Çeyiz için yardım. Fikirlerinizi bekliyorum kızlar:)

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
123
Merhaba kızlar;)

Biz sevgilimle ailelelerimizle farklı şehirrlerdeyiz. Ve artık yavaş yavaş kendi eşyalarımızı almaya başlıyoruz. Ama çoğu ürürn konusunda pek bilgimiz yok.
Öncelikle beyaz eşya konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Bir sürü ürün var. Vestel, arçelik falan. Öncelikle beyaz eşya konusunda hangi modelleri tavsiye edersiniz? Sizin görüşeriniz nelerdir?

benim beyazeşyam vestel alındı. amaaaaa bosh almak isterdim. herkesten duyduğum marka bu.
ama arkadaşlarım evlendi simens alanda memnun profilo alan da memnun :34:

valla canım biz daha dün aldık çamaşır ve bulaşık makinesini ve samsung aldık fiyat performans oranı yüksek die

Peki kızlar şimdi a+ ürürnler çıktı. Sizce a+ mı olmalı?

bizimkiler a+ canım enerji tüketimi açısından bayaa fark oluyo almışken hepsini düşünerek almak gerekio zatn

a+ tan sonra A++ lar bile çıktı.
o yüzden kesinlikle A+ olmalı. %35 daha az enerji sağlıyorlarmış sonuçta :32:

Şu a+ ler hep aklımdaydı. Beyaz eşya aldığım zaman bunlara özellikle dikkat edeceğim.

Bir de kızlar hazır konu açılmışken şimdi nette bakıyorum da:) Uyku seti marka tavsiyeniz var mı? Taç, sarev, linens bir sürü ürürn var. Modeller zaten çok fazla. Siz ne diyorsunuz? Bunlar için bol bol fiyat araştırması yapmak lazım ben model ve özellikle kalite için araştırma yapıyorum şu an:)

Eğer tek bir markaya takılı kalmayacaksanız, benden size tavsiye fiyat araştırmasına girdiğinizde bütün markaların ürünlerine göz atın.
Mesela LG'nin çamaşır makinası çok iyi diyorlar, Samsung buzdolapları - Siemens buzdolapları iyi denilir.
Fırın konusunda (ankastre'den bahsediyorum) Arçelik iyi deniliyor ve bunun gibi bir sürü ürün.

Ben bu haftasonu beyaz eşyalarımı aldım, aldığım ürünleri aşağıda paylaşıyorum...

Ben hepsini Siemens - Alman ürünü olarak aldım, bir ürünün orijinalliğini nereden anlarım diyorsan artık ürünlerin üzerlerine nerede yapıldığını yapmak mecburi. Misal arka etiketinde veya iç çeliğinde "made in Germany" yazar, bu alman demektir. Bunlara dikkat edebilirsin, araştırdığınız ürünleri genelde kendi ülkelerinde yapılmış olarak alırsanız daha iyi olur. Genelde Arçelik, Bosch - Siemens tercih edilir beyaz eşyada. Çünkü Arçeliğin servisi diğer hiç bir ürünle mukayese bile edilemez, fakat Bosch ve Siemens'te bu konuda Arçelik'ten geri kalır yönde değil.

Arçelik ürünleri olarak servisi çok iyi olduğu için pahalıdır. Kısaca "ben sana sınırsız servis veriyorsam bununda bedelini alırım" diyen bir marka. Güvenilir bir marka.
Ama bu benim bütçeme uymaz dersen eğer Siemens markasına bir göz atabilirsin, Bosch ile aynıdır aslında bakıldığında, fakat Bosch keseye daha uygundur.
Siemens'in Alman ürünleri Bosch'tan daha pahalıdır. Sebebi daha iyi olmasından kaynaklı, beko - arçelik gibi düşün...

