Doğuma Hazırlık cemre ismi hakkındaki düşünceleriniz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Lucinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
113
0
46
İzmir
Merhaba arkadaşlar kızıma cemre ismini koymak istiyorum. sizin bu isim hakkındaki görüşleriniz nelerdir. cemre ismi size neyi çağrıştırıyor. iyi ve ya kötü yorumlarınız beni yönlendirecek...

bir yerden düşen ateş mi neymiş anlamı bence koyma canım..peygamber efendimiz cemreyi cemile diye değiştirmiş iyi bir isim değil önermemiş..bildiklerim bu

bir yerden düşen ateş mi neymiş anlamı bence koyma canım..peygamber efendimiz cemreyi cemile diye değiştirmiş iyi bir isim değil önermemiş..bildiklerim bu

aslınd aben cok sevrım soylenıs olarak cemre ısmını ama superın dedıgı dogru

Cemre ismini pek haz etmiyorum kendi adıma ama bence daha farklı isimler düşünebilirsin canım.ceren, ceylan.mina,miray,alyanaz,ecem,nehir.yani bir sürü kulağa hoş gelen isim var gönlün hangisini isterse onu seçer koyarsın

Cemre aslında baharı müjdeleyen bir isim. İlkbahara girerken önce havada suda ve en son toprakta meydana gelen sıcaklık yükselişidir. aynı zamanda arafatta şeytan taşlama anlamınada geliyor. yorumlarınız için teşekkür ederim araştırmaya devam ediyorum. sonuçta bir hayat boyunca meleğimle olacak koyacağımız isim.

canım biz eşimle evlenmeden önce bile kızımız olursa cemre ismi koyarız diye hayal ederdik kızım olacağını öğrendik cemre diyoruz bir araştırdık cemre kor parçası ateş manasına geliyor ve dinen uygun olmadığı düşünülüyor o ismi koymadık irem koyduk bununda manası dinen iyi değilmiş yamurdan kaçarken doluya tutulduk isim koymak çok zor iş

merhabalar,
ben de hamileyim ve inş kızımız olacak. Cemre istiyoruz ama etraftan o kadar yorum yapıyorlar ki canım çok sıkıldı bilinenin aksine cemre, maddi anlamda ateş değil, mecazen öyle ve baharın müjdeleyicisi. ve hatta peygamberimiz bu ismi değiştirmemiş. Cemre binti Kuhafe ve Cemre binti Abdillah adında da iki sahabi var. ama insanlar ortaya bir şey atıyorlar, sonra anlat anlatabilirsen.

Ben bu ismin manasının kötü olmadığına mutmainim ama bunu çevreme anlatmaya çalışmaktan dilimde tüy bitti ve şimdi ne koyacağımı bilmiyorum Yanına bir de Nisa mı koysam diyorum , belki o biraz kötü düşünceleri engeller ve anlamı da baharı müjdeleyen kadın olur..

hiç koymasam içimde ukde kalacak biliyorum..

Siz ne yaptınız, koydunuz mu?

eğer kızım olsaydı kesin cemre vardı aklımda ilk evlendiğimden beri onu düşünüyordum.ama kısmet olmadı.bence anlamı kötü değil.en azından anlamı var.hem söylenişide hoş bence.içine hangi isim siniyorsa onu seç derim ben.hemde anlamlı güzel bi isim olsun.sonuçta kişiliğimiz etkiliyo isimlerimiz.bence cemre güzel.sen sesleneceksin kızına sonuçta.

Cemre ismi bence çok hoş ayrıca Cemre dediğimizde çoğu kişinin aklına bahar ayındaki düşen damlalar gelir ateş anlamı hangimizin direk aklına geliyor ki hoşunuza gidiyorsa çevredekilerin ne dediğini düşünmeyin zaten genelde her isme birşey söylenir söylemek istemek yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…