• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz için alışveriş yaptığınız siteler ve hangi ürün için hangi marka?

paytakpengus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
121
0
46
Ankara
Mutfak eşyalarında özellike markalar önemli. Kızlar çok pahalı şeyler almayacağım zaman ve para kısıtlı.

Ve hangi sitelerden bakınıyorsunuz?

canım nevresim dünyasına bakabilirsin internetten nevresimler için.. fiyatlarının karşılaştır başka yerlerle. onun dışında limango markafoni trendyol var. takip edebilirsin bazen güzel indirimler denk geliyo.

netteucuzluk ve fırsatmağazası siteleri gayet uygundur bir çok kaliteli ürünü uygun fiyata sorunsuz alabilirsn
ben çok kez alışverş yaptm hiç bi sorun yaşamadm

Markafoni, Limango, Trendyol, Nettenalalim.com, Tchibo, Gittigidiyor, Sahibinden.com, Hepsiburada.com, Pratikev(ürünüm sorunsuz geldi ama iletişim kurabileceğiniz kişiye zor ulaşıyorsunuz,bazı ürünler çok ucuz stok durumu sorularak alınabilir)

taçın 300tl lik bornoz setini markafoniden 130küsüre almıştım. aynı seti 300e alan kardeşim hala kafasını duvara vuruyor :) bide emsandan çeyis seti aldım geri kalanlar ikeadan genelde.

Canim bildigim kadari ile arzum hem halis mulis türk mali hemde uygun. Kücük ev aletlerini blender seti, tost makinesi, ütü gibi ürünleri arzumdan alabilirsin mesela. Sinbo daha da uygun sanirim Oktay Ustanin reklamlarindan biliyorum :)

teşekkürler leydiler.

kızlar marka olarak önerileriniz neler?

çatal bıçak seti için
tencere seti için.

aslında bana liste lazım

çeyizde neler olur şöyle derli toplu bi liste !! of

isimleri yazmak bile işkence bide bunlar gezilecek bakılacak...

Stres yapma canim hall olur bi sekilde :)

Bernardo
Karaca
Kütahya
Schäfer
Hisar
Remetta

Bunlar benim aklima gelen markalar yemek & ckb & tencere takimi hakkinda ceyiz setleri daha uygun oluyor.

eğer çok para harcamak istemiyorum ama uzun yıllar kullanabileyim diyorsan;
Çatal-kaşık: Nehir alabilirsin(50 yıl garantili, karaca-korkmaz hep 2 yıl garanti veriyor).
Bernardo, karaca gibi markaları netten birazcık araştırırsan fazlaca şikayet var ve çözümleri ise genelde yok.
Ve üstüne üstlük çoğu markaya göre daha pahalılar.
Bu nedenle yemek takımı için; kütahya porselen ya da güralı tercih edebilirsin.
Tencere takımı içinde ön şartın yine garanti olsun derim.
Arkadaşlara katılıyorum her gün mutlaka alışveriş sitelerini kontrol et, ummadığın markalar indirimle oluyor.
Ve küçücük bir hatırlatma beyaz eşya ve küçük ev aletleri için de anneler günü indirimlerinin olacağını göz önünde bulundur.

Şimdiden kolay gelsin :34:

ben kedim için hazırladığım çeyiz listesini yazayım yanlarına da önerilerimi yazarım artık..

Mutfak Gerekleri: Misafir yemek takımı ---kesinlikle kütahya veya güral.---
Günlük yemek takımı ---bence pahalı birşey alma ikigünde kırılabiliyor ben şimdiden iki tabağını kırdım kampanyadan ucuzlarından al.---

Misafir çatal bıçak kaşık takımı ---karacanınkini aldım çok memnunum ışıl ışıl ve ömür boyu garantili.---
Günlük çatal bıçak kaşık takımı 6’lı ---ucuz bir şey aldım sürekli yıkandığı için zaten çabuk çiziliyor makinede.---
Misafir kahvaltı takımı ---kütahya nınkini tavsiye ederim.. normal çaydanlıklı olanlardan.---
Günlük kahvaltı takımı ---parça parça alıp tamamladım.---

Günlük kullanmak için kelvir-kepçe-çırpıcı
Ahşap kaşık.. vb.
Yağlık
Çaydanlık
Misafir çay seti ---kesinlikle yaldızlı taşlı felan almanı tavsiye etmek makineye atamıyorsun.---
Günlük çay seti
Yemek takımına uygun bardak ve sürahi
Günlük bardak
Neskafe takımı
Tepsi --bence en az 3-4 tane olmalı.---
Sürahi
Tencere seti ---emsanı tavsiye ederim ama remettanında uyguna var vede beğendim yani güzel gözüküyordu.--
Tava-Sağan
Fırın tepsisi
Cezve
Bıçak
Rende
Şeker-Çay-Tuzluk-Baharatlık
Erzak kavanozu
Kek kalıbı
Borcam.. vb.
Çerez seti
Şekerlik
Tuzluk-biberlik
Salata kâsesi
Saklama kabı
Plastik veya cam karıştırma kabı vb.
Süzgeç
Oklava-merdane
Nihale
Kesme tahtası
Ekmek sepeti
Ekmek kutusu
Çöp kutusu

Mefruşat: Masa örtüsü-runner
Servis peçeteleri
Peçete yüzüğü
Sofra bezi
Mutfak takımı ---anemin ısrarıyla aldım dantelli nakışlı birşey kimseye tavsiye etmiyorum sakın paranızı böyle şeylere harcamayın bürsürü para verdim çok yazık oldu.---
Salon takımı --- " " " "---
Yatak örtüsü ---bence kesinlikle kullanışlı bir şey olmalı üzerine ya birşey dökülürse diye kara kara düşünmemeli..:)---
Pike takımı
Ara takımı ---dünyanın en saçma şeyi ama ne yazkki yine annemin ısrarıyla aldım.. çok pişmanım..:)---
Yorgan çift kişilik
Yorgan tek kişilik
Battaniye çift kişilik
Battaniye tek kişilik
Nevresim çift kişilik
Nevresim tek kişilik
Yastık
Havlular
Tülbentler --saçma ama tülbentisiz patiksiz olur muymuş canımm.. aldım mecburen..---
Patikler
Klozet takımı
Banyo seramik takım
Banyo plastik takım
Bornoz seti
Hamam havlusu
Hurç

Elektronik Aletler: Ütü
Elektrikli süpürge ----siemens tavsiye ederim.. çok memnunum.--
Fritöz ---diğer tüm elektronik eşyalarda arzum güzel bence hem uygun fiyatlı hemede sağlam vede kullanışlı..---
Blender
Mikser
Parçalayıcı
Tost makinesi
Çay makinesi
Şarjlı el süpürgesi

Diğer: Yatak odası ---bellonadan almada nerden alırsan al bence..---
Yatak
Kirli çamaşır sepeti
Yıkanmış çamaşır sepeti
Kurutma teli
Ütü masası

Süs eşyası: Konsol takımı (büfe üstüne süs+yemek masasına+orta sehpaya)

ben kedim için hazırladığım çeyiz listesini yazayım yanlarına da önerilerimi yazarım artık..

Mutfak Gerekleri: Misafir yemek takımı ---kesinlikle kütahya veya güral.---
Günlük yemek takımı ---bence pahalı birşey alma ikigünde kırılabiliyor ben şimdiden iki tabağını kırdım kampanyadan ucuzlarından al.---

Misafir çatal bıçak kaşık takımı ---karacanınkini aldım çok memnunum ışıl ışıl ve ömür boyu garantili.---
Günlük çatal bıçak kaşık takımı 6’lı ---ucuz bir şey aldım sürekli yıkandığı için zaten çabuk çiziliyor makinede.---
Misafir kahvaltı takımı ---kütahya nınkini tavsiye ederim.. normal çaydanlıklı olanlardan.---
Günlük kahvaltı takımı ---parça parça alıp tamamladım.---