Yani karar tamamen senin beğenine ve kesene göre değişir.
Önce beğendiğin modelleri araştır, en çok ne hoşuna gidiyor, daha sonra bu beğendiğin modellere göre fiyat kıyaslaması yap.
Modeller genelde özelliklere göre ayrılır, misal bir bulaşık makinasında 3'ten 8'e kadar program varsa eğer, sen 8 programlı bir makina alırsan en pahalı olur.
3 programlı alırsan en ucuz... Tabii bir de artık A - A+ - A ++ gibi elektrik ve su tasarrufu yapan ürünler mevcut.
Siemens bu konuda çok iyi, siemens'in A+ buz dolabı veya herhangi bir beyaz eşyası, Bosch'un A++'sına bedel.
Bunu anlamak için A+ yazısına değil, karşılaştırma yaparken kullandığı güçleri kıyaslamanızda fayda var.
Bu size 1 günlük kazanç sağlamasa da, uzun vadede daha az elektrik ve su tüketimi yapılacağı düşünülürse, yine kârda olan siz olursunuz....

Verebileceğim bilgiler şimdilik bu kadar.
İnşallah yardımcı olmuşumdur ;)

Benim aldıklarım toplamda yaklaşık 5500 TL civarını buldu, fakat tanıdık birisinden aldığımız için, güzel indirim yaptırdık.
Eğer alışveriş merkezlerindeki elektronik mağazalarını gezerseniz ve farklı bir yerde elektronik mağazasından gördüğünüz fiyatın altında fiyat bulursanız, bunu mutlaka elektronik satan mağazaya (saturn, Bimeks, teknosa vs. gibi) söyleyin. Fiyatta indirim yapıyorlar.
Bir de eğer ürünlerin hepsini tek bir yerden almayı planlıyorsanız (ki öyle yapın daha avantajlı olur, bende öyle yaptım) ürünlerin etiket fiyatlarından nereden baksanız parça başına 200 TL indirimde zorlayın... Yani totalde bunu kafada hesap yapın, düşündüğünüz fiyatı söyleyin. Çünkü elektronik mağazalarını da gezdiğimizde, mağaza müdürü bize "eğer bütün parçaları tek bir yerden almayı düşünüyorsanız lütfen etiket fiyatlarına takılmayın, bizde indirim yapıyoruz" demişti... :34:

Sonunda beyaz eşyalarımızı aldık kızlaaarrrr.... :52: :52:
Siemens aldık, tam istediğim gibi oldu herşey... Öyle mutluyum ki... :nazar: :nazar: :nazar:
Allah herkese bu güzel alışveriş sevinçlerini yaşatsın inşallaaahhhhh.....
:16: :16: :16:

Buzdolabımız
FB,8863,19,siemens-kg57na61ne-alttan-donduruculu-buzdolabigumusno-frostcift-kapili-solo-siemens-buzdolabi.jpg
siemens-kg57na61ne-en-ucuz-no-frost-buzdolabi.jpg

Bulaşık makinemiz
Bsn26m882tr.jpg

Çamaşır Makinemiz (8kg)
Siemens-WM10S461TR-camasir-Makin_19017_1.jpg

Ocağımız (çelik olarak tek model vardı zaten :) )

Resim_1325173861.jpg

Fırın almaya gerek duymadık, çünkü zaten evde fırın mevcut, o fırında:
ARCELIK-9650-DI-ANKASTRE-FIRIN__59104611_0.jpg

Süpersiniz ya. o zaman demekki beyaz eşya olayına baya vakit ayrımak gerekli:))

Süpersiniz ya. o zaman demekki beyaz eşya olayına baya vakit ayrımak gerekli:))

Kesinlikle canım, Allah şimdiden kolaylık versin...

Bir de çok kafanı yorup, baş ağrıtacak derecede üzme kendini derim.

Sonuçta elektronik şans işi, biz aldık haftasonu mesela, iyi gördüğümüz beğendiğimizi aldık, ama kimse arıza yapmayacağının garantisini veremez..

O yüzden bir noktada içine sineni almanda önemli, sonuçta bu eşyaları en çok sen kullanacaksın :34: beğenmediğin birşeyi kesinlikle alma..

Kızlar bir şey sorucam. Sizce ben uyku seti mi alsam yoksa nevresim seti alsam olur mu.? Uyku seti biraz zahmetli mi sizce?

Kızlar bir şey sorucam size. Ütü gerektirmeyen nevresim takımları sizce mantıklı mı? Onlar %50 pamuk, %50 polyester çünkü. Kullanana var mı aranızda?

Back
X