Çeyiz Hazırlıkları..Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı ?

ben en gereklilerin den başladım listeme çarşaf çarşaf listeyle aşkımı kaçırırım yoksa:)

yaklaşık 7 yaşımdan beri çok çeyız aldı bize annem çeyiz yapar perde bile ördü el işi masaörtüsüde nevresimler yemek takımları halılarım kahvaltılık setler mutfak robotu bile tencere setim hepside markalı iyi şeyler herseyim var 20 yıldır hazırlandı ama yaşım 30 oldu ama ciddi biri çıkmadı düzgün sanıp 2 kuruşluk kişiye harcanan 4-5 yılda boşa geçti ayrıldık bir yerde hayırlı bir kısmetım olduğuna inanıyorum çeyizlerimi kullanmak umarım nasip olur yakında

Kizlar suan hatirladigim kadariyla schafer, karaca, bernardo, ar yildiz ve emsanin ceyiz kampanlari var ortalama fiyatlari ayni en fazla 1200-1600 tl arasi. Bnm suan kredi kartim yok. Bu yuzden senetle alabilirim. Siz hangisini tavsiye edersiniz :)

Ben Akdeniz de yaşıyorum bizim burda kız tarafı şunları alır

Mutfak için gerekli tüm malzemeler tabak,kaşık,tencere,mutfak robotu aklınıza gelecek bir sürü ıvır zıvır daha sonra mutfak perdesi,mutfak halısı danteli vs beyaz eşya olarakda şunları alır kız tarafı

Buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı ocak alınır oturma odasında kız tarafına aittir oturma odasına oturma grubu alınır, oturma odasına halı, oturma odasının perdesi danteli televizyonu fikos masası zigon sehpası kız tarafı tarafından alınır nevresim takımları çarşaflar danteller yazmalar patikler daha sayamadıgım bir sürü şeyler var bizde oturma odası ve mutfak tamamem kız tarafına aittir ayrıca tüm beyaz eşyalar kız tarafına aittir

Kızlar, bornozları takım olarak almak şart mıdır,, bana sanki o takımdaki terlikler vs. ler hiç kullanılmayacakmış gibi geliyor. Tek tek bornoz + baş havluus almak daha pratik ve hesaplı olmaz mı?

Ben Akdeniz de yaşıyorum bizim burda kız tarafı şunları alır

Mutfak için gerekli tüm malzemeler tabak,kaşık,tencere,mutfak robotu aklınıza gelecek bir sürü ıvır zıvır daha sonra mutfak perdesi,mutfak halısı danteli vs beyaz eşya olarakda şunları alır kız tarafı

Buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı ocak alınır oturma odasında kız tarafına aittir oturma odasına oturma grubu alınır, oturma odasına halı, oturma odasının perdesi danteli televizyonu fikos masası zigon sehpası kız tarafı tarafından alınır nevresim takımları çarşaflar danteller yazmalar patikler daha sayamadıgım bir sürü şeyler var bizde oturma odası ve mutfak tamamem kız tarafına aittir ayrıca tüm beyaz eşyalar kız tarafına aittir

yok artık erkek tarafı ne alıyor o zaman merak ettim :)
bizde yatak odası ve mutfak kız tarafına ait beyaz eşyadanda bulaşık makinası alınmışssı başka bir ihtiyaç o kadar
yatak odasını almayan çok hatta:))

bizde yatak odası ve mutfak kız tarafına ait beyaz eşyadanda bulaşık makinası alınmışssı başka bir ihtiyaç o kadar

Erkek tarafıda yatak odası takımını perdesini halısını alır salon takımı,yemek takımı(odası),salona tvsi halısı perdesi ayrıca onlarda yatak,yorgan vs şeyler yapar bizde odalar ikiye bölünmüş durumda mutfak,oturma odası kıza salon,yatak odası erkege aittir

Son düzenleme:
yuvayı dişi kuş yapar onu anladkda :KK70: sadece yatak odası takımı kız tarafına ait canım oturma grubu yemek takımı yok yani.

