Cennet Papağanı besleyen var mı?

bigsize83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2006
1.128
12
41
arkadaşlar merhaba:)
aranızda cennet papağanı besleyen varmı?
bizde almak istiyoruz.bilgi almak istiyorum bu seviimli yaratıklar hakkında.
ne yer ne içerler?soğuya dayanıklılarmı?
kolay evcilleşebiliyorlarmı?
birde çiftmi beslemek daha ii.yoksa tek bir tanemi?
bilgi verirseniz sevinirimopuyorumnanaktan

ben varım :)
bana eşim almıştı doğum gunu hediyesi..1 kaç gun içinde yaşadığı eve tamamen alışıor..
konuşmuor..ama deişik sesler çıkarıor..bizle sofraya bile otururdu tam bir pasta canavarıydı
kendi doyana kadar bize pastadan yedirmezdi..salıoduk onu biz akşamları yatana kada evde uçuodu..
ama özel yiyecği tutsuz ayçekşrdeği onu yıorve su içior..bide bi taşları var ondan alınıo tırnaklarının ve gagasının uzamaması için..kendi o taşla törpülüor..
biz çok sevıorduk ama oğlum dğunca onunla yeteri kadar ilgilenemedim..dedeme verdim..
şimdi orda çok mutlu..
bu arada tek almanızı tavsiye ederim..onların diğer adlarıda sevda papağını bilirsiniz..
eğer 2 tane alırsan ve eşi ölurse diğeride intihar ediomuş..
bide acaip kıskanç oluolar..:)) şimdi biz gittikmi ananemle dedeme kusuo hemen arkasını dönuo ..
ananemle dedmde oğlum neden kustun sen biz sni sevıoz dıolar inanılmaz bişi ama nasıl hemen dönupte cik cik cik otuo yaa cm benm..

ayy çok şekermiş yaa.:))
intihar ediyolarmış demek.kıyamam ya. en iyisi tek almak o zaman.
teşekkürler canım cevap verdiğin için:)

rice ederim tatlım.. bizim bi tanıdığımızın varmış öle..
eşi ölmuş ertesi gunu sabah bi kalkmışlar öburkude kendini kafasını demirlerin arasna takarak asmış :KK43:(

inanılmaz hisliler.
ama çok sevimliler yaa..
şimdi dedem salıo on evde uçsun azcık stres atsın dıe bi gidio ananemi öpuo bi gidio dedemi öpuo..
o hareketleri bir görsen yersin varya..
ananem ona zarar gelcek die bazen kovalıo bizi evden.. :))

ben varım :)
bana eşim almıştı doğum gunu hediyesi..1 kaç gun içinde yaşadığı eve tamamen alışıor..
konuşmuor..ama deişik sesler çıkarıor..bizle sofraya bile otururdu tam bir pasta canavarıydı
kendi doyana kadar bize pastadan yedirmezdi..salıoduk onu biz akşamları yatana kada evde uçuodu..
ama özel yiyecği tutsuz ayçekşrdeği onu yıorve su içior..bide bi taşları var ondan alınıo tırnaklarının ve gagasının uzamaması için..kendi o taşla törpülüor..
biz çok sevıorduk ama oğlum dğunca onunla yeteri kadar ilgilenemedim..dedeme verdim..
şimdi orda çok mutlu..
bu arada tek almanızı tavsiye ederim..onların diğer adlarıda sevda papağını bilirsiniz..
eğer 2 tane alırsan ve eşi ölurse diğeride intihar ediomuş..
bide acaip kıskanç oluolar..:)) şimdi biz gittikmi ananemle dedeme kusuo hemen arkasını dönuo ..
ananemle dedmde oğlum neden kustun sen biz sni sevıoz dıolar inanılmaz bişi ama nasıl hemen dönupte cik cik cik otuo yaa cm benm..

Merhaba ,

benimde cennet papağanım vardı ama öldü :KK43: çok evcildi çok güzeldi.
Şimdi tekrar almak istiyoruz ama bulamıyoruz,
eşiniz size bunu nerden aldı? ve aldığınız günden itibren hıc ısırmadı mı?

ben de ya cennet ya da sultan papağanı istiyorum.hangisi daha kolay eğitilior acaba bilen var mı?

benim şaşkınım :) benim cennet papağınım var ismi şaşkın. sinirlendiriseniz ısırıyor. elinize alamazsınız zaten gelmez aşırı korkak bir kuştur. çıt sesi duysun hemen kaçar yada şaşkın şaşkın bakar etrafına. konuşmasına gelince ; çok zor konuşur en zor konuşan kuştur. ama çok küçükken alıp sürekli üzerine düşerseniz en fazla 5 kelime söyler oda baya zorlar sizi. ayrıca sesi çok gürdür. ötüşü normal kuşlar gibi değil bir öterse arka arkaya öter susmadan. o öterken ona bağırırsanız daha çok öter. bakımı çok zor değildir ama sakın ha soğukta bırakmayın çok naziktir. muhabbet kuşu gibi tüyleri dökülmez o bakımdan rahat olabilirsiniz. ama yemini kafesinden çok ileriye saçabilir. canım ya anlatınca sevesim geldi karşımda duruyor şaşkın şaşkın bakıyor etrafına. ha bu arada saklanmayı çok seviyor serbest bıraktığım zaman illaki aramama gerekiyor nerde diye herzaman korkutuyor beni bi yerde öldü yada kaçtı sanıyorum sonra bi bakıyorum ya perdenin arkasında yada kornişlere yapışmış duruyor. siz ararken sesinide çıkarmıyor :) ama biliyomusunuz çok iyi bir dinleyici oturup konuştuğunuz zaman yüzünü size çevirir dinler canım benim. ben çok seviyorum şaşkınımı.

