benim hatırladığım anım, çocukluk arkadaşımla, aslında çok anım vardır hatırladıkça yazarım. hoşuma gitit bu topik severim eskileren konuşmayııı. yaşlandım mı neeeeeee
o zamanlar işte yaşlılar yardımcı olun, muhtaçlar yardım edin diye böyle öğretilmiş bize. ilkokuldayız.avcılarda oturyoruz. o zaman bir kaç partman var geri kalan tarla, bağ bahçe, müstakil ev. neyse bi tane yaşlı amca gördük üstü müstü perşan halde.arkadaşım iremle aha deidk. yardım edelim. neyse irem koştu evden elma meyva aldı geldi, bedeişte ekmek peynir falan annemler napcaksınız onları diyo yicez dedik, inanamdılar pek iştahlı değiliz yaa neyse. amca nereye biz amcanın peşinde elimzidekileri vermey çalışıyoruz, tarlalardan soğan topluyoruz, domates topluyoruzveriyoruz amcaya, amcada bizden kaçıyo, çocukluk işte utandı herhalde olsun biz koşalım yardım edlim diye peşinde.iyilik yapcaz yaaa. şimdi düşünüyorumda adam resme bizden kaçmış. iki velet peşinde vırvır.
bide ozamnalr tv izliyoruz gelincik şurubu iyi geliyormuş şifaymış falan diye duymuşuz. yine aynı arkadaşımla tarlalardan bir sürü gelincik topladık havanda ezdk. bi şişeye topladık. züerinede su kolonya ilaveettik falan. ilaç yapıyoruz aklımızcaa. sonra karanlık bir dolaba koyduk. bir hafta beklicez güya. o zamanlr varmış bi merak böle şeylere. sonra bir hafta bekleyip açmıştık kapağını inanılmaz bir koku. aynen atmıştık çöpe. şimdi bi kiimya müh. olarak düşünüyorumda aslında olabilirmiş, çok dafena sayılmazmışız yanii..
yine bu arkadaşımla evde yalnızız , arkadaşım dediki babamın şarabı açıp içelim mi . deneyelim dedim. bu anlatığım yaşlar ilkokul çağları hatırlatayım. o zamanda vhs videolar yeni çıkmış. arkadaşın evinde de var hem şarap içelim hem film izleyelim dedik. büyüdük yaaa. şarabı açtık kadehleri bulduk. o zaman kristal kadehler var. koklamamızla giidp lavaboya boşaltmamız bir oldu. filmi izleyelim bari deidk. anaaaaaaaaaa o neee. bi kadın bi adam bişeyler yapıyo ama anlayamadık tabiii. dondurma mı yiyiyo o kadın modundayızzz. :))))))))))). ah ahhh şimdi çok gülüyorum tabiiiiiiiiiiii
bi tane daha anlatayım. gene ilkokul, öğretmenimiz doğum yapmış bütün annler ziyarette. hepimiz aynı sınıftayız zaten çocukalrda bir evde. güvenmişler bırakmışlar. bizdeyiz. ben en uslularıı, hadi anneme süpriz yapalım evi temzileyelim demişim. annecim de o aralar çok rahatsız, bi faydamız olsun. normald eyükseklik korkum vardır. çıkmışız biz camlaraa. sabunla yıkıyoruz camları yerleri silsik süprüdük. camları siliyoruz siliyoruz dalga dalga köpük köpük gitmiyor o deterjan izleri.camın dışındayız bide komşular gelip geçiyor napıyosunuz diyor. anneme süpriz yapcaz nefse teyzeeee söylemeeeeeeeeeeeee. allahtan nefse teyze habervermişte apar topar gelmişti annemler. kaş yapayım derken göz çıkarmıştık. zavallı kadın o camları arıtcam diye bayağ uğraşmıştı o haliyle. ama içten içede sevinmişti galiba düşünceli benim kızım diye.. :)))))))))))