Erkek tarafıda yatak odası takımını perdesini halısını alır salon takımı,yemek takımı(odası),salona tvsi halısı perdesi ayrıca onlarda yatak,yorgan vs şeyler yapar bizde odalar ikiye bölünmüş durumda mutfak,oturma odası kıza salon,yatak odası erkege aittir

aynen canım bizde de öyledir hatta bazen söylerim yatak odası erkeğe aittir diye, kimse inanmaz hatta bizde nişan giderleride da erkek tarafına aittir yöre yöre değişiyor demekki :44::44: amann gönüller bir olsun yeter :KK9::KK9:

yuvayı dişi kuş yapar onu anladkda :KK70: sadece yatak odası takımı kız tarafına ait canım oturma grubu yemek takımı yok yani.

Bizim burda yatak odası takımı ve salon takımı erkege aittir kız tarafına yukarıda yazdıgım gibi oturma odası,beyz eşyalar vs vs aittir yatak odasını kız tarafı almaz bizde.

aynen canım bizde de öyledir hatta bazen söylerim yatak odası erkeğe aittir diye, kimse inanmaz hatta bizde nişan giderleride da erkek tarafına aittir yöre yöre değişiyor demekki :44::44: amann gönüller bir olsun yeter :KK9::KK9:

Bizde nişan genelde kız tarafın aittir ama yardım eden erkek tarafında olur kızın nişan yüzügünü erkek tarafı erkek tarafının nişan yüzügünü kız tarafı alır dügünde damadın takım elbisesi kız tarafına gelinlik erkek tarafına aittir bizde de yatak odasını almazlar:KK9::KK9:

Kizlar suan hatirladigim kadariyla schafer, karaca, bernardo, ar yildiz ve emsanin ceyiz kampanlari var ortalama fiyatlari ayni en fazla 1200-1600 tl arasi. Bnm suan kredi kartim yok. Bu yuzden senetle alabilirim. Siz hangisini tavsiye edersiniz :)

bak şöyle bi ilan var sahibinden.com da işine yarar belki :)
*83 PARÇA YEMEK TAKIMI
*FUSION 89 PARÇA ÇATAL BIÇAK TAKIMI DERİ SANDIK İÇİNDE
*DORA CEZVE TAKIMI
*DORA TENCERE SETİ
*DORA ÇAYDANLIK TAKIMI
*RAINBOW 37 PARÇA KARE YEMEK TAKIMI
*6'LI SU BARDAĞI
*RAINBOW 24 PARÇA ÇATAL BIÇAK TAKIMI
* TURUNCU 6'LI BAMBOO AMERİKAN SERVİSİ
TENCERE TK DAHİL üsretsiz kargo TAKSİT İMKANI - Takımlar Fiyatları ve Mutfak Gereçleri sahibinden.com'da - 75041857

Oldu olası kız tarafı erkek tarafına parada versin :KK52: o ne yaa dolu şey alıyor kız tarafı. Bizde yani göçmenlerde de anlaşmaya göre değişir ama yatak odası erkeğe aittir...

bana benziyorsun biraz eskiden çeyiz olayını duymak bile istemezdim,
şimdilerde kargoyla eve gönderdiğim çeyizlik ürünleri babam görse utanırım :26:
ama en iyisi kendin almak canım örneğin ben kendime temizlik robotu aldım 1500 TL (borcu bitti çok şükür)
aileme aldıracak olsaydım 250-300 TL. lik piyasadaki normal süpürgelerden aldırırdım onları zora sokmak istemem asla..
Birde benim zamanımda müsait yani söz nişan gibi bir döneme yetiştirme olayım söz konusu değil,
yavaş yavaş beğendiğim kalite ve şıklıkta bütcem yettiğince almak hoşuma gidiyor...

haha bi itiraf kızlar çeyiz alınır zamanlada esas mesele ben yemek yapmayı bilmiyorummmmmm :KK36: :26:

Ben yemek yapmayı biliyorum ama çeyizim yok :KK30: tamam ben evleniyorum dediğimde çeyizim olsun çünkü onunla birlikteyken alınan eşyalarım olsun istiyorum.. :KK17:

