• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ceviz ve badem

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
Kızlar, bir arkadaşım tavsye etmişti. bebeklere ceviz ve özellikle badem çok faydalıymış. tabi 6 aylık bebeklere. ben veriyorumbebeğime; ama istemiyor. rondoda çeksem de iri geliyor sanırım. sizce nasıl vermeliyim?

ayy ben de merak ediyordum bunu.biyerde okumuştum benim oğlum 4 aylık erkenmi acaba meyve pürelerine filan katsam..canım rondoda toz haline geitirinceye kadar yap bence..anlamaz onu pürede çorbada filan..

canım rondoda iyiceçekersen un gibi oluyo.anlamıyolar.ama ceviz omega6 i,çeriyomuş ve bebeklere sık verilmemesi hatta hiç verilmemesi gerektiğini okudum.şaşırdım artık neye güveneceğimi...

canım rondoda iyiceçekersen un gibi oluyo.anlamıyolar.ama ceviz omega6 i,çeriyomuş ve bebeklere sık verilmemesi hatta hiç verilmemesi gerektiğini okudum.şaşırdım artık neye güveneceğimi...

Evet ceviz hakkında aynı şeyi bende duydum. ama badem veriyorum ara sıra bende. Rondoyla filan hiç uğraşmıyorum. En basitinden rendenin ince tarafıyla rendeliyorum pamuk gibi oluyor. Bi deneyin derim.

ben kahvaltısı için kuru kayısıyı haşladıktan sonra rondodan geçirirken içine 1 ceviz atıyorum. Zararlı olduğunu hiç duymamıştım.

Doktora sordum ben. Kendisi immunoloji prof.u. Ceviz ve badem türü şeyler de alerjen etkili şeylermiş. Çok da gerek yokmuş erkenden vermeye. Gerek yok dedi. İlerde verirsin dedi. Kaybedeceğimiz çok fazla birşey yokmuş zararı yanında.

sağolun kızlar... omega 6 niye zararlıymış ki, yeni duydum.

canım omega 3ün değerini azaltıomuş sanırım.mesela çiçke yağları fındık fıstık ve fındık yağı bunlarda oega6 içeriyomuş.ve çiçek yağıyla kızartılan balığın değeri azalıyomuş.bilmiyorum nekadar doğru.ama cevizin şeklinin bile beyne benzetilmesinden dolayı beyin gelişimi için faydalı olduğunu biliriz hep.fazlada kulak asmamamk lazım sanırım.ceviz yerine badem verebiliri< yada...

ben oğluma 1 yaşından sonra vermeye başladım ceviz .meyvelerine koydum.tam toz halinde değil biraz iriceydi.hala da yediriyorum.seviyor benimki.ama bence sizin bebeğiniz küçük.bekleyin derim ben...

arkadaşlar benden size tafsiye kuruyemiş tarzı şeyleri bebeklerinize erkenden sırf faydalı die vermeyin en azından yaşını doldursun verirkende çok küçük bir parça verin alerji ihtimaline karşı.benim oğlumun fındık ve çerez grubuna alerjisi var ben çok erken öğrendim oğlum 4.ayında atopik dermatiti çıkjınca alerji testi yaptırınca ortaya çıktı eğer böyle bir rahatsızlığı çıkmasaydı biz test yaptırmazdık ve ben oğluma fındık verseydim hastaneyi boylardık.allahkorusun ölümcül etkisi bile var bizim dr prof onunla paylaşımlarımızı aktarıyorum amacım sizi endişelndirmek korkutmak dil .onun için lütfen erken vermeyin verirkende az verin önce deneyin

Back