• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çene kilitlenmesi ( var olan konuların tarihleri eskiydi)

pentsinbad

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
20
3
8
İstanbul
Şu oldukça sinir bozucu olan ağrı, hani zaman zaman ağlatan...
Söylendiği gibi stresten kaynaklanan bir şey. Zannediyorum ki var olan bu sıkıntı uzun süreç içerisinde oluşuyor fakat bir sebepten nüksediyor. Televizyonda rastladığım bir program üzerine gece dişlerimi sıktığımı fark ettim. Çok üzgün olduğum bir günün sabahında aniden ağzımı açamadığımı fark ettim. Öncesinde de tabii çenemden katır kutur sesler geldiği için panikledim ve çenem mi çıktı acaba diye düşünmeye başladım. Çünkü zorlayarak açtığım zamanlarda çene kemiğinin sağ ve sol kısımları birbirinden biraz farklı hareket etmekte.KBB 'ye gittim öncelikle ve kendileriyle alakalı bir şey olmadığını söylediler. Sonrasında Marmara Hastanesi Diş bölümüne gittim ve gece plağı verdiler. Dediğiniz gibi bu dişleri koruyan bir şey daha çok fakat aynı zamanda beyine de sinyal göndererek zaman içerisinde çenenizi sıkmamanızı sağlıyor. Kullanmadan önce gün içerisinde farketmeden sıkıyordum çenemi ve bu istemsiz bir şey olduğundan özel bir çabayla açık tutmaya çalıştığımda daha çok yoruluyordu çenem. Ciddi sinir bozukluklarına da yol açıyor bu ağrılar elbet. 6 senedir falan bu sıkıntım devam ediyor, kaç senedir gece plağını kullandığımı tam olarak kestiremiyorum ancak uzun süre içerisinde bile olsa faydasını gördüm. Ne yazık ki kesin çözüm olmadı ama rahatlattı bir nebze. Gittiğim hastanede aynı zamanda anket şeklinde araştırma da yapıyorlardı, sonuçsa hala yok gerçi. =) Psikoloji üzerine bir anket tahmin edebileceğiniz gibi...Öte yandan salya örnekleri de alınıyordu.

Tamamıyla kurtulmayı başaran varsa paylaşırsanız sevinirim.

tatlım moralini bozmak istemem ama okudugumda aklıma geleni yazmak zorunda hissettim kendimi.epilepsi hastasıyım ben ve doktora gittigimde nasıl bayıldıgımı annem anlatırken doktor gece diş gıcırdatma cene kilitlenmesi oluyormu dedi annemde hayır dedi oluyosada ben bilmiyorum kocman kız yanımda yatmıyo görmedım dedi.uyku eegsı cekıldı orda bısey cıkmadı gunduz eegsınde gunduz epilepsisi cıkmıstı.tavsıyem bir nöroloji doktoruna git durumu anlat her yasta herkeste olabilen bişey bu hastalık geneldede stresle alakalı.uykusuz ac kalmamalısın bunlarda etkılıyo.uyku eegesi iste.gerekirse ilaç kullanırsın gecer.egerki hep böyle sorun yasadıysan o kılıtlenmeler dahada artar zamanla tedavı olmazsan.tabı epilepsiyse.bu sefer her gece belkı gecede bı kaç kere gecırırsın.ben 3-4 yılda bır bayılıyorum doktorum evlenınce gecer dedı.ama cok uzun yıllar ılac kullandım bundan belkıde.sık sık olması kötü beyın buna alısır sık sık olur demıstı.acilen norolojiye görün bence.

Canım, eskiye göre daha iyi durumda çenem fakat tam olarak kurtulamadım işte. Bayılma gibi bir durumda söz konusu değil neyse ki. Yanlış anlamadıysam bu varsa dikkat et demek istedin sanırım?

Peki çenenin durumu nedir şimdi, bu konuda tedavi gördün mü? Ayrıca acil şifalar diliyorum, yorumun için çok teşekkürler...

Back