Höööh bu ne arkadaşım yahu!! Benle birlikte bir kaynım daha nişanlı, eltim perde ölçüsü aldı diye kaynanam etmediğini bırakmadı bi de mobilya beyaz eşya falan mı aldıracak?? :)) Biz de öyle şey yoktur, kız bir iğne bile almak zorunda değildir, ben çeyizime alıyorum nişanlım kızıyor, niye alıyorsun, öyle şey mi olur hiçbir şey alma biz alırız diyor :))) Kız sadece dantel götürür ama biz beyaz eşya olarak bi bulaşık makinası götüreceğiz, küçük elektrikli aletleri, mutfak gereçlerini falan da alıyorum çünkü çeyiz hazırlamak çok hoşuma gidiyor.. Ama bu listeyi hazırlamak için baya para lazım :)))Kızlar kendinizi bu kadar yormayın, alıştırınca da para mevzusu diye çok saçma şeyler ortaya çıkıp iki taraf da çok kırılıyor, örnekler çok fazla.. Erkek evleniyorsa her şeyi sırtına almayı bilecek, kabullenecek ve öyle evlenecek.. Bence alıştırmayın bedavacılığa...

Höööh bu ne arkadaşım yahu!! Benle birlikte bir kaynım daha nişanlı, eltim perde ölçüsü aldı diye kaynanam etmediğini bırakmadı bi de mobilya beyaz eşya falan mı aldıracak?? :)) Biz de öyle şey yoktur, kız bir iğne bile almak zorunda değildir, ben çeyizime alıyorum nişanlım kızıyor, niye alıyorsun, öyle şey mi olur hiçbir şey alma biz alırız diyor :))) Kız sadece dantel götürür ama biz beyaz eşya olarak bi bulaşık makinası götüreceğiz, küçük elektrikli aletleri, mutfak gereçlerini falan da alıyorum çünkü çeyiz hazırlamak çok hoşuma gidiyor.. Ama bu listeyi hazırlamak için baya para lazım :)))Kızlar kendinizi bu kadar yormayın, alıştırınca da para mevzusu diye çok saçma şeyler ortaya çıkıp iki taraf da çok kırılıyor, örnekler çok fazla.. Erkek evleniyorsa her şeyi sırtına almayı bilecek, kabullenecek ve öyle evlenecek.. Bence alıştırmayın bedavacılığa...

Kız çalışmıyorsa evet erkek daha fazla yükümlü hale geliyor. Ama biz ikimiz de öğretmeniz, ev eşyamızı, gelinlik-damatlık ve balayımızı kendimiz karşılıyoruz. Bilezik, düğün masrafları da her iki aileden de karşılanacak. Bana göre emek ya da para, sadece erkek ya da sadece kadına düşmemeli.... Ki erkek masrafları karşılasa bile sırtına tüm yükü alıp yaptıklarını başa da kakabilir... :KK53: Önemli olan niyettir diyorum... Şahsen etrafımda ev isterim araba isterim diyen kadınlar var,ki bazıları bi de kendi çalışıp parasını kazanıyor, adamı gerçekten sevmiyor gibi geliyor... :KK50:

Kız çalışmıyorsa evet erkek daha fazla yükümlü hale geliyor. Ama biz ikimiz de öğretmeniz, ev eşyamızı, gelinlik-damatlık ve balayımızı kendimiz karşılıyoruz. Bilezik, düğün masrafları da her iki aileden de karşılanacak. Bana göre emek ya da para, sadece erkek ya da sadece kadına düşmemeli.... Ki erkek masrafları karşılasa bile sırtına tüm yükü alıp yaptıklarını başa da kakabilir... :KK53: Önemli olan niyettir diyorum... Şahsen etrafımda ev isterim araba isterim diyen kadınlar var,ki bazıları bi de kendi çalışıp parasını kazanıyor, adamı gerçekten sevmiyor gibi geliyor... :KK50:

sadece erkek evlenmiyor; ortada birbirini seven iki insan var. bence senin yaklaşımın doğru sonuçta çalışıyorsun.. aynı şekilde ben de öyleyim. Erkek tarafının durumu ne kadar iyi olursa olsun bence bir şeyleri birlikte yapmak güzel olan. Onu ben yapıcam bunu sen yapıcan olayı bence bu devirde (çalışan insanlar için) çok saçma üstüne üstlük de bencilce geliyor bana...

X