• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz alışverişi?

Küçük elektronikler almayın. Garanti süresı geçiyor kullanana kadar.

Yemek/kahvaltı takımlarınızı 10 sene sonra bile beğeneceğiniz modellerden alın. Yoksa evinizde kullanmadan bakarken sıkılırsınız.

Tencereleri ne alırsanız alın artik hepsini kötü üretiyorlar. Uygun fiyatlı diye çeyiz seti almayın.

Bardak setinizi kendiniz oluşturun. Karafından kahve yanı bardağına kadar 128 parça gibi satılan modellerden almayın. Biri kırılsa takım bozulur ve tadınız kaçar. Kırıldığında yenileyebileceğiniz serilerden satın alın.

Eskiden nevresim vb. almayın, ne hediye alalım diyenlere nevresim yok deyin önerisini verirdim ama fiyatlar almış başını gitmiş. Kimse kolay kolay nevresim hediye etmez artik. İlk olarak ev tekstilinden başlamak mantıklı bu yüzden.

Herşeyden birertane
Sadece bazı ürünlerdn iki tane alın.
Mesela 10 takım tencere seti yerine
2 takim tencere seti
Bıçağından tepsisine kadar hersey alin.
Hayat pahalı herseyden alinki evlendgnzde para harcmayn

Bu konuyu ben de merak ediyorum.

Benim henüz adayım yok ama, pahalı birkaç üründen baslamayı düşünüyorum günden güne pahalaşan.

Ev tekstilinden baslamak mantıklı geliyor bana da. En kötü misafire kullanbilir diye düşünüyorum modelinden sıkılınırsa.

Ben son 6-7 ayda gördüm ki Tefal 12 parça Tencere Seti ve Fissler Düdüklü Tencere Seti dolar gibi değerlendi. İlk etapta bu ikisini alabilirsiniz. Ben yüksekten aldım mutsuzum. Daha sonra iyi bir yatak örtüsü isterseniz o da yatırım olur ama ben değişik değişik severim derseniz almayın. Ben almadım. Bolca sade, desensiz ya da minimal desenli nevresim ve pike seti alabilirsiniz. Daha spor ve 3 parça olan yatak örtüsü takımlarından alabilirsiniz. Ben hepsini çift kişilik bu şekilde aldım. Ailenizde yorgan verme geleneği yoksa iyi birkaç tane yorgan-yastık seti alabilirsiniz Yataş'tan falan. Elektronik konusu da muallak bence dyson falan uçtu gitti almadığıma pişman oldum. Garantisi biterse bitsin, bozulsa bile yaptırmak daha uyguna gelirdi. Böyle memnuniyeti yüksek elektronikleri bekletmeyin, alın bitsin garantisi bi şey olmaz. Ben biraz geç başladım çeyiz işine ilişkim de uzundu aslında ama daha önce almadığıma, yapmadığıma çok pişman oldum ekonomik olarak.

Bence elektronik hariç almaya başlayabilirsiniz. Özellikle havlu, nevresim takımı, yorgan, yastık vs. Bunlar başlangıç için mantıklı. Kesinlikle o karaca vb yerlerin çeyiz setine para vermeyin kendi setinizi kendiniz oluşturun. Tabakları sade ve şık seçtiğinizde modası da geçmez zaten. Dün aldığımız ürünü bugün aynı fiyata alamadığımız bir dönemdeyiz. Bu yüzde elektronik hariç her şeyi bütçenize uyacak şekilde yavaş yavaş alabilirsiniz.

Elektronik alırsanız çeyiz olduğunu özellikle belirtirseniz evlendikten sonra nikah cüzdanı ile paket açımı yapıp garantisini o zaman başlatabilirsiniz; ben evlenmeden 1 sene önce tefalden almıstım kazanlı ütüyü evlendikten sonra gidip garanti başlatmıstım hiç açılmadığını kullanılmadığını göstererek.

