cevabını hiçbir yerde bulamadım!!!

ensezen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2009
6
0
86
38
İstanbul
merhabalar.yakın zamanda evleneceğim ve birşeyi çok merak ediyorum.atipik grubuna giren köprülü kızlık zarı iki delik ortada mukozadan oluşmakta ve seyrek görülmektedir.bu kızlık zarı tipinde cinsel birleşme nasıl olmaktadır?ortada köprü olarak adlandırılan kısım mı yırtılmaktadır?bana pek yırtılabilecek birşeymiş gibi gelmedi.bu durumda cinsel birleşme nasıl olur bir türlü anlıyamadım.hiçbi forumda alakalı birşey bulamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi günler.

canım bu kadar detayı bilemiyecem, bilen var mıdır onuda bilmiyorum
bence zaten evlilik öncesinde kadın doğuma kontrole gidilmeli
kontrol sırasında doktora sorarsın
en doğru bilgiyi o verir

büyük olasılıkla onu aldırman gerekir çünkü böyle olduğunu okumuştum..yırtılması zor olurmuş..yani genelde aldırılırmış..böyle okumuştum ama kadın doğucu en iyisini bilir

kontrol için
bazılarının rahminde, yumurtalıklarında sorun olabiliyor farkınada varılmıyor
ultasondan bakıyorlar, yada test istiyorlar
herhangi bir sorun yok yada var deniliyor
Bence yılda birkez zaten düzenli olarak kadındoğuma kontrole gidilmeli
ama bunu yapanlar azınlıkta

Size böyle bir durumla karşı karşıya olduğunuzu muayeneye gittiğiniz bir doktor söylediyse şayet,gerekli bilgileride vermiş olması lazım.
Yok siz doktora gitmeden,böyle bir şeyle karşılaşırım endişesini duyuyorsanız,boşu boşuna strese sokuyorsunuz kendinizi
Evet bazı kızlık zarları esnek olabilir,ilişki esnasında yırtılmayabilir
Ama bunun bilimsel açıklamasını eşinize,bir doktor çok net yapabilir.
Kafanıza takmayın,düğünününüzün keyfini çıkarın.
MutluluklarŞeniz

yok yanlış anladınız beni.sorunum kızlık zarımla yada eşimle yaşayacağım bir problemde deil.bahsettiim kızlık zarı tipine resim olarak bakarsanız eğer mukoza dediim kısım kemiksi bi doku.birleşme ile yırtılacak gibi durmuyor tam olarak bilemesemde.eğer hep o şekilde kalıyorsa birleşme için iki farklı yer kalmış oluyo ki bildiim kadarıyla bu da çok saçma.krem kullandığım bi dönemde kendim farkettim.doktordan öğrenmedim yani.bilen biri varsa diye şansımı burda denemk istedim.cevabını alamazsam doktora gideceğim ama.tşk.

Cnm tam olarak anlayamadım krem kullanırken demıŞsın ..kızlık zarı 2 3 cm ıÇerde sen bunu kendı kendıne nasıl farkettın ve bÖyle oldugununun teŞhısını kendın nasıl koydun...

Canım böyle birşeyi,kendi kendinize tespit etmeniz çok zor,yanılma ihtimalin fazlasıyla yüksek.
Artı doktor olmayan birinin bu konuda sana yardımcı olmasıda zor.
Kafanı bu kadar karıştırdıysa,bir jinekoloğa gitmekten başka çare yok gibi

dr .gidip öğrenmediysen nerden bilebiliyorsunki..
yada başka kızlık zarı nasıl olur onu gördnüzmü??
kendi kendinize tanı koymayın gidin jinekolağa içiniz rahat etsin...

internetten kızlık zarı tipleri diye bakarsanız eğer dediğimi anlıycaksınız.ben ince zardan bahsetmiyorum ama vajina tipleri kızlık zarı tipleri başlığı altında veriliyor internette.o resimlerde gösterilen ince zar değil yani.5-6 tip var.bendekide köprülü olarak geçen.direk görünen kısmı için yapılan sınıflandırma bu.ağırlıklı olarak tek delik şeklinde olan vajinalara karşılık bendeki çift delikli.deliklerin birleştiği yer ise kalın etimsi bi doku.bu şekilde birleşmenin nasıl olduğunu anlıyamıyorum.bi arkadaş yazmıştı müdahale ile oluyor gibisinden ama nette bu konuyla ilgili hiç birşey bulamamam tuhaf geldi.aynı durumda olan biri olabilir diye düşünmüştüm.en iyisi bi doktora danışmak sanırım.

