kızlar doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra çene bölgemden iltihapsız acılı akne çıkmaya başladı. akne geçse izi geçmiyor, izi geçecek olsa yeni akne çıkıyor. 10 aydır fln var bu sorunum. nette gördüğüm herşeyi denedim; hayıt tohumu, lavanta kürü, sinoptaki eczacı beyefendinin hazırladığı karışım. denediklerim arasında en etkilisi eczacının karışımıydı bütün lekelerim gitti sivilce de çıkmıyordu ama bırakınca tekrar akneler çıkmaya başladı ve haliyle lekeler oluştu. artık bugün doktora gittim. bana maksipor antibiyotik ve eritretin jel verdi. bunları da deneyim bakalım. sizlere asıl sorum eczacım bana kendisinde de öyle sorun olduğunu ve genital temizleme jeli kullanmam gerektiğini söyledi. kendisi o jeli kullanınca çene aknelerinden kurtulmuş. ben kadın doğum doktoruna gidip muayene oldum o tip bir sorunum var mı acaba die ama hiç bir sorunum olmadığını söylemişti. ben de eczacıma güvenerekten babe genital temizleme jelini aldım. ben bu jellerin kullanımının iyi olmadığını duymuştum ama kız bana ph 5.5 sorun yok dedi. böyle genital jel kullanıp sivilcelerinden kurtulan var mı acaba?