çeyimiz için dantelli havlular?

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
SELAM KIZLAR;
Çeyizimiz için dantelli havlu illaki şart mı?
olmazsa olmazlardan mı yapılması gerekiyor mu yani?
ben hiç sevmiyorum ama annem yinede yapmak istiyor.

benim gibi düşünenler var mı?

canım bende sevmiyorum dantelli havlu...çeyizime 15 tane satın aldım iğne ve mekik oyalı...onları bohça için kullanıcam.kendi evimde kullanmak için cicli bicili havlular aldım...zaten o kadar güzeller varki dantele falan gerek yok...sende istersen bohçalar için yaptırbilir veya satın alabilirsin...kendi evin içinde zevkine göre havlu alırsın....

canım bende sevmiyorum dantelli havlu...çeyizime 15 tane satın aldım iğne ve mekik oyalı...onları bohça için kullanıcam.kendi evimde kullanmak için cicli bicili havlular aldım...zaten o kadar güzeller varki dantele falan gerek yok...sende istersen bohçalar için yaptırbilir veya satın alabilirsin...kendi evin içinde zevkine göre havlu alırsın....

evet kesinlikle katılıyorum sana çok güzel havlular var ama işte annem örüm olmaz öle şey deyip duruyor yani.kullanmam diyorum boş yere örme diyorum yok yani illaki örücek ben sevmiyorum canım ya.

kesinlikle gereksizler bence ,annemde yaptı boncuklusu ,bilmemnelisi ama 2,5 yıllık evliyim daha bir tanesini kullanmadım

kesinlikle gereksizler bence ,annemde yaptı boncuklusu ,bilmemnelisi ama 2,5 yıllık evliyim daha bir tanesini kullanmadım

KİMİ KAYINVALİDELER LAF EDİYOMUŞ DİYO ANNEM:(yahu gözüne el nuruna yazık yapma diyorum
aynen gereksiz şimdi öle gzel havlular varki danteli oraya iğnelemeye değmez sanki kötü olucakmış gibime geliyor benim ya

evet kesinlikle katılıyorum sana çok güzel havlular var ama işte annem örüm olmaz öle şey deyip duruyor yani.kullanmam diyorum boş yere örme diyorum yok yani illaki örücek ben sevmiyorum canım ya.

canım benim annem mutfak havlularına ördü...kırmamak için koydum çeyizime emek verdiği için...madem annen istiyor örmeyi bi kaçtane örsün gönlü kalmasın...bohça veriyomusunuz bilmiyorum ama biz bohça vereceğimiz için aldım ben...

Evet bende sevmiyorum ama annen de dogru diyor.Bazı kaynanalar laf ediyorlar.Olsun genede birkaç tane ceyizinde bulunsun cogu bohcalara konuyor zaten.1-2 tane de kendi evine saklarsın.Gerci bende de var ama hic sevmiyorum silerkende oyalar elimi acıtıyor zaten :9::9:

canım benim annem mutfak havlularına ördü...kırmamak için koydum çeyizime emek verdiği için...madem annen istiyor örmeyi bi kaçtane örsün gönlü kalmasın...bohça veriyomusunuz bilmiyorum ama biz bohça vereceğimiz için aldım ben...

hımm bizde veriyoz bohça canım göz nurunuda bohçaya koymam işte canım

Evet bende sevmiyorum ama annen de dogru diyor.Bazı kaynanalar laf ediyorlar.Olsun genede birkaç tane ceyizinde bulunsun cogu bohcalara konuyor zaten.1-2 tane de kendi evine saklarsın.Gerci bende de var ama hic sevmiyorum silerkende oyalar elimi acıtıyor zaten :9::9:

evet kesinlikle benim babannem annem için sırtına halı vurmuş ggelmiş dedmiş ayy ne nankçr kaıdsn yahu halbuki herşeyi annem yapmış
aman canım ne yaparsan yap yaranamazsın kaynananalara

bende çeyizde olsun diye yaptırıyorum. peki sizce dantel vitrin takımlarıda gereksiz değilmi. sırf çeyizde olsun die bisürü masraf. dantel pike takımı yaptıracak daha annem.:6::6:

Bende evin bi kızıyım annem bir sürü dantell, 3 tane yatak odası takımı, 2 tane vitrin takımı hemde masa örtülerii komple örülmüş, 60 havlu 40 patik 2 takım pike 2 çarşaf takımı yapmış yani bu çeyizle 3 kız evlendirilir.:6: Hepsi yeni 4 sene içinde yapıldı hepsinin rengini modelini ben beğendim, annemi kırmak istemedim içinden geldi yaptı. Kullanabildiğimi kullanırım gerisi kenarda kalır napıym :26:
Ama bence hiç gerek yok nasılsa çok az kullanılıyorlar, bohçada gerekli bir tek, bohçada gelen havluları evlenince misafirlerine açarsın yeter. Bi tane dantelli pike yada çarşaf takımıda şart doğumda hastalıkta bilmem nede kullanmak için. Yani kısaca 5-10 tane dantelli havlu bide pike takımı yeterli abartmaya gerek yok:82:.

Bende evin bi kızıyım annem bir sürü dantell, 3 tane yatak odası takımı, 2 tane vitrin takımı hemde masa örtülerii komple örülmüş, 60 havlu 40 patik 2 takım pike 2 çarşaf takımı yapmış yani bu çeyizle 3 kız evlendirilir.:6: Hepsi yeni 4 sene içinde yapıldı hepsinin rengini modelini ben beğendim, annemi kırmak istemedim içinden geldi yaptı. Kullanabildiğimi kullanırım gerisi kenarda kalır napıym :26:
Ama bence hiç gerek yok nasılsa çok az kullanılıyorlar, bohçada gerekli bir tek, bohçada gelen havluları evlenince misafirlerine açarsın yeter. Bi tane dantelli pike yada çarşaf takımıda şart doğumda hastalıkta bilmem nede kullanmak için. Yani kısaca 5-10 tane dantelli havlu bide pike takımı yeterli abartmaya gerek yok:82:.

Maşallah annene nasıl örmüş o kadar 60 havluyu nasıl kullanıcaksın merak ettim
bak patiklere bişey demiyorum sonuçta onla gerekli yer gelir ben giyerim yeri gelir misafir geldiğinde veririm yaşlılara hediye olarak verebilrim yani
ama 10 tane bile dantelli havlu çk fazla benim için 5 tane örülü olsun istiyorum.bohçayada ancak dışardan alır dikilir havluları koyulur
ama benim annem anlamıyor bunu malesef

Maşallah annene nasıl örmüş o kadar 60 havluyu nasıl kullanıcaksın merak ettim
bak patiklere bişey demiyorum sonuçta onla gerekli yer gelir ben giyerim yeri gelir misafir geldiğinde veririm yaşlılara hediye olarak verebilrim yani
ama 10 tane bile dantelli havlu çk fazla benim için 5 tane örülü olsun istiyorum.bohçayada ancak dışardan alır dikilir havluları koyulur
ama benim annem anlamıyor bunu malesef

Ahh benim annem çok fenaa daha kimlerin çeyizini yaptı öylee her nişanlanana dolu dolu yaparr özeniyo kadın, 60 tane havlumu kullanmıycam cnm 10 tanesini felan misafirim geldiğinde kullanırım geri kalanıda durur. Dediğim gibi çok fazla gerek yok şimdiki zamanda kullanılacak şeyler değil. Ama illaki az da olsa olmalı:17:

Ahh benim annem çok fenaa daha kimlerin çeyizini yaptı öylee her nişanlanana dolu dolu yaparr özeniyo kadın, 60 tane havlumu kullanmıycam cnm 10 tanesini felan misafirim geldiğinde kullanırım geri kalanıda durur. Dediğim gibi çok fazla gerek yok şimdiki zamanda kullanılacak şeyler değil. Ama illaki az da olsa olmalı:17:

