• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cemaat torpilli memurlar işten atılacak

• Konu Sahibi Konu Sahibi simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

simon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
6.359
1.917
248
Geriye yönelik olarak 10 yıllık tüm sınavlar, sorular, memuriyete giriş, yükselme ve yabancı seviye tespiti tek tek masaya yatırıldı.

Son 10 yılda kamuya yaklaşık 730 bin personel alınırken, MİT'ten Merkez Bankası'na, kamu bankalarından üniversitelere kadar her alanda yapılan hemen her sınava cemaatin el attığı saptandı.

KOPYACILAR AYIKLANACAK

Merkez Bankası, Ziraat Bankası ve Halkbank, MİT, TSK, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterlikleri mahalli idarelere yapılan alımlarla birlikte bu sayı neredeyse ikiye katlandı. Aynı dönemde sözleşmeli personel sayısında da büyük artış yaşandı. Bu süre içinde yapılan kamuya giriş sınavları geriye dönük tek tek inceleniyor. Kopya çekilen sınavlar iptal edilecek ve bu kararla birlikte cemaat listesinden sınav kazananların memuriyeti sona erecek.

'PARALEL'E BAŞBAKANLIK ENGELİ'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "kariyer meslek uygulamalarının incelenmesi" talimatının ardından Başbakanlık da harekete geçti. Paralel yapının özellikle yerleştiği, hâkim-savcı, kaymakam, müfettiş, murakıp, denetçi ve uzman gibi kariyer mesleklerine girişte son sözü Başbakanlık söyleyecek. Erdoğan'ın imzası ile önceki gün yayınlanan genelge ile kariyer personel alımı Başbakanlık iznine bağlandı.

BÜTÜN BOYUTLARIYLA İNCELENİYOR

Özellikle , hâkim, savcı, kaymakam, müfettiş, denetçi, uzman gibi kariyer mesleklere yapılan alımlar ve özel yarışma sınavı gerektiren meslekler bütün boyutuyla inceleniyor. Bu alanlarda yapılan yazılı ve sözlü sınavlar, güvenlik soruşturmaları, yeterlilik sınavları incelenerek ayırımcılığa neden olan kuruluşlar hakkında da soruşturma açılacak. Fırsat eşitliğine aykırı hareket edenler hakkında dava açılacak.

SORULARDA SIZMA VAR MI?

Bu kurumlardaki paralel yapının temizlenmesine yönelik plan kapsamında, son yıllarda yapılanKPSS ve kurum sınavları didik didik taranıyor. Sorularda sızma olup olmadığı, cemaate özel kontenjan ayrılıp ayrılmadığı, mülakatlar öncesindeki özel görevlendirmeler yaşanıp yaşanmadığı ortaya çıkarılıyor. Bankalar ve kritik kurumların bilgi işlem ve personel müdürlükleri yenileniyor. Paralel yapı ile birlikte hareket edip suç işleyenler hakkında dava açılacak.

kaynak: mynethaber - sabah

haber doğruysa eğer bu gerçekten uygulanacak mı acaba merak ediyorum

Bunlar 11 senedir iktidarda daha yeni mi akillarina geliyor bunu yapmak.Yillarca cemaatle calisan iktidar tek basina iktidar olmak isteyip de cemaatten kurtulmaya caliyiyor diye olanlara bak.
Adamin biri ta uzaklardan her seyi konrol ediyor, tüm iktidar o adamin yalakaligini yapiyor bir allahin kulu da cikp ya bu nedir demiyor.Gazetecisi, yargisi,yürütmesi herkes bu ise canak tutuyor.Bir korku imparatorlugu kurulmus.Ya iktidara ya da cemaate yakin olacaksin bunun disinda bir secenek yok.

Yaziklar olsun böyle ülkeye, yaziklar olsun bütün her seyi normallestirenlere ve herseyden cok yaziklar olsun hala her iki tarafi da savunanlara...

Son düzenleme:
Bunlar 11 senedir iktidarda daha yeni mi akillarina geliyor bunu yapmak.Yillarca cemaatle calisan iktidar tek basina iktidar olmak isteyip de cemaatten kurtulmaya caliyiyor diye olanlara bak.
Adamin biri ta uzaklardan her seyi konrol ediyor, tüm iktidar o adamin yalakaligini yapiyor bir allahin kulu da cikp ya bu nedir demiyor.Gazetecisi, yargisi,yürütmesi herkes bu ise canak tutuyor.Bir korku imparatorlugu kurulmus.Ya iktidara ya da cemaate yakin olacaksin bunun disinda bir secenek yok.

