Çeyiz İçin Akla Gelmeyecek Küçük Ayrıntılar... Paylaşalım...

ocwmays

Minnişim Prensesim...
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
6.111
34
158
36
İstanbul
selam kızlar başlıktan da anlaşılacağı gibi buraya çeyiz hazırlayanlara yardım amaçlı ufak tefek unutulabilecek ürünleri yazalım...
Güzel gelinler aklımıza gelenleri paylaşıp birbirimize yardımcı olalım :70:
Mutluluklar herkese :71:

Not: Kızlar burayı çeyiz listesi haline dönüştürmeyelim, sadece "ufak ayrıntılar" ı birbirimize hatırlatalım inş

MUTFAK iÇİN

1- Fındık kıracağı
2- Mutfak çekmecesi için çatal-bıçak standı
3- Sofra bezi
4- Soslar için küçük tava
5- Sarımsak ezeceğ (havan)i- rende-
6- Kapak açacağı
7- Kurabye ruleti
8- Çay süzgeci
9- Oklava-merdane
10-Çay kavonozu
11-Buzdolabı süsleri
12-Alimünyum folyo ve streç
13-Ekmek kesme tahtası
14-Tahta kaşık-çatallar
15-Limon sıkacağı
16-Peçete halkaları
17-Fırın eldiveni
18-Pirinç süzgeci
19-Yemek Kitabı :)

BANYO- WC İÇİN

1- Banyo ve tuvalet terlikleri
2- Banyo ve tuvalet için kova-maşraba
3- Diş fırçaları- dişmacunu- diş macunu sıkma aparatı
4-Toz alma leğeni
5-Çamaşır toplama leğeni

GENEL

1- Ayakkabı çekeceği/kereta
2- Ayakkabı boyası :)
3- Dış kapı paspası
4- Mandallar
5- Dikiş takımı (iğne-iplik)
6- İğne-iplik kutusu
7- Kaydırmazlar (halıların altına koymak için)
8- Ecza dolabı
9- Aseton
10-Pamuk
11-Etek- pantolon-gömlek askılığı
12- Sıcak su torbası
13-Kül tablosu
14-Tırnak makası
15-El feneri
16-Hesap makinesi
17-Ağrı kesiciler ve bepanthen, silverdin gibi melhemler
18-Bavul seti
19-Şemsiye
20-Süpürge-faraş
21-Çakmak

Son düzenleme:
Halı altlarına sermek için kaydırmazlar mazallah düşüp kırmayalım bir yerlerimizi

diş fırçaları düğün esnasında aklınıza gelmeyebilir o yüzden alıp evinize bırakmak daha iyi olacaktır sanırım

sarmısak ezeceği ya da rende ,kapak açacağı

Çeyiz için pek sayılmaz ama evlenmeden alışverişe çıktığınızda mutlaka aseton, pamuk ve şampuan almayı unutmayın. Zavallı eniştem gecenin 12 sinde açık market aramak zorunda kalmış :1: önceden alıp eve bırakmak lazım.

en önemlileri aldıysanız gerisi önemli değil bence çünkü eve yerleştiğinizde özellikle mutfağa girdiğinizde elini attığınız bi çok şeyi bulamıyosunuz aaa ben bunu almamışmıyımoluyo sonra. ne kadr düşünüp alırsanız alın evi kullanmaya başlayınca bir çok eksiğiniz çıkıyor. o yüzden kafa yormayın fazla bayanların dediği gibi şampuan tarak dil fırçası alın gerisini alırsınız zaten.

Bende çeyiz toplamaya başladım ufaktan..annemin mutfağa bakıyorum sürekli ve liste yapıyorum..liste yapmanızı öneririm yoksa mutlaka unutulanlar oluyo

vakumlu hurç, sıcak su torbası ( zira beniim böbreklerim sık sık ağrır )

Çeyiz için pek sayılmaz ama evlenmeden alışverişe çıktığınızda mutlaka aseton, pamuk ve şampuan almayı unutmayın. Zavallı eniştem gecenin 12 sinde açık market aramak zorunda kalmış :1: önceden alıp eve bırakmak lazım.

ekledim fıstıklar :71:

en önemlileri aldıysanız gerisi önemli değil bence çünkü eve yerleştiğinizde özellikle mutfağa girdiğinizde elini attığınız bi çok şeyi bulamıyosunuz aaa ben bunu almamışmıyımoluyo sonra. ne kadr düşünüp alırsanız alın evi kullanmaya başlayınca bir çok eksiğiniz çıkıyor. o yüzden kafa yormayın fazla bayanların dediği gibi şampuan tarak dil fırçası alın gerisini alırsınız zaten.

işte canım biz de öyle olmasın diye uğraşıyoruz.
Hem çok zevkli :52:

Back
X