Çeyiz Hazırlıkları..Kız Çeyizinde neler kesinlikle olmalı ?

pahalı ama iyisi olsun istiyorum. o kadar para veince de kaliteli çıkmazsa üzülürüm yani. acaba bu kampanyalılar da diğerleri gibi kaliteli mi ki?

hisarın ürünlerinin kalitesiz olabileceğini düşünemiyorum. ben çeyizime hisardan almadım ama imkanım olsaydı hiç düşünmez alırdım. 6 ay da çeyiz hazırlamak biraz sıkıntıda maddii manevi:18: :)

Benimde haftaya kısmetse isteme söz nişan birlikte olarak olacak ... korku heyecan hepsini bir arada yaşıyorum ,ya ailelerimiz anlaşamazsa diye çünkü daha önce annelerimz tanışmıştı ama aksilikler üst üste geldi ve olmamıştı... Çok Korkuyarummmm

erkeklerin evlilikten korkmaları gayet normalmiş hahhahahha

tatlım ben hisarın kendi mağazasnda hepsini tek tek inceledm çeyiz seti olarak oluşturulan ürünlerin hepsi tek tek satılanlarla aynı hiç şüphen olmasn gözün kapalı alabilirsin, hisardan vazgeçme derm ben

bayanlar merhabalar:)
hemen konuya giriyorum,mobilya ve beyaz eşyalar hariç(bizde erkek tarafı alır da genelde) mutfak ve çeyiz eşyaları için aşağı-yukarı ne kadarlık harcama yaptınız?
muhtemelen hızlı bir şekilde önümüzdeki yaz evlenmem söz konusu, ona göre para biriktirmeye başlamam gerek de bana bir fikir olsun istiyorumm...

Ben kaba bir hesap yapmıştım almaya başlamadan önce kız tarafının alması gerekenler işte çeyiz, yatak odası, ankasteler 25.000TL çıktı.. :)

bu liste bana göre çok detaylıda olsa bu aralar tamda böyle bir liste arıyodum hazırlayanın ellerine sağlık

Ben hiç hesabını yapmak istemiyordum moralim iyice çökmesin diye ama fiyatı görünce bayılmak ve bir daha ayılmamak istedim:2: Düğünüme 8 ay kaldı ama beyaz eşyalar haricinde çoğu şeyim eksik, önümüzdeki hafta bende bir alışverişe çıkayım bari şart oldu :) Bende pek heyecan yok ama listeyi falan yeni gördüm şimdi eteklerim tutuştu. 8 ay içinde bunları nasıl alıcam bilmiyorum ama Allah evlenene yardım edermiş.:44: tüm çeyiz hazırlıkları içinde olanlara Allah büyük kolaylıklar versin inşallah.

Ben de ekim gibi almaya başlasam iyi olucak. çeyizime ilk aldığım şey arçeliğin telve makinası ve kelebekli kahve fincanları oldu. :) benim evlenmeme kısmetse daha yaklaşık 1 sene var ama sona da bırakmamak lazım tabi.

Yazın başından beri mutfak için gerekli hemen hemen her şeyi aldım ben de elektrikli ürünler ve ev teksitiline girmedim hiç onları işe girince almayı planlıyorum. Onların dışında mutfağın ıvırı zıvırı anca 3 ayda bitti gibi bir şey.

Son düzenleme:

benim yaklaşık on bin tuttu canım ve daha almam gerekenler var:84:

kızlar bir yerinden başlamak lazım artık mutfak ıvır zıvırı 3 ayda biterse yandık biz

kızlar bir yerinden başlamak lazım artık mutfak ıvır zıvırı 3 ayda biterse yandık biz

Valla öyle ya mutfak gereçleri çok uğraştırıyor her şey parça parça çünkü . Bir şeyi beğeniyorsun aynı firmanın bir mağazasında oluyor birinde olmuyor ya da bir ürünü bir mağazadan, diğerlerini başka bir yerden başka bir mağazadan beğeniyorsun ya da bir yerde pahalı olan başka yerde daha ucuz oluyor onu bulmaya çalışıyorsun o yüzden uğraştırıyor insanı. Mesela bir buzdolabı alırsın gidip bir seferde alırsın yani kapağını ayrı, dondurucu kısmını ayrı sebze bölümünü ayrı almıyorsun. Ama mutfak gerçekten oyalıyor yok misafir yemek takımı ,yok günlük, yok servis seti, yok kaşığı bıçağı, kabı kacağı hep bir şeyler eksik kalıyor.

bende iki aydır alışverişe başladım ama şunu çok iyi anladımki para ve vakit gerekli insanın beğendiklerini alabilmesi için..
mesela bu ayki maaşımı olduğu gibi çeyize verdim nişanlım askerden gelene kadar ancak tamamlarım önümde bir yılım var. hem para olarak hem zaman olarak sıkışmak istemediğim her ay ufak ufak eksiklerimi tamamlamayı düşünüyorum kısmetse

kesinlikle doğru söylüyosun. Erken başlamamışsın bence, tam zamanında. Bizim gibi yapıp sıkışma arkadaşım :80:

kesinlikle doğru söylüyosun. Erken başlamamışsın bence, tam zamanında. Bizim gibi yapıp sıkışma arkadaşım :80:

ahh evde yerimiz müsait olsa alışverişte sınır tanımıycam ama annem şimdiden bıktı aldıklarımı evin içinde nereye koycağımızı şaşırdık onun korkusuna alamıyorum artık

yok bacılar walla bitmiyor eksikler aldıkça artıyor eksikler ama yine de çok tatlı telaşş her şey yeni yeni cicilerrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…