Yaziklar olsun böyle ülkeye, yaziklar olsun bütün her seyi normallestirenlere ve herseyden cok yaziklar olsun hala her iki tarafi da savunanlara...

ben geçen gün onların dersanesinde hocalık yapan biriyle konuştum
hala hocaefendinin çok dindar vs olduğundan bu işin altında başka çıkarlar olduğundan başbakanın cemaati karaladığından bahsediyo
hepsi de kendilerine söylenene inanıyo araştırma vs yok

biz bi arkadaşla birlikte bayağı bi yüklendik bu sınav vs olaylardan yllarca birlikte hareket ettiklerinden bahsettik cevap vermedi yine kendilerini savundu
hatta bu olayın altında neler olduğunu anlatan bi yazı vermişler heralde ellerine onu getirip okumaktan bahsetti
sanki biz onların kendi hazırladığı şeylere inanıcaz
aklım almıyo üniversite mezunu aklı fikr olan insanlar nasıl hala gözü kapalı araştırmadan herşeye inanabiliyo çok tuhaf gerçekten

Son düzenleme:
Hiç kimsenin hakkı yenmesin..
Kim hak ediyorsa, onlar geçsin bu işlerin başına..

Keşke bu olaylara zamanında müdahale etselerdi ve göz yummasalardı..
Eğer bu durum uygulanıcaksa , hakkıyla bir yerlere gelmiş insanlar da güme gitmesin !
Neyse, bakalım ne olacak...

Son düzenleme:
Ortada haksızlık olduğu zaten belli bu dediklerini yaparlarsa gercekten cok iyi olacak hoca efendiymis ayip ya hu bu kadar insanin kul hakkini ye sonra hocaefendi soyle böyle

Neden bu kadar kötü bu insanlar..kendi çıkarlarına ters düşen bir şey olduğunda kimseyi gözleri görmüyor..yazık olan vatandaşa oluyo..

bi de şu boyut var
yüksek puan alan insanlar da işe girebilmek için cemaatle bağlantısı olmadığı halde cemaat torpili arıyodu umutsuzca mülakat için
benim öyle bi tanıdığım vardı
bu insanlara nolucak acaba
hakedip haketmeyenler nasıl ayrılacak ki

Son düzenleme:
isabetli olmuş ama ortaklik bozulmadan önce amenna dediklerinden bir bir hesaba cekıleceklerını de unutmasinlar zira ben hakkımı helal etmiyorum..ortaklık bozulmasa devam edeceklerdi kul hakkına girmeye.

bunu dıyen akp uzman cavuslara ıse baslarken bır yasal hak gosterıyorlar bıraktıktan sonra devlet memurlugu zabıta ıtfaıye olabılırsınız dıye ama malasef 1 bucuk yıldır beledıylere sureklı basvurmamıza ragmen akp beledıyeler hep kendı tanıdıklarını alıyorlar ıse bırde akp beledıyelere bazı torpılle gıren kısler dıyordu sevcma kadar 4 veya 5 ay ılce teskılatınında kosustur butun ıslerde yardımcı ol ıse ozaman alırlar hangı adaletten hangı ıcraattan bahsedılıyor burda esımın ıse basvurdugunu ertesı gunu bos kadro yok dıye yanıt gelırken ıkı gun sonra beledıyede tanıdıgı oldugu ıcın esımın arkadasıyla bırlıkte 10 kısı ıse alındı hangı ıcraat hangı adaletten bahsedılıyor cemaatle bırlıkte ıktıfaktaydı sımdı ısı bıttı ıkısıde aynı cematte akp de bırde dınden ımandan bahsederler

bunu dıyen akp uzman cavuslara ıse baslarken bır yasal hak gosterıyorlar bıraktıktan sonra devlet memurlugu zabıta ıtfaıye olabılırsınız dıye ama malasef 1 bucuk yıldır beledıylere sureklı basvurmamıza ragmen akp beledıyeler hep kendı tanıdıklarını alıyorlar ıse bırde akp beledıyelere bazı torpılle gıren kısler dıyordu sevcma kadar 4 veya 5 ay ılce teskılatınında kosustur butun ıslerde yardımcı ol ıse ozaman alırlar hangı adaletten hangı ıcraattan bahsedılıyor burda esımın ıse basvurdugunu ertesı gunu bos kadro yok dıye yanıt gelırken ıkı gun sonra beledıyede tanıdıgı oldugu ıcın esımın arkadasıyla bırlıkte 10 kısı ıse alındı hangı ıcraat hangı adaletten bahsedılıyor cemaatle bırlıkte ıktıfaktaydı sımdı ısı bıttı ıkısıde aynı cematte akp de bırde dınden ımandan bahsederler

evet benımde cok yakın bır arkadasım beledıyede calısıyor
beledıyeye ıs ıcın nasıl basvurabılırım dedım oyle sen tek basına gorusmeyle gıremezsın dedı burdakı hatrı sayılır kısılerın tanıdıgı olman lazımkıı onlar rıca edınce anca gırebılırsın dedı ben hakkımı helal etmıyorum hıcbırzaman beledıyede ılkokul mezunları bıle calısıyor unıversıte mezunuyum hakkım olmayan ıslerde omur torpuluyorum 3 kurusa

evet benımde cok yakın bır arkadasım beledıyede calısıyor
beledıyeye ıs ıcın nasıl basvurabılırım dedım oyle sen tek basına gorusmeyle gıremezsın dedı burdakı hatrı sayılır kısılerın tanıdıgı olman lazımkıı onlar rıca edınce anca gırebılırsın dedı ben hakkımı helal etmıyorum hıcbırzaman beledıyede ılkokul mezunları bıle calısıyor unıversıte mezunuyum hakkım olmayan ıslerde omur torpuluyorum 3 kurusa
aynen canım ben hakkımı hıc helal edmıyorum hakkımı burda anlattıgmı bırebır yasadım valla bılla halda yasıyorum

bi cemaat vuruş yapıyor
bi hükümet
her iki tarafında çok fazla kirli defteri var malum
her iki tarafta yaptıklarını ççok çookk iyi biliyor
çok merak ediyorum nerde nasıl son bulacak?

Allah Allah :ssz:

Yıllardır kurumları cemaatçilerle doldururken akılları neredeydi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
bende yasadım cok yakın arkadasım valla makam soforlugu yapıyor beledıyede kendı agzıyla soyledı

ben de geçen birşey duydum
bazı kurumlar ya da belediyeler tam hatırlamıyorum ne olduğunu yanlış olmasın ama geceden ilan verip kendi tanıdıklarına haber veriyolarmış
sonra da kimse görmeden ilanı kaldırıyolarmış
yani direk tanıdıkları başvurunca hepsini alıp ilanı kaldırıyolarmış
öyle duydum doğru mu bilmem
kız 86lı ya da 88li kpss puanla girmişti ama nerede çalışacağı söylemiyodu
ben de kızlara sordum neden söylemiyo diye bunları anlattılar işte

Son düzenleme:
Soruların sızması incelenecekmiş! ne komik ya!! Sorular direk verildi mail atıldı! ne sızması açıkça verildi!!

İyi yaparlar hakkımı helal etmiyorum diye defalarca söyledim. birbirlerinin pisliklerini döküp yok olsunlar! kaç öğretmen adayı intihar etti. :50: Canlar gitti.. bunların ah'ı yanlarına mı kalacak! Umarım hepsini atılır. bu arada baştakiler de kaçar gider, gerçekten halk eden öğretmenler,savcılar,hakimler göreve gelir. :ssz:

burada bile insanlar yasadiklarini anlatıyor buna rağmen aman akpmıze nazar değmesin aman onlara dil uzatanlar sefil olsun diye beddua eden sevgili üyelerimiz ne diyecek acaba ?
bu haber zamanında kul haklarına girdiklerinin açık itirafıdır . şimdi nasıl aklayacak savunucular :ssz:

burada bile insanlar yasadiklarini anlatıyor buna rağmen aman akpmıze nazar değmesin aman onlara dil uzatanlar sefil olsun diye beddua eden sevgili üyelerimiz ne diyecek acaba ?
bu haber zamanında kul haklarına girdiklerinin açık itirafıdır . şimdi nasıl aklayacak savunucular :ssz:

faiz lobisinin isi
hukumeti devirmek istiyorlar
santaj montaj
dis mihraklarin isi
Turkiyemin buyumesini engellemek isteyenleri isi
diyeceklerdir.....

Back