Çelik Alyanslarımız ve Sizin Fikriniz (Resimli)

Red Phoenix

Ben kararımı verdim, Aptiylen evlenicem.
Pro Üye
Anneler Kulübü
18 Mart 2011
8.170
24.252
548
Altın erkeğe haram diye eşim altın takmak istemedi bende onay verdim gümüşte kararıyor diye istemedik bir de ben pek gümüş sevmem bizde çelik alyans takıyoruz sizce nasıl kızlar?

Son düzenleme:
Hayırlı olsun.. da, çelik alyans filan takılması bana saçma geliyor, tabi bu benim kanaatim nasıl istiyorsa herkes öyle yapar.. altının ve ipek kumaşın erkeğe haram olması;kadına yakıştırılmasından (süs olarak görülmesinden) geliyor ve ticari anlamları da var (uzunca yazmak istemiyorum). sonuçta söz, nişan yada evlilik için alyans takıyoruz eşlerimiz de aynı şekilde.. erkeğin süs olsun diye taktığı altın haramdır. ayrıca demir, bakır ve tunç yüzükler de haram grubuna giriyor madem altın haramsa hiç takmayın..

Ben araştırmadım eşimin babası altın takmasını istemedi haram dedi bizde saygı duyduk gümüştende ben hoşlanmıyorum bizde bunda karar verdik. Hiç takmayın derken herkes altın takmak zorunda değil ki hoşumuza gitti sizlerinde fikrini almak istedim yalnızca. Yine de cevabınız için teşekkürler

Bizde bu aralar çelik alyans bakıyoruz ...eşimin alyansı kayboldu yeniliycez fiyat olarakta uygun..
ama hep çok kalınnn modelleri var biz rahat edemeyeceğimizi düşündük.siz nasıl memnunmusunuz

Evet altın erkeğe haramdır doğru yapmışsınız düşünmüşsünüz.Çelik alyans bana o kadar kötü gelmedi görünüş itibariyle.İkinizin de içine sindiyse güzel yani.Mutluluklar dilerim ayrıca

İçinize nasıl sindiyse öyle olsun Gayet şık görünüyor. Yalnız ben çelik yüzüğünde takılmasının hoş olmadığını biliyorum. Efendimiz, yalnızca gümüş yüzük takın demiş (hatta şu kadar gramı geçmesin demiş). Sakın dini içerik olarak algılanmasın, bildiğimi söyledim. Bende nişanlımın altın takmasını çok isterdim, hemde sapsarı klasik alyanslardan. Ama böylesini daha uygun gördük, onunki gümüş benimki altın Sizin de içinize nasıl sindiyse o şekilde takın

Bizde bu aralar çelik alyans bakıyoruz ...eşimin alyansı kayboldu yeniliycez fiyat olarakta uygun..
ama hep çok kalınnn modelleri var biz rahat edemeyeceğimizi düşündük.siz nasıl memnunmusunuz

Bana başta çok kalın geldi olmayacağını düşündüm ama şu an ikimiz de çok rahat ve memnunuz canım

Çok teşekkür ederiz canım benim Amin

Çok teşekkürler canım Bilmiyorum ki canım hiç araştırmadık eşimin babası altın haramdır takmasın dedi bende gümüşten hoşlanmam bunda karar kıldık

ben çok beğendim canım,güle güle de kullanın..benim altın nişanlımın da gümüş ama biz de çelik alıcaz evlendikten sonra..nişanlım elektronikle uğraştığı için gümüş iletken vs dedi..çelik daha sağlmal oluyo üstelik,yamulmuyo kararmıyo..

Çok teşekkür ederim canım ben de çok severek takıyorum. Aynen çok daha sağlam gümüşe göre üstelik kararmıyor. Allah sizi de mutlu etsin inşallah

senin çelik takmana gerek yoktu ki sen altın alyansını tak eşin de seninkine benzer çelik taksın.gelinin altın alyansı olmaması garip geldi bana açıkçası.

senin çelik takmana gerek yoktu ki sen altın alyansını tak eşin de seninkine benzer çelik taksın.gelinin altın alyansı olmaması garip geldi bana açıkçası.

Aynı olsun istedik, benim için sorun değil seviyorum alyansımı

Çelik alyans uzun bir süre kullandık, benimkinin kalınlığı 7 mm civarındaydı, sizinkisi gördüğüm kadarıyla daha bile kalın.
Çelik alyansın şöyle bir kötü tarafı var, altın ve gümüş gibi yumuşak olmadığı için, parmağı inceltmeye başlıyor. Benim sağ elimin yüzük parmağı bölgesel olarak inceldi. Özellikle hamilelikte parmaklarda ödem oluştuğu için çok dikkat etmeniz gerekiyor, eğer kilo alırsanız altın ya da gümüş gibi kesilerek çıkarma şansı yok. Parmağınızı sıkmaya başlarsa çıkarmak ve değiştirmek zorundasınız. Bu noktayı es geçmezseniz bir sorun yaşamazsınız =) Mutluluklar dilerim.

Bunu bilmiyordum uyarın için çok teşekkür ