Cem Adrian

kalemkitap2

Kapsama Alanı Dışında !
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
1.977
6
156
Diğer
30.11.1980 tarihinde Edirne'de doğmuştur. Yugoslav kökenli bir ailenin 2. çocugu olan Cem Adrian müzik çalışmalarına ortaokul yıllarında başlamış ve ilk kayıtlarını yine o tarihlerde yapmıştır.
18 yaşında başladığı radyoculuk hayatına 6 yıl devam etmiş, bu süre içinde tiyatro ve fotografçılık eğitimi almış, çalıştığı radyonun kayıt stüdyosunda kendine ait yaklaşık 250 şarkı kaydetmiştir.

2003 yılında İstanbul'da Serkan ve Efkan Erdal'la kurdukları Mystika isimli etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahne almıştır.

2004 sonbaharında Fazıl Say'ın davetiyle Bilkent üniversitesi sahne sanatları fakültesinde özel öğrenci statüsünde eğitime başlamış, 2005 şubat ayında "Ben bu şarkıyı sana yazdım" isimli ilk albümünü yayınlamıştır. Albüm sanatçının 1997 ve 2003 yılı arasında Edirnede kaydettigi amatör demoların ve 2004 ekim ayında Fazıl Say'la verdiği ilk akademik konserinden kayıtların bir derlemesidir. "Demo albüm" niteliğindeki bu çalışma müzik sektöründe 16000'lik bir satış başarısı göstermiş, alternatif müzik kategorisinde olmasına ragmen pop müzik listelerinde üst sıralarda yer almıştır.

2005 yılında Babylon konserler dizisi başta olmak üzere Türkiye'de verdiği konserlerini, 2005 eylül ayında Hamburg müzik sezonunun açılışında Fazıl Say, Bremen jazz festivalinde Burhan Öcal ve Fazıl Say'la sürdürmüştür.

2006 yılı ocak ayında prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği ve 2006 sonbahar aylarında yayınlanacak olan 2. albümü ve kitabı "Aşk bu gece şehri terk etti" nin çalışmalarına başlamıştır.

begendikleriniz icin rep ve tesekkur butonlarini kullaniniz aksi takdirde mesajlariniz silinecektir

çok sewiorum 0*nu.. izmir'e de sık sık qeLio.. şarqıLarı qsL..sesine y0rum biLe yapıLmas..

''bana özel'' şarkısına bayılıyorum. kısa bi zaman önce türkü albümü çıkardı kızlar muhteşem eski türküleri kendi tarzında seslendirdi. ayrıca o biiir Bilkent mezunu, okulumdan çıkan muhteşem yeteneklerin en iyisi :asigim:

korkmuyorum artik senden gece
korkmuyorum hiç karanlik
üzerime gel istersen
sar beni ben kaçip gitmem
korkmuyorum artik senden yalnizlik
korkmuyorum hiç korkmuyorum
yüregime vur vur istersen
kalmadi hiç kaçip gitmem

sokaklarda yanimda dolasan yagmur
geceleri basucumda duran yagmur
avucumda ellerin yerine yagmur
vur yüzüme vur yüzüme
saçlarimda nefesin yerine yagmur
dudagimda dudagin yerine yagmur
gökyüzünden çaresizligimi yagmur
vur yüzüme vur yüzüme
yagmur..yagmur

korkmuyorum artik senden gece
korkmuyorum hiç karanlik
üzerime gel istersen
sar beni ben kaçip gitmem.
korkmuyorum artik senden yalnizlik
korkmuyorum hiç korkmuyorum
yüregime vur vur istersen
kalmadi hiç kaçip gitmem

sokaklarda yanimda dolasan yagmur
geceleri basucumda duran yagmur
avucumda ellerin yerine yagmur
vur yüzüme vur yüzüme
saçlarimda nefesin yerine yagmur
dudagimda dudagin yerine yagmur
gökyüzünden çaresizligimi yagmur
vur yüzüme hadi vur yüzüme

daha hizli yagmur
yag hadi yagmur
aglar gibi yagmur
vur yüzüme vur yüzümeee yagmur
çok üzgünüm çok üzgünüm çok üzdüm yagmur
kaybedecek neyim kaldi ne kaldi yagmur
vur yüzüme hadi vur yüzüme
yagmuuur....
:a015:

Ünlü müzisyen Fazıl Say, Cem Adrian'ı şu sözlerle anlatıyor:

"Anlatması zor! En peslerden koloratur ötesi en tizlere yayılan, dile kolay, 4.5 oktavlık bir sese sahip. Sahip, evet! İç-sesi olarak da sahip: duygusuyla, hakimiyeti ve güzelliğiyle... Bütün bu renk ve ahenk paletine yön veren Cem-erkek-sesi, Cem-kadın-sesi, Cem-çocuk-sesi, sesleri, ses renkleri ve iç-sesleri... Hassas diyor doktorlar; ses telleri normal insanin 3 katı uzunluğunda..."

