çeyiz için olmazsa olmazlar nelerdir?

jealous

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2011
533
297
103
selam hanımlar...
uzun zamandır kadınlar kulübünün sıkı takipçisiyim ve buradaki paylaşımcılığa ve yardımseverliğe hayranım bana da yardım ederseniz çok mutlu olurum:)
sözlüyüm ve Allah kısmet ederse temmuz ayında kpss sınavı ve ramazan ayı arasında evlenmeyi düşünüyoruz:)
yavaş yavaş çeyiz almaya başlamak istiyorum ama kısıtlı bir bütçem var dolayısıyla kullanmayacağım şeyler alıp da gereksiz masrafa girmektense kullanacağım eşyalar almak istiyorum. çeyiz alışverişine başlamış, alışverişi bitirmiş ve özellikle de evlenip bu çeyizleri kullanmaya başlamış olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var :) bu çeyiz olayının olmazsa olmazları nelerdir? sizler sayesinde bende bi liste yapıp ufaktan ufaktan alışverişe başlamak istiyorum artık :)

çeyiz deyince o kadar abartıyor ki bizim insanımız kullanmadıgım hurclar içinde yüklügün nöbetini tutan bir sürü kalabalık :S

işte bende o kalabalğı istemiyorum evimde :S
sadece kullanılacak şeyler almak istiyorum o yüzden de özellikle evli hanımlardan yardım bekliyorum:$

nevresim takımların az olmasın ama dantelli dantelli abartıya girme derim ben hiçbirini kullanmıyorum dantellilerin :) o kadar güzel nevrsim takımları var ki yetiyo.. ayrıca pike takımın da olsun iki tane yeter bence. abartılı yatak örtüerinden bi tane bile yeter zamanla bi bakcaksın onu bile kullanmıyorsun pike takımlarının pratikligiyle :)

Gerçekten az zamanın varmış ve işin içine kısıtlı bütçe girince bu durum daha zor olur.Ben de maddiyatı düşünüyorum ama evlilik için kısa zamanım yok.Misafir yemek takımı,günlük yemek takımı,bi kaç parça tencere,bardaklar,günlük ve misafirlik olmak üzere çatal bıçak kaşık takımı, 2 3 adet nevresim,pike,battaniye,3 tane yorgan,yastıklar.Bunlar kesinlikle olmalı bence.Beyaz eşya,yatak odası oturma odasına da bikaç bir şey tamam .Gerisini evlenince yaparsın madem öyle.

sayı da istesem çok mu şey istemiş olurum :) mesela kaç tane tek kişilik nevresimim kaç tane çift kişilik nevresimim olsun? dantelli şeyleri hiç sevmiyorum zati hiç almıcam :) yatak örtüsü de şu spor olanlardan alcam pike gibi olanlardan onda da abartıya gerek yok :)
teşekkür ederim bu arada

zaman az mı gerçekten? ben hallolur nasıl olsa diye durdum durdum şimdi yumurta kapıya dayandı galiba:)
teşekkürler fikirler için

bence sen cevreni hiç takma herkes bir srü şeyler söyler ' aaa bak bu da ceyizinde yok aaa su da yok' sandıkda eskitmek için ceyiz düzmenin bi anlamı olmadıgını düşünüyorum. benim annem aman kızım mahcup olmasın kulagına laf gelmesin bu da olsun su da olsun danteller örtüler su an hepsi yüklügü bekliyo gerçekten. yasantına göre de düşünebilirsin. eger cok misafiri gelen bi aileyseniz daha cok misafir carsafı yorgan ve yastıgın olmalı benim benim su an 5 tane falan yatılı misafir için yastık falan var yetiyo artıyo bile. bunları kendi yasantına göre sayı verirsin bence. mutfak cok önemli geniş bi tencere takımı kesin almalısın yemek takımı ve catal bıcak takımı olmalı mutlaka buna ek olarak mutfakta kullanılan aklına gelecek herşey.. cunku eksik hiç bitmiyo mutfakta ama zamanla alırsın eksikleri gördükce :) temel başlar böyle kahvaltı için kapaklı şeyler al bence cunku kahvaltı takımındaki tabaklar pratik degil günlük kullanmak için kapaklı şeyler daha iyi oluyor. onun dısında bi de lifler havlular var :) ceyiz gelenegimiz tabi sayısız yapılır bunlardan ama cok gereksiz oldugunu belirtmeliyim misafir havluların ve günlükleri ayarlasan yeter kullandıkca yenisini alırsın ömür boyu kullanmak için stok yapmak cok anlamsız ama yine de ahh anneler diyorum :) benimkiler hurçta bekliyor acıkcası 10 havlumu ancak kullanıyorum su an :)

Evet zamanın az ama ayırdığın bi bütçe zaten hazırda varsa zamanın önemi yok.

aman şu el gün ne söyler lafından acayip bıktım bu aralar :)
hiç kimseyi takmayıp az öz bi çeyiz düzecem inşallah acilleri alır eksikleri de evlenince tamamlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…