başka bir konuya yazdığım yazıyı buraya da kopyalıyorum:
olayın vehametinin farkında mısınız?
ülkenin başkentinde bomba patladı. ellerinde silah olmayan insanlar 95 tane insan havaya uçtu, parçalandı.
siz bugün kendinizi onlar PKK'lıydı, ondan oldu diye avutabilirsiniz
ama yarın IŞİD tıpkı Suriye'de yaptığı gibi pazar yerlerine bomba koyduğunda siz de öleceksiniz, çocuklarınız da ölecek.
ve ben o gün gelip diyeceğim ki, sizin yüzünüzden, siz o gün bize PKK'lı dediniz, oradaki insanların ölümünü, sırf sizden olmadıkları için geçiştirilmesine göz yumdunuz, ölenler sizden olmadığı için şehrin göbeğinde bomba patlamasına sesinizi çıkarmadınız.
şimdi ölenlerin kanı sizindir.
diyeceğim bunu.
PKK elbette bir terör örgütü.
vallaha pes dedirttiniz artık.
günlerdir elim nasır tuttu, PKK'yı savunmuyorum, demekten.
ben PKK'yı savunmuyorum. hiç savunmadım. şunu bana yazdırmanız bile benim için zul.
PKK yaptıysa çıkarılsın ortaya.
öyle bir yazıyorsunuz ki, siz ve sizin gibi düşünenler, sanki bizler PKK'nın yaptığı bir eylem İŞID'in üzerine yıkılsın diyoruz.
eğer İŞID sempatizanları ve diğer islami kesimler, herhangi bir radikal İslamcı tarikat koyun buraya, Şeriat gecesi düzenlese ve PKK o geceye saldırı düzenlese o insanları havaya uçursa
ben onlar için de yazarım ki aynı şeyi.
vatandaş illegal bir örgüte sempati besleyebilir ama böyle bir durumda devlet o vatandaşın ölümünü ortaya çıkarmakla mükellef.
bu kadar mı zor bunu anlamak.
benim ana derdim
ellerinde, silah, bomba olmayan insanların, her kesimden sol örgütün bir araya geldiği bir toplantıda havaya uçması ve bunun mimli bölgelerden birinde değil, ülkenin başkentinde olması.
biz tehlikenin farkında olduğumuz için bu kadar tepiniyoruz.
sizler farkında mısınız?