Bunun dışında indirim kovalayıp; havlu, nevresim gibi şeylerle başlayabilirsiniz. Bin tane havlu ve nevresine gerek yok; nasılsa dönüşümlü kullanılacak. Mesela chakra indirimlerini takip edip 1er set en güzelinden alabilirsiniz.

Misafir yemek takımı için zamansız bir parça alınıo saklanabilir. Jumbodan almıştım ben şahane bir takım herhangi bir kırılma durumunda her zaman seriyi tamamlayabilecekler vaadinde bulunmuslardı.

Bunların dışında böyle beğendiğim indirimde gördüğüm şeyleri toplamıştım hep; renki güzel peçeteler, amerikan servis, mutfak bezleri, mumlar, oda kokuları vs vs gibi.

Kızlar bir sene sonra evleneceğim.Çeyiz alışverişine nasıl başlamalıyım? Neleri önerirsiniz
Canım merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. ☺️
Biz nişanlımla daha sevgiliyken ve ailelerimiz konuştuğumuzu öğrendiğinde ilk olarak çeyizlik yemek takımı almıştık. Yaklaşık 4 yıl önceydi, Karaca'dan bir çeyiz paketi satın almıştım. 60 parça tabak takımı+Çatal bıçak takımı+tencere takımı+kahvaltı takımı bunların hepsi tek paket içerisindeydi. Takımımı çok severek almıştım. Şimdi baktığımda sadece tabak setinin fiyatı benim toplam paketin fiyatında satılıyor, bu beni oldukça üzdü.
Benim tabak takımımın su seti ben satın alırken mevcut değildi, onu da sonra Trendyol dan sipariş ettim. Setin yanına iki tane de düdüklü aldım biri 4L diğeri de 6L olmak üzere.
Bunlar ilk aldıklarım. Daha sonra fiyatlar artmaya başlayınca blender, ütü, çaycı vb. almaya başladım.
İnşallah sana daha güzelleri nasip olur ve huzurla yuvanızı kurarsınız. ☺️🧿

Valla ne alırsan kar bence, ben öyle gideyim çeşit çeşit yerden beğeneyim demedim Karaca'dan paket aldım 11 bindi taksitli hali, neredeyse tüm mutfak eşyaları, yatak odası, banyo tekstili dahildi. Şu an reklamda görüyorum 15 bine sadece 4 kalem eşya alınıyor aynı mağazadan.

Üstte de yazmışlar, bende sorun olmadı ama garantisinin bitmesi sorun olabiliyor elektronik ürünlerde. Onları şansın varsa en sona bırakabilirsin. Her çıkan model sende bu daha güzelmiş dedirtmiyorsa yemek takımı, kahvaltı takımı, bardaklar alınabilir.

Havlu setleri, nevresim takımları da alınabilir. Nevresim evin rengine uygun olsun dersen bekleyebilirsin ama fix birkaç model vardır her eve uygun. Fiyatı aşırı artan ürünler çünkü erkenden alman daha karlı olur senin için.

Tencere için de en azından bir granit tencere seti alabilirsin. Her türlü alacaksın çünkü ha şimdi ha 5 sene sonra. Bir ara granit kanser yapıyor iddiaları çıkmazsa elbette :)

Benimde seneye bu aylarda ben tüm elektronik olsun tabak vs tekstil olsun bitirdim. Sadece şimdi fazlan ek alıyorum nevresim sayımı arttırıyom yastıklarım ve kalın yorgan diktircem hazırları ince diye. İlk yemek takımı vs onları al indirimleri takip et araştır hangisi indirimde ise fiyatı cazipse al elektronikler garantisi geçse nolur ki zaten bozulsada servise gitse kullanıcı hatası diyorlar. Bak ben beyaz eşyalarımı bile aldım geçen hafta nişanlımla evde beklicek sadece mobilyalar kaldı o da evimiz kirada en som alıncak

Back