Günlük kullanmak için kelvir-kepçe-çırpıcı
Ahşap kaşık.. vb.
Yağlık
Çaydanlık
Misafir çay seti ---kesinlikle yaldızlı taşlı felan almanı tavsiye etmek makineye atamıyorsun.---
Günlük çay seti
Yemek takımına uygun bardak ve sürahi
Günlük bardak
Neskafe takımı
Tepsi --bence en az 3-4 tane olmalı.---
Sürahi
Tencere seti ---emsanı tavsiye ederim ama remettanında uyguna var vede beğendim yani güzel gözüküyordu.--
Tava-Sağan
Fırın tepsisi
Cezve
Bıçak
Rende
Şeker-Çay-Tuzluk-Baharatlık
Erzak kavanozu
Kek kalıbı
Borcam.. vb.
Çerez seti
Şekerlik
Tuzluk-biberlik
Salata kâsesi
Saklama kabı
Plastik veya cam karıştırma kabı vb.
Süzgeç
Oklava-merdane
Nihale
Kesme tahtası
Ekmek sepeti
Ekmek kutusu
Çöp kutusu

Mefruşat: Masa örtüsü-runner
Servis peçeteleri
Peçete yüzüğü
Sofra bezi
Mutfak takımı ---anemin ısrarıyla aldım dantelli nakışlı birşey kimseye tavsiye etmiyorum sakın paranızı böyle şeylere harcamayın bürsürü para verdim çok yazık oldu.---
Salon takımı --- " " " "---
Yatak örtüsü ---bence kesinlikle kullanışlı bir şey olmalı üzerine ya birşey dökülürse diye kara kara düşünmemeli..:)---
Pike takımı
Ara takımı ---dünyanın en saçma şeyi ama ne yazkki yine annemin ısrarıyla aldım.. çok pişmanım..:)---
Yorgan çift kişilik
Yorgan tek kişilik
Battaniye çift kişilik
Battaniye tek kişilik
Nevresim çift kişilik
Nevresim tek kişilik
Yastık
Havlular
Tülbentler --saçma ama tülbentisiz patiksiz olur muymuş canımm.. aldım mecburen..---
Patikler
Klozet takımı
Banyo seramik takım
Banyo plastik takım
Bornoz seti
Hamam havlusu
Hurç

Elektronik Aletler: Ütü
Elektrikli süpürge ----siemens tavsiye ederim.. çok memnunum.--
Fritöz ---diğer tüm elektronik eşyalarda arzum güzel bence hem uygun fiyatlı hemede sağlam vede kullanışlı..---
Blender
Mikser
Parçalayıcı
Tost makinesi
Çay makinesi
Şarjlı el süpürgesi

Diğer: Yatak odası ---bellonadan almada nerden alırsan al bence..---
Yatak
Kirli çamaşır sepeti
Yıkanmış çamaşır sepeti
Kurutma teli
Ütü masası

Süs eşyası: Konsol takımı (büfe üstüne süs+yemek masasına+orta sehpaya)

eline sağlık canım güzel olmuş :31:

kızlar ellerinize sağlık remettanın da sitesine baktım güzel şeyler var çeyiz kampanyaları 1 nolu 2 nolu diye.

güzele benziyor ben fiyat konusunda pazar araştırması yapmadığım için bişey diyemeyeceğim tabi

yalnış hatırlamıyorsam markafonide verdanın kampanyası vardı 28 parça tencere seti 419 du bence çok uygun kalitesini bilemem tabide..

bence sadece temel şeyleri alın çeyizinize çünkü evinize gelece olanlar illa soruyo eksiğin ne ne alıyım diye ki bence bu çok mantıklı bir uygulama :) ben emsandan çeyiz seti aldım çok memnunum karacanın tencerelerinin 2 katı ağırlığı. nevresimlerim issimo-taç-english home-dantelsiz fln günlük kullanım için havlu vs onları english homedan aldım..

hediye gelenler : fincan seti,battaniye,pike seti,nevrsim seti,havlu,mumluk,tava 2 tane,tost makinası,elektrik süpürgesi,resim çerçevesi...

bu arada english home da hafta sonu yarı fiyat kampanyası oluyor ben yorgan yastık yatak örtüsü gibi eşyaları öyle aldım.

Son düzenleme:
english home ürünlerini nerden bulabilirm kendi sitesine baktım satış olarak göremedim.

bingomingoya üye olan var mı arabnızda kızlar nasıl üye olacağım bu siteye beceremedim?

arkadaşlar bazı sitelerde indirim gibi gösteriyo ama fiyat araştırması yapınca daha pahalıya geliyo dikkat etmek lazm...

Back
X