2006 yılı ocak ayında kayıtlarına başlanan ve 2006 Aralık ayında yayınlanan olan prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği İkinci albümü "Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti" piyasa çıkartılmıştır. Denizhan, Umay Umay ve Suicide albüme düet olarak katılıp katkıda bulunmuşlardır.

2006 yılı sonunda Balans Albüm performansı ve Hayal Kahvesi konserler dizisi başta olmak üzere Tüm Türkiye'de verdiği konserlerini, 2007 yılı Haziran ayı sonunda kayıtlarına başladığı Üçüncü albüm projesine kadar devam ettirmiştir. Bu süre zarfında birçok konser vererek tüm dinleyenlerine ulaşmaya çalışmıştır ve birçok canlı yayın ve programa katılmıştır.

2006 yılı sonunda Balans Albüm performansı ve Hayal Kahvesi konserler dizisi başta olmak üzere Tüm Türkiye'de verdiği konserlerini, 2007 yılı Haziran ayı sonunda kayıtlarına başladığı Üçüncü albüm projesine kadar devam ettirmiştir. Bu süre zarfında birçok konser vererek tüm dinleyenlerine ulaşmaya çalışmıştır ve birçok canlı yayın ve programa katılmıştır.

2007 yılı ortalarında, Üçüncü albümü "Emir'in çalışmalarına başlamış ve devam etmiştir. Albümün vokal kayıtları bitmiş ve diğer çalışmaları devam etmektedir. Kesinleşen düetler arasında, Hayko Cepkin ve Pamela bulunmaktadır. Son albümünde elektronik altyapılar ile sert bir albüm çıkarmayı planlamaktadır.

2008 yılı Mart ayında piyasaya sunacağı ve 2007 yılı sonunda kayıtlarına başladığı '' Essentials / Seçkiler - 1 albümünün altyapı kayıtlarını bitirmiş ve vokal kayıtlarını da tamamlamıştır. Albüm; sadece piyano kullanılarak tamamlanmıştır. Piyano''da Cem Adrian''a Sezgin Alkan eşlik etmiştir.

-----------------------
kesinlikle olması gereken yerde değil bu çocuk
o kadar güçlü ve değişken bir sesi var ki
yurt dışında olsa eminim ki çok daha başarılı olurdu
her sesi çıkartabilen müthiş bir yetenek
büyük zevkle dinliyorum kendisini

bilmem ki bu akşam sen de bir hoş musun
içmeden hatıralardan sarhoş musun
ellerin sanki bak hala ellerimde
yanıyor duyuyor musun

dostlar seni söylüyor sahi mutsuz musun
bu yolda dönüş yok sen bilmiyor musun
herşey gönlünce olmaz demiştim sana
kaderden kaçılmaz görüyorsun

kimler geldi hayatımdan kimler geçti
hiçbirisi hasretini gidermedi
en güzeli senin kadar sevilmedi
kimler geldi kimler geçti

kimler geldi sorma sakın kimler geçti

korkma bu akşam gelip çalmam kapını
başkası paylaşıyor alın yazını
ben sensiz yaşıyorum yasak aşkını
söylüyorum şarkını

kimler geldi kimler geçti

kimler geldi sorma sakın kimler geçti
süperrrrrrrrr valla dinle dinle bidaha dinle bıkmazsınopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Adam mucize bi sese sahip, ötesi yok. Saatlerce dinlerim şarkılarını, ama bir kelimesi bile ilk dinlediğim zaman verdiği huzuru, büyüyü kaybetmez. İnsanın içine içine işler..

Cem adrian her şeyiyle mükemmel diyebileceğim bir şarkıcı.
Dinlemenizi tavsiye ettiğim şarkıları:
(aslında hepsi ama herkese uyanlar)

Nereye Gidiyorsun
Sen benim
Herkes gider mi
O kirpik hala bende sevgilim
Ben varım
Bana özel

:)

Tek kişilik dev bi koro gibi. Her şarkısında farklı bir yorumuyla büyülüyor.
Canlı performansını da dinlemek nasip oldu . Çok etkileyiciydi.
Gözlerimi kapatıp kendimi onun müthiş yorumuna bırakmak kulağa çok hoş geliyor .
Murat Yılmazyıldırım'la 'kanrevan içindeyim ' performansı da dinlemeye değerdir, çok güzel olmuş bu düet (=

Back
X