Son düzenleme:

canım hiç merak etmedim bakmadımda ve anlamam..
bu kadar detyalı araştırıp kafanı bulandırma ..
git dr.için rahat etsin .....

atipik grubuna giren köprülü kızlık zarı iki delik ortada mukozadan oluşmakta ve seyrek görülmektedir

Bunları telafuz edecek kadar bilgiliyseniz asıl siz bilgilerinizi tam olarak paylaşsanız da herkes faydalansa.Ama dışardan görüp de bu yoruma vardığınızı zannetmiyorum.Böyle tip kızlık zarı mevcutsa,sizinki de bu türden diyelim.Zorluk yaşayacağınızı zannetmiyorum.Bu türe sahip bir çok kişi vardır.eğer sorunları olsaydı paylaşırlardı bir şekilde.

bilgim gördüüm bişein adını öğrenmemden ibarettir.ekstra bi bilgim olsa ya da başka türlü öğrenmiş olsam niye kalkıp bu şekilde sorayım.sadece internette bu şekilde geçtii için mesagımı okuyan birinin de ancak bakıpta bni anlıyabileceğini düşündüüm için bu şekilde yazdım.aynada kendinizi kontrol edip netteki resimlere baktığınzda sanıyorum ki hakverirsiniz.zorluk yaşarım yaşamam diye deil bu durumu yaşamış biri varsa aydınlatır diye merakımdan sordum ilşkinin nasıl gerçekleşeceğini anlıyamamş durumdayım çnkü.

Ama iç kısmı görmek doktorların marifeti.Zaten bakıp anlayabiliyorsan sen aşmışsın.Lütfen bizi de yadırgama bu kadar bilgi sahibi olmana şaşırdığımız için
.

aynada gördüğün görüntü nettekileri karşılaştırıp ile kendine teşhis koyamazsın arkadaşım. zaten kızlık zarında bahsettiğin gibi kemiksi doku olması imkansız. adı üstünde kızlık zarı. kemiksi doku olsaydı kızlık kemiksisi denirdi. çook ince doku parçacıkları onlar. zaten mukoza denen şey dokuların üzerini kaplayan zar demektir.

doktora görünüp en doğru bilgiyi ondan alabilirsin.

inan yadırgamaktan değil ya benim fizyolojimde ekstrem bi durum var yada yanlış anlatıyorum.kızlık zarı benim görebileceğim ya da hiçbirimizin görebileceği bi yerde değil biliyorum.benim bahsettiim kısım birleşmenin başladığı kısmın görünüşü.bu da bildiim kadarıyla herkesin dışardan rahatça görebileceği bi nokta.bu görünüşe şekillerine göre isim vermişler işte.bende araştırırken tesadüfen denk geldim.bu kısmın kızlık zarı başlığı altında verilebileceği aklıma gelmemişti çünkü.

adlı tıp dersınde gordum ben

bı cok kızlık zarı tıpi var ve ılıskıde sorun yasanacagını zannetmıyorum ben.

İyide tatlım,
bunun böyle yada şöyle olması ne katacak hayatına bende onu anlamadım
Sen evlen,bir sorun çıkarsa ozaman düşünürsün bunu
Öyle nette her okuduğun şeyle hayatını sıkıntıya sokma
Keyfini çıkar bu günlerinin boşver gitsin

O zaman senin bahsettiğin kızlık zarı değil gördüklerinden bahsediyorsan.Zaten sen de demişsin ondan bahsetmiyorum diye.Bu kadar kafanı kurcalamasın.Herhangi bir durum teşkil ediyor mu seninkinin o şekilde olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…