unutmadan kızlar yanında ağlarsanız oda ağlıyor haberiniz olsun sonra hasta oluyor sakın yanında ağlamayın çok duygusal bir hayvan.

felisity cok güldüm su son yorumuna ya. Allah iyiligini versin. gercekten öylemi?
Bence bunu anlayacak kadar degillerdir artik ya.
Benimde bir sultan papaganim vardi 5 sene bizimle yasadi ve hayatimin en güzel zamaniydi diyebilirim, hala kusumu anarim arada bir. Onun yeri hic kapanmayacak hayatimda. Resimleri hep durur bir kösede.
Ben böyle birsey görmedim ve duymadim hayatimda, biz kusumla iki asik gibi yasadik 5 sene boyunca, beraber yedik ( tabiki tuzsuz ve yagsiz seyleri ona verdim), beraber dus aldik, evet evet yanlis duymadiniz beraber dus aldik ve beraberde uyuduk.
Benim can dostumdu o, hic kimse onun bana verdigi sevgiyi verecegine inanmiyorum. kosulsuz sartsiz sevdik birbirimizi.
Ama cokda zaman gecirdim onunla ilk zamanlar bana alissin diye, ve öyle bir alistiki ben bile sasirdim.
Cok sansliydim. Onun gibi bir kus hepinize diliyorum.

felisity cok güldüm su son yorumuna ya. Allah iyiligini versin. gercekten öylemi?
Bence bunu anlayacak kadar degillerdir artik ya.
Benimde bir sultan papaganim vardi 5 sene bizimle yasadi ve hayatimin en güzel zamaniydi diyebilirim, hala kusumu anarim arada bir. Onun yeri hic kapanmayacak hayatimda. Resimleri hep durur bir kösede.
Ben böyle birsey görmedim ve duymadim hayatimda, biz kusumla iki asik gibi yasadik 5 sene boyunca, beraber yedik ( tabiki tuzsuz ve yagsiz seyleri ona verdim), beraber dus aldik, evet evet yanlis duymadiniz beraber dus aldik ve beraberde uyuduk.
Benim can dostumdu o, hic kimse onun bana verdigi sevgiyi verecegine inanmiyorum. kosulsuz sartsiz sevdik birbirimizi.
Ama cokda zaman gecirdim onunla ilk zamanlar bana alissin diye, ve öyle bir alistiki ben bile sasirdim.
Cok sansliydim. Onun gibi bir kus hepinize diliyorum.

niye gülüyosunki canım yalan söylemiyorum . ciddiyim ağlıyor yaaa aman sende gözlerinden tabiki yaş gelmiyor böylemi anladın yoksa. sanırım hiç duygusal bir anını görmemişsin. çok içli hayvandır.

Evet haklisin insanina, yani ona bakan insana cok düskün olurlar bu dogru, ama kizma ne olur bana, gercekten 5 sene besledim bende ve benim aglama zamanimda ve mutlu zamanimda hep ayniydi, yani benim üzgün oldugumu fark etme yetenegi yoktu, neticede bir kus. Ne kadarda akilli ve zeki olsalarda bu hislerini ben sahsen kesfetmedim.
Ama belki seninki gercekten bunu anlayacak kadarda hisli olabilir tabi. Seninki cennet papaganiydi, benimkide sultan papaganiydi, belki cennet papaganinin bu hisleri daha gelismistir.

annemler de var cennet papağani. Rengi filan çok güzel. Bizimkiler tek besliyor. Ondanmi ne çok meraklı. Omuzuna konar kafana konar kahvaltı yaparken gelir masaya oda yer. Sultan beslemiyor olsaydım büyük ihtimalle bende alırdım:)

Ben de beslemdim cennet papağanı.Bir an ben başka bir tür mü besledim acaba diye düşünmedim değil.Belkide papağandan papağana farklılık oluyodur:),her canlıda olduğu gibi.Benim cennet papağanım çok vahşiydi.Üstelik bana geldiğinde ço kküçüktü,çok ilgilendim ama buna rağmen 1 sene geçmesine rağmen bir türlü alışamadı bana ve evine.Kızmasına gerek yok,her elime aldığımda ısırıyordu.Gagaları da çok kuvvetli oluyor.Isırdığında bi hayli acıyordu.Ayrıca gagaları kuvvetli olduğu için kafesin kapısını açıp çıkabiliyor,biraz büyüynce önlem almak lazım.Beni de pet deki satıcı uyarmıştı.Bir-iki kere çıktı da.Bir de bütün gün sesi çıkmıyordu sabaha karşı 5 de ötmeye başlıyordu.İnanılmaz rahatsız edici bir sesi vardı.Genelde çok mutlu olduğunda ötüyordu ve canlanıyordu.Balkona çıktığında ve müzik sesi duyduğunda.Diğer zamanlar peluş oyuncak gibiydi.Elime de gelmiyordu hiç.Sonra da bir yolunu buldu ve kurtuldu benden.Açık kalan camdan kaçtı.

bende cennet papağanı besliyorum yaklaşık 8 aydır alığımda küçücüktü çok ilgilendik eşimle ben artık omzumuza gelir bizlee çekirdek itler odaları gezer eve geldiğimiz zaman basar çığlığı çok tatlı çokkkk:KK1::KK1:

X