HIMMa maşallah annene:nazar:
yani kesinlikle nlar artık eskideymiş canım dantel işleri felan bende 5 tane diyorum başka olmasın diyorum.
senin böylese havluların , patiklerin ev eşyası ne olarak kimbilir nelerin vardır:)

bence nasıl isterseniz o şekilde yaşayın yapın.kimsen,n ağzı torba değil.dantelli havlu da yapsanız dantelli yatak örtüsü:> de yapsanız yaranamazsınız.ben de hiç ama hiç sevmiyorum dantel işlerini.annem yapmış zamanında onların hepsini bohçalara koyduk.kendime incili,kadifeli çiçekli böcekli havlular aldım.çok şık ve hoşlar.

ben danteli çok seviyorum dantelli havlu kullanıırm ama öyle abartmaya gerek yok 5 ile 10 arası değişir ama bohçaya tabiki dantelli havlu koyulur .. mesela vitrin takımı yatakodası takımı olsun isityorum güzel oluyo ama öyle mutfağa dantel koymam ..kişisine göre değişiyo ben seviyorum

slm kızlar bende evin tek kızıyım benim çeyizimle 3 kız evlenir vallahi
3 tam takım vitrin örtüsü
2 takım yatak odası
2 takım mutfak
3 takım çarşaf takımı
2 takım pike
20 havlu
25 çetik
20 lif
daha tülbentlerim yok ama :69:

slm kızlar bende evin tek kızıyım benim çeyizimle 3 kız evlenir vallahi
3 tam takım vitrin örtüsü
2 takım yatak odası
2 takım mutfak
3 takım çarşaf takımı
2 takım pike
20 havlu
25 çetik
20 lif
daha tülbentlerim yok ama :69:

ohh maşallah evde yayıntın çok olacvak anlaşılan:>işin şakası tabi bu canım.annen baya uğraşmış:46:.şimdi bunları kullanmazsan da darılır.işin zor,tabi dantelden çok hoşlanmayanlardansan:61:

50 ye yakın dantelli havlum var bunların 10 tanesi kapıya asılacak danteli agır havlularmış..
tülbentimi saymadım zaten 40 tane var sanırım .. 12 tane ayrıyetten bohcalık var.
patigim de dolu 70 80 tane var.. ama o işime yarıyor olsun :1:
2 tane vitrin danteli 2 tane yatak odası danteli var.birini gorumcem yapmış sağolsun..
kanavice seccadeler de dolu ama hazır seviyorum ben..
lifim 100den fazla..
kısacası benım annemde ilk kızım diye epey doldurdu yaptı ama tabi evlenip 3 gün sonra anneme geri yollayacagım %90 nını.

Bu konuda tekım sanıyodum ama neyse benım gıbılerde varmıs ...bende aannemın ılk kızıyım bende dantelı cok severım ama abartılı degıl benım ceyızımde de okadar cok dantel varkı anlatamam saymakla bıtmez yanı :)benım kaynanam cok heveslıdr ona mahcp olmamak ıcın yapılan seyler aman hepsı bos onemlı olan mutluluk canım :)

4 takım dantel nevresım takımı (2 tanesı tek kısılık mısafır ıcın )
4 takım dantel nevresım takım tek kısılık (bohcalar ıcın eltılerımeymıs :)
1 takım dantel pıke
1 takım fransız gupurlu pıke
50 dantel havlu
30 mutfak havlu elbezı (dantel)
50 yazma ayrıca tessetturluyum ve hedıye ıcın yazmalarımı sevıyorum :)
vıtrın takımı 2 takım
3 takım yatak odası dantelı eskıden yaptıklarıda var annemın
3 takım dantel mutfak ortusu
yaz yaz bır suru ıvır zıvır cok abartılıda annemı kırmak ıstemıyrm sesım cıkmıyor kardeslerımın ceyızıne saklıycam cogunu :)

Back
X