bende ana eşyalar alındıktan sonra diğerleri ihtiyaç duyulursa alınmasından yanayım

ki bu söyliyeceklerim durumu sıkışık parayı ancak yetirebilecekler için bence :) bende onlardan biri sayılırım

bence; fritöz, salata kurutucumuydu neydi (ilk defa burda duymuştum :) ) yemek takımlarının altına koydukları (adını hatırlayamadım) teker teker alınan bişey vardı o, fazladan alınan gecelikler, fazladan abartılan nevresim takımları, buz kovaları, buz maşaları :S filan bence çok fazla

şöyle bişey varki durumu olan ve hevesi olan alsın elbet, ama burda bazen öyle listeler görüyorum ki şaşırıyorum :) annemler kaç senelik evli bizde bile onca eşya yoktur, evlenmeden önce herşey alınsın da o taksitler evlendikten sonraya kalmıyor mu? sanırım biçok kişinin ki kalıyor, o zaman fazladan olan şeylere ne gerek var

şu an ne nişanlıyım, ne sözlü evet çeyiz alıyorum bende ama daha hala ana eşyaları alamadım ki o detaylara gireyim, kendimi sıkamam da, herşeyim tam olsun evlenince alamam stresinede giremem, evlendiğimde neyin ne olacağı belli olmaz,o zamana çıkınca görürüz

Evlenmeden önce aldın aldın. Ondan sonra zor bence:nazar:
Yeni yeni başladım ceyizimi tamamlamaya.
Küçük ev aletleri her yıl hemen hemen değiştiğini düşündüğüm için mesela onlara ayrıyeten para biriktrim evlencem zaman alcam:dilcikar:

Ben şunuda anlamıyorum anlamakta istemiyorum. Kız calışıyo yada calışmıyo her neyse.
Evlencegi zaman dayısı gel bura sne şusunu al amcası sen şusunu al:dilcikar:
Ben bunu istemiyorum. Bana almak isteyen kafası böyük altın getirsin:lepi:-tatlicadiarzu-
Herüfümle yeriz onları :lepi::lepi: kaydirigubbakcemile2
Olmadı herüfün boyu posu devrilsin der anama veririm:smiley-cool:

Evlenmeden önce aldın aldın. Ondan sonra zor bence:nazar:
Yeni yeni başladım ceyizimi tamamlamaya.
Küçük ev aletleri her yıl hemen hemen değiştiğini düşündüğüm için mesela onlara ayrıyeten para biriktrim evlencem zaman alcam:dilcikar:

Ben şunuda anlamıyorum anlamakta istemiyorum. Kız calışıyo yada calışmıyo her neyse.
Evlencegi zaman dayısı gel bura sne şusunu al amcası sen şusunu al:dilcikar:
Ben bunu istemiyorum. Bana almak isteyen kafası böyük altın getirsin:lepi:-tatlicadiarzu-
Herüfümle yeriz onları :lepi::lepi: kaydirigubbakcemile2
Olmadı herüfün boyu posu devrilsin der anama veririm:smiley-cool:

:roflol: :roflol: :lepi:

bizim evde ekmek kızartma mak.yok. sözlümün ailesinde de yok. evlenince bizde de olmayıversin canım nolcek...
herkesin kendine göre bi çeyiz düzme anlayışı var da ben en çok evli arkadaşların durumunu bilemk istiyorum.mesela hangi eşyayı almasam da olurmuş dediler acaba.

arkadaşlar evi eşya doldurmanın anlamı yok bence hele kiracı ya da tayinciyseniz ben bu yüzden bir çok şey almadım mesela biblo,kadeh takımları,kristal gondol ,şekerlik...vazo,tablolar...vs birde kullanamayacağım hiçbirşeye para vermedim yazık günah alıp elimde kalmasındansa hiç almam daha iyi diye düşündüm

X