Çene kayıklığı ile ilgili...

lucifer_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008
9
0
merhaba arkadaslar bu sitede yeniyim ama cok faydali bi site oldugunu dusunuyorum yerimseniben ... konuya gelirsek basliktanda anlasilacagi gibi cene kayikli hakknda sizlerden bilgilerinizi paylasmanizi bekliyorum.ben 17 yasindayim ve cenmde sag tarafa dogru 1 cm`den az kayma var ilk baknca belli degil ama ben cok rahatsizim...ortodonti bolumune gittim bir kac kez.telle tedavi edilebiliyomus ama bnmki yastan dolayi ilerledgi icin ancak ameliyat ile bu sorun giderilebilirmis...eger aranzda boyle bir sorunu olan varsa cevaplarinzi bekliyorum.:1rolleyes:

canım sanırım bendede var:KK43:
çenem sürekli kütlüyor gece uyurken bile kütlüyor bazen takılıp kaldığını hissediyorum :KK43:
aynı sorunmu acaba ikimizin?

merhaba ben de yeni sayılırım sitede. Lil@ arkadaşım aynı sorun bende de var. yemek yerken falan ses geliyo küt küt :KK43: ve bi iki kere takıldı çenem. diş doktoruna gittim ben de. ağzını tamamiyle açabiliyo musun dedi evet dedim, şu durumda bişey yapılmaz dedi, açamayacak duruma gelirsem ameliyat olurmuş. hepimize geçmiş olsun

canım sanırım bendede var:KK43:
çenem sürekli kütlüyor gece uyurken bile kütlüyor bazen takılıp kaldığını hissediyorum :KK43:
aynı sorunmu acaba ikimizin?

merhaba ben de yeni sayılırım sitede. Lil@ arkadaşım aynı sorun bende de var. yemek yerken falan ses geliyo küt küt :KK43: ve bi iki kere takıldı çenem. diş doktoruna gittim ben de. ağzını tamamiyle açabiliyo musun dedi evet dedim, şu durumda bişey yapılmaz dedi, açamayacak duruma gelirsem ameliyat olurmuş. hepimize geçmiş olsun

bendede aynı sorun vardı doktora gittim gece plağı verdi şimdi daha rahatım yemek yerken birden kasılıp kalıyordu dişlerimi sıkıyordum farkında olmadan çene kasılmsı diyorlar hiç rahatım yoktu şükür şimdi korkmadan yemek yiyorum sesler kesildi sadece gece yatarken takıyorsunuz miranda doktor sana neden vermedi gece plağı anlamadım ama belirtiler benimkiyle aynı başka bir doktora daha görün istersen hepinize geçmiş olsun a.s.

bendede aynı sorun vardı doktora gittim gece plağı verdi şimdi daha rahatım yemek yerken birden kasılıp kalıyordu dişlerimi sıkıyordum farkında olmadan çene kasılmsı diyorlar hiç rahatım yoktu şükür şimdi korkmadan yemek yiyorum sesler kesildi sadece gece yatarken takıyorsunuz miranda doktor sana neden vermedi gece plağı anlamadım ama belirtiler benimkiyle aynı başka bir doktora daha görün istersen hepinize geçmiş olsun a.s.

belenay canım evet gece plağından bahsetti ama vermedi niyeyse ben de nasıl bişey olduğunu bilmediğim için, vermedi bi bildiği vardır diye üstünde durmadım, pek ilgilenmedi aslında bu aşamada bişi yapılmaz diyip durdu, işte çekirdek, leblebi türü şeyler yeme, sakız falan çiğneme, lokmalarını küçük yut dedi. ben de onları uygulamaya çalışıyorum işte. canım gece plağı nasıl bişey, herhangi bi rahatsızlık duyuyor musun kullanırken, kolay oluyo mu

belenay canım evet gece plağından bahsetti ama vermedi niyeyse ben de nasıl bişey olduğunu bilmediğim için, vermedi bi bildiği vardır diye üstünde durmadım, pek ilgilenmedi aslında bu aşamada bişi yapılmaz diyip durdu, işte çekirdek, leblebi türü şeyler yeme, sakız falan çiğneme, lokmalarını küçük yut dedi. ben de onları uygulamaya çalışıyorum işte. canım gece plağı nasıl bişey, herhangi bi rahatsızlık duyuyor musun kullanırken, kolay oluyo mu
canım hiç bir zorluğu yok gece yatarken kullanıyorsun dişlerinle damağının ölçüsünü alıyorlar üst dişlerine takıyorsun mika gibi birşey hiç rahatsızlık vermiyor aksine rahatlıyorsun bence başka doktora daha görün bak bu plak çok rahatlatıyor sorunun ortadan kalkıyora.s.

teşekkür ederim belenaycım rahatladım :) ben hayalimde daha korkunç bi plak tasarlamıştım :) dediğin gibi ben başka bi doktora daha gideyim en iyiyisi, çok rahatsız edici bişey bu sesler, geçmesini çok istiyorum, inş geçer

teşekkür ederim belenaycım rahatladım :) ben hayalimde daha korkunç bi plak tasarlamıştım :) dediğin gibi ben başka bi doktora daha gideyim en iyiyisi, çok rahatsız edici bişey bu sesler, geçmesini çok istiyorum, inş geçer
nasıl bir şey bekliyordunki yanlız başta ölçünü alıyorlar plağı almaya gittiğinde alt ve üst dişlerinin ve damaklarının alçılı halini eline veriyorlar tama diş gibi ilk gördüğümde bu ne ya dedim:1shok:sonra doktora götürdüm sadece üst çeneye iliştirilmiş incecik ve küçücük plağı görünce:roflol:rahatladım bide gece takıyorsun ya sakın konuşma dalga geçerler:lepi:eşim ben kazara konuşursam hanım üfff çok seksi oluyorsun diyor:roflol:bende kızıyorum tam uyuyacağıma yakın takıyorumkafamçokkarıştı
sonuç olarak çoooook rahatladım iyiki gitmişim doktora ve iyiki bu plağı takıyorum yoksa hayatım zindana dönmüştü

aynı sorun sanırım bendede var çenem sürekli kütlüyor ama dişlerimde sorun yok durup dururken başlayan birşey hangi doktora gidebilirim bilen varmı

aynı sorun sanırım bendede var çenem sürekli kütlüyor ama dişlerimde sorun yok durup dururken başlayan birşey hangi doktora gidebilirim bilen varmı
canım geçmiş olsun çene cerrahisine gidebilirsin yada diş hastanesine gidersen seni ordan yönlendirirlera.s.

belenaycım ben baya kalın, dişlerin hepsini kaplayan ağzı baya da bi açık bırakan bişey tasarlamıştım kafamda. bakalım hala gidemedim tatilde ordan oraya gitmekten ama plağın bende bi işe yarayacağını sanmıyorum, sanki bu sorundan hiç bi zaman kurtulamıcam gibi :KK43: . sende yaramış inş bende de işe yarar yaa

merhaba arkadaslar bu sitede yeniyim ama cok faydali bi site oldugunu dusunuyorum yerimseniben ... konuya gelirsek basliktanda anlasilacagi gibi cene kayikli hakknda sizlerden bilgilerinizi paylasmanizi bekliyorum.ben 17 yasindayim ve cenmde sag tarafa dogru 1 cm`den az kayma var ilk baknca belli degil ama ben cok rahatsizim...ortodonti bolumune gittim bir kac kez.telle tedavi edilebiliyomus ama bnmki yastan dolayi ilerledgi icin ancak ameliyat ile bu sorun giderilebilirmis...eger aranzda boyle bir sorunu olan varsa cevaplarinzi bekliyorum.:1rolleyes:
bu çene kayıklığı acaba benimki gibi mi? benimde çenemin sol tarafı çıkık sağ tarafı biraz geride gülünce çok kötü bi görüntü oluyo acaba böyle mi?

Kızlar hepinize merhaba,
Bu sorun malesef bende de vardı. Bunun altta yatan sebebi geceleri farkında olmadan dişlerimizi sıkmamız. Zamanla sıkmadan dolayı çene öne doğru gidiyomuş ve zamanla tedavi edilmesse çene kilitlenmesine neden oluyomuş. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bende gece plağı kullanıyorum yanlız benimkisi sadece alt dişlere geçirilenlerden.
Bu plağı kullanmadan önce sabah uyandığımda ağzım ve başım ağrıyarak uyanırdım, dişlerimi sıktığım için. Ama plak dişlerin birbirine temasını engellediği için artık rahatım. Ve küt diye çıkan seste de inanılmaz bi azlık var, sadece ağzımı çok büyük açtığıımda çıkıyo artık. Çok fazla geç kalmadan ihmal etmeyin çene cerrahına gidin.

yanlız değilmişim..bende çene sorunu yaşıyorum.okadar dikkat etmeme rağmen,yemek yerken dilimide ısırıyorum.demekki çenedeki sorundan oluyormuş.uzun bi süre başladımı bitmeyen o çeneden gelen sesler..zaman zaman ağrıda oluyor.bi doktora görünmeliyim.ciddiye almamıştım.umarım o diş plağı benimde işime yarar.teşk.ler bu konuyu açtığınız için ve bilgilerinizi paylaştığınız için...

Işe yariyor kizlar mutlaka doktora gidin tedaviye başlayin ileride çk zor durumda kalmayin ilerde tedavisi mümkün olmayan bir hal almasin haydi kislar dişçiye:))))))))))))

belenaycım ben baya kalın, dişlerin hepsini kaplayan ağzı baya da bi açık bırakan bişey tasarlamıştım kafamda. bakalım hala gidemedim tatilde ordan oraya gitmekten ama plağın bende bi işe yarayacağını sanmıyorum, sanki bu sorundan hiç bi zaman kurtulamıcam gibi :KK43: . sende yaramış inş bende de işe yarar yaa
YOK BE GÜZELİM ÖLEEE KALIN BİŞEY DEĞİL BAK KİMİSİNE ALT ÇENEYE TAKILIYORMUŞ BENİM ÜST DİŞLERİM İÇİN VAR GECE PLAĞI AMA MUTLAKA DOKTORA GİT CANIM İLERDE DAHA KÖTÜ SONUÇLAR ALMAK İSTEMİYORSAN DOOOOOOOOOĞRU DOKTORAsırnaşık şey

bendede cene kütlemesi vardı doktora gittim cene cıkıgı dedi fizik tedavi görüyorum inş.düzelir :KK43:

lucifer in bahsettiği problem çene çıkması ya da istemsiz kütlemesi falan diil.aynı sorun bnde de wardı hatta anlattığının daha ileri sewiyesi.ameliyat oldum we düzeldi ama hem ameliyatın kendisi zor(bnmki 5 saate yakın sürmüştü) hem de ameliyat sonrası.hatta ameliyat sonrası daha zor.bir ay hiçbşy yiemiosun sadece sıvı şeyler çünkü çenen birbrne bağlı kalıo we aradan pipetle içebliosun.5 6 kilo wermiştim bn açlıktan ağlıodum resmen :) böle kötü bi tablo çizdim sana ama cesaretin kırılmasın lucifer. sonrasındaki o düzelme özgüven desteği hepsine değiyo. geçmiş olsun.

uff cok korktum ben simdii ne ameliyati yaa
bendede war bu once sag taraftaydi onu acip kutletiodum rahatliodum ama simdi sol taraf oldu kutleyemeye calisiorum olmuo agzimi cok az acabiliorum uff ins ameliyat fln diildir deli olucam cok acio sert bisey isirdiigimda. onceden uyudugumda rahatliodum yerine geciodu su son 1 haftadir igrenc oldu hic dogru duzgun bisey isiramiorum. yarin doktora gidicem bakalim nolucak:KK43:

X