Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben Akdeniz de yaşıyorum bizim burda kız tarafı şunları alır
Mutfak için gerekli tüm malzemeler tabak,kaşık,tencere,mutfak robotu aklınıza gelecek bir sürü ıvır zıvır daha sonra mutfak perdesi,mutfak halısı danteli vs beyaz eşya olarakda şunları alır kız tarafı
Buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı ocak alınır oturma odasında kız tarafına aittir oturma odasına oturma grubu alınır, oturma odasına halı, oturma odasının perdesi danteli televizyonu fikos masası zigon sehpası kız tarafı tarafından alınır nevresim takımları çarşaflar danteller yazmalar patikler daha sayamadıgım bir sürü şeyler var bizde oturma odası ve mutfak tamamem kız tarafına aittir ayrıca tüm beyaz eşyalar kız tarafına aittir
yok artık erkek tarafı ne alıyor o zaman merak ettim :)
bizde yatak odası ve mutfak kız tarafına ait beyaz eşyadanda bulaşık makinası alınmışssı başka bir ihtiyaç o kadar
yatak odasını almayan çok hatta:))
Erkek tarafıda yatak odası takımını perdesini halısını alır salon takımı,yemek takımı(odası),salona tvsi halısı perdesi ayrıca onlarda yatak,yorgan vs şeyler yapar bizde odalar ikiye bölünmüş durumda mutfak,oturma odası kıza salon,yatak odası erkege aittir
yuvayı dişi kuş yapar onu anladkda sadece yatak odası takımı kız tarafına ait canım oturma grubu yemek takımı yok yani.
aynen canım bizde de öyledir hatta bazen söylerim yatak odası erkeğe aittir diye, kimse inanmaz hatta bizde nişan giderleride da erkek tarafına aittir yöre yöre değişiyor demekki :44::44: amann gönüller bir olsun yeter
Kizlar suan hatirladigim kadariyla schafer, karaca, bernardo, ar yildiz ve emsanin ceyiz kampanlari var ortalama fiyatlari ayni en fazla 1200-1600 tl arasi. Bnm suan kredi kartim yok. Bu yuzden senetle alabilirim. Siz hangisini tavsiye edersiniz :)
Bu Ne Yaa Bunlari Almaya Kalksak Düğünü 5 Yil Ertelememiz Lazim.
yok artık erkek tarafı ne alıyor o zaman merak ettim :)
bizde yatak odası ve mutfak kız tarafına ait beyaz eşyadanda bulaşık makinası alınmışssı başka bir ihtiyaç o kadar
yatak odasını almayan çok hatta:))
bana benziyorsun biraz eskiden çeyiz olayını duymak bile istemezdim,
şimdilerde kargoyla eve gönderdiğim çeyizlik ürünleri babam görse utanırım :26:
ama en iyisi kendin almak canım örneğin ben kendime temizlik robotu aldım 1500 TL (borcu bitti çok şükür)
aileme aldıracak olsaydım 250-300 TL. lik piyasadaki normal süpürgelerden aldırırdım onları zora sokmak istemem asla..
Birde benim zamanımda müsait yani söz nişan gibi bir döneme yetiştirme olayım söz konusu değil,
yavaş yavaş beğendiğim kalite ve şıklıkta bütcem yettiğince almak hoşuma gidiyor...
haha bi itiraf kızlar çeyiz alınır zamanlada esas mesele ben yemek yapmayı bilmiyorummmmmm :26:
Höööh bu ne arkadaşım yahu!! Benle birlikte bir kaynım daha nişanlı, eltim perde ölçüsü aldı diye kaynanam etmediğini bırakmadı bi de mobilya beyaz eşya falan mı aldıracak?? :)) Biz de öyle şey yoktur, kız bir iğne bile almak zorunda değildir, ben çeyizime alıyorum nişanlım kızıyor, niye alıyorsun, öyle şey mi olur hiçbir şey alma biz alırız diyor :))) Kız sadece dantel götürür ama biz beyaz eşya olarak bi bulaşık makinası götüreceğiz, küçük elektrikli aletleri, mutfak gereçlerini falan da alıyorum çünkü çeyiz hazırlamak çok hoşuma gidiyor.. Ama bu listeyi hazırlamak için baya para lazım :)))Kızlar kendinizi bu kadar yormayın, alıştırınca da para mevzusu diye çok saçma şeyler ortaya çıkıp iki taraf da çok kırılıyor, örnekler çok fazla.. Erkek evleniyorsa her şeyi sırtına almayı bilecek, kabullenecek ve öyle evlenecek.. Bence alıştırmayın bedavacılığa...
Kız çalışmıyorsa evet erkek daha fazla yükümlü hale geliyor. Ama biz ikimiz de öğretmeniz, ev eşyamızı, gelinlik-damatlık ve balayımızı kendimiz karşılıyoruz. Bilezik, düğün masrafları da her iki aileden de karşılanacak. Bana göre emek ya da para, sadece erkek ya da sadece kadına düşmemeli.... Ki erkek masrafları karşılasa bile sırtına tüm yükü alıp yaptıklarını başa da kakabilir... Önemli olan niyettir diyorum... Şahsen etrafımda ev isterim araba isterim diyen kadınlar var,ki bazıları bi de kendi çalışıp parasını kazanıyor, adamı gerçekten sevmiyor gibi geliyor...