Çene egriliği

curiousbird

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2021
48
11
Merhaba kızlar benim sorunum çene şeklim . Çenem eğri olduğu için özellikle fotoğraflarda daha çok belli oluyor çene kısmım, alt dudağım daha önde ve egri bunun için bana bir çözüm önerisi olan var mı dolgu yaptırsam egrilik biraz geçer mi cevaplarsanız sevinirim

Bu arada çenenizin eğri olduğundan bahsettiğiniz için diş doktoru dedim çünkü dudağınızın duruşunu bozan çene gibi geldi bana yanlış anlamadıysam? Çünkü çene işine diş doktoru bakar. Tabi erken yaşta kısa sürede iyileşiyor ancak yaş geç olmaz artık diye bi şey yok. Bu yaşlarda giden çok duydum. Dediğim gibi benimde alt çene çok öndeydi birleştiremiyordum dişleri, köpek dişim üstteydi onu indirdi. Mutlaka doktor görsün :)

Nasıl bir şey yapılıyor bilginiz var mı
Biz ne desek yanlış olur çünkü röntgene göre farklılıklar gösterir. Benim mesela teller takıldığında üst çenede ki telden alt çenede ki tele bağlayan minik lastikler takıldı ve yemek yemem haricinden full bu lastiklerle yaşadım konuşmakta biraz zorluk çektiriyordu ama umurumda değildi tek isteğim çenemin ve dişlerimin düzelmesiydi ki gerçekten de harika oldu ben çok memnunum sonucundan :)

Ne kadar zaman sürdü tedaviniz
Tam 2 yıl sürdü. Hatta o dönemlerde en kısa diş teli tedavisi benim sürmüştür çünkü diğer arkadaşlarımın en az 4 yıl, genellikle de 5 6 yıl sürdüğünü görürdüm hep. Şimdi öyle değil artık daha kısa sürüyor yeni işlemlerden dolayı. Bence yaşı sorun etmeyin doktorun önerisine göre ilerleyin.

44 yaşında yalnızca tel tedavisi ile çene yapısının konumunu tedavi edemezler sadece dişlerin konumlarini degistirebilirler. Çene konumu için ortognatik cerrahi işlemi gerekir ki zahmetli bir operasyondur, işlem genel anestezi altında yapılır ve sonrasında da amiyane tabirle dişler birbirine bağlanır ve bir süre sadece sıvı gıda ile beslenme yapılabilir. Bir araştırın isterseniz ama ben olsam ilk etapta bir estetik cerrahi ile görüşüp görüntüyü kamufle edip edemeyeceklerini öğrenirdim.
Bu arada kusura bakmayın çeneniz yamuk ve asimetrik mi yoksa alt çeneniz önde mi ( ki üst çeneniz geride de olabilir aslında bu senaryoda ) yoksa ikisi birden mi mevcut tam anlayamadım ben yazınızdan.

Valla resimde ben bir yamukluk göremedim bilmiyorum net olmadığı içindir belki. Bana annem bile kemçük ağızlı diye dalga geçip duruyordu doktora götürmek nasıl aklına geldi ona bile şaşırıyorum :) Siz yinede bi danışın en azından kafanızda soru işareti kalmasın.

Benim buna benziyordu. Aynı birleştiremedim hiç. Tedavi sonrası düzeldi. Dediğim gibi şimdi ne desem yanlış olur üstte bir üyenin dediği gibi tedavisi zor olabilir ama buna en iyi cevabı verecek doktordur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…