Ben o dönem sanırım bahsetmeyi unutmuşum. Gece diş gıcırdatmalarına karşı dişleri korumak için
dişlik kullanıyorum.
Yani kullanmaya çalışıyorum, beni gece çok rahatsız ediyor ağzımda yabancı bir cismin olması.
Dönem dönem diş sıkma-gıcırdatma artarsa o dönem takıyorum. Her gün kullanmam imkansız, alışamadım.
Dişçi şekil alan silikon gibi renkli bi maddeyle üst dişlerinizi kaplıyor. Donduktan sonra yavaş yavaş dişlerinizden çıkarıyor.
Bununla dişlerinizin izi tamamen alınınca (doktorumuzun anlattığına göre: ) bununla kireç gibi bir dolgu malzemesi kullanılarak yeni bir kalıp çıkarılıyor.
Siz sadece ilk etaptaki uygulama için dişçiye gidiyorsunuz ve gerisini onlar hallediyor.
Sonra çıkarılan yeni kalıpla baskı işi yapılıyor; yeni diğerine göre daha sert ve şefaf bir silikonla kullanacağınız dişliğiniz ortaya çıkıyor.
Siz de bir iki gün mü, bir iki hafta mı sonra, gidip dişliğinizi alıyor ve o minicik parçaya 100 tl ödüyorsunuz.
Size o kireçten yapılma 2. kalıbı da veriyorlar ki; gerekirse yeniden bir dişlik baskısı yaptırabilin diye.
Doktor bunun standardı olmadığını, herkesin kendi damak-diş kalıbına uygun yapılması gerektiğini söyledi.
Standart olanları kullanmamamı söyledi.
Resimde veriyorum. Google'da bulduğum resimlerdir;