yengeme hala derdim sürekli :)
bide babbal bizim eve çok uzaktı..
her sabah gidip ekmek almak işkenceydi resmen.
bikeresinde sabah kahvaltı için simit alıcam demişti annem akşamdan ..
aklımda kalmış benim bu..
sabah bakkala gidiyorum yolda simitçi gördüm ve bizim evi tarif ettim :)
adam sen bacak kadar kızın aklına uyup git eve , beni sizin kızınız gönderdi simit alcakmışsınız diye kapıya dayan sabahın köründe :)
annem delirmişti resmen eve geldiğimde :))))
simitte almamıştı benneyaptımki
Küçükken bahçemizde süs havuzu vardı bize göre derindi, arkadaşımla kenarında yürürken o içine düştü hemen annesi koştu çıkardılar havluya sardılar çıkınca "balıkları çıtır çıtır yedim" demesini hatırladım bir an, hala karşılaştığımızda anlatır güleriz...
7-8-9 yaşlarındayım....
Bursa da aralarından çimenlerin fışkırdığı taş yollu çıkmaz bir sokakta 2 katlı bir evdeyim...anneannemle büyükbabamın evi...
evin bahçesi arka tarafta....
bahçe den kenarların da teneke kutulara ekili çiçeklerin dizildiği taş merdivenlerden 2. kata çıkılıyor...
yan tarafta ki evin bahçesinde ki nar ağacının dalları bahçeleri ayıran duvardan bizim tarafa uzamış ve açılmış çiçekleri şahene bir görüntü oluşturuyor...
bahçede üst katın çıkıntısı altında kocaman bir sedir var...sedirin üstünde çizgili rengarenk bir kilim serili...
üst kata çıkan merdiven altında el yıkama musluğu var....ve merdiven altında hep dolu duran 1 kasa uludağ gazozu...
bahçenin iç duvarlarını çevrelen kısımlar toprak olarak bırakılmış ve rengarenk ortancalar ekilmiş...
sıcak bir öğleden sonra gölgelik sedire uzanmış guguk kuşunun sesini dinliyorum....
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
Burası Muradiyemi sarduşum öyleyse eğer tesadüfün bukadarınada pes diyeceğim rahmetli ananemde Muradiyede oturuyordu ve benim çocukluğumda oralarda geçti diyebilirimzemuszemus
yok barçmanım değil, burası Abdal mahallesi...ev yıllar önce istimlak edildibenneyaptımki... evin yerinden şimdi kocamn bir cadde geçiyormafoldumben
meşhur abdal camisi ve abdal fırını vardır bilirmisin barçmanım...?
yok ismen bilmiyorum canım muradiyedeki evler ve sokaklarda böyledir
:1shok::1shok::1shok: çocukluğumun Abdal fırını ve sokağı ne hale gelmişmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
fırın çok değişmişsenağlama yıkmışlar yerine sözüm ona daha iyisini yenisini yapmışlar:çok üzgünüm: sokak zaten bambaşka olmuş...nerde aralarından çimenlerin fışkırdığı taşlı yol ve nerde iki katlı müstakil evlersenağlama
fırının yanında ki apartmanların devamın da biraz ilerden sağa aşağıya doğru bir dönüş vardı...
işte şahane yaz tatillerimi geçirdiğim çıkmaz sokak ordaydı:çok üzgünüm:
cemrem ne güzel konu olmuş a.s.
hangi birini anlatayım bilmem ki...
biriyle başlayayım, bunu çok yapardım kaydirigubbakcemile3
annemlere kızdığımda, birşeye küstüğümde küçük küçük kağıtlara notlar yazardım
kimse beni sevmiyor, zaten beni hastaneden almışsınız (ablam böyle derdi hep beni üzerdi mafoldumben )
ben üvey miyim acaba
bu notları görebilecekleri yerlere koyardım
aklımca da yanlışlıkla unutmuş gibi yapardım
annem notları bulduğunda kızım olur mu, niye öyle düşünüyorsun derdi
ben inatla hep böyle duygu sömürüsü yapardım
sonunda birgün yine böyle bir not yazdım
günler geçti annem tepki vermiyor, babam tepki vermiyor...
notu bıraktığım yere gittim baktım bir not...
kızım biz evlatlık almak istesek 3 kızın üstüne neden bir kız daha alalım :roflol:
seni çok seviyoruz, baban opuyorumnanaktan :asigim:
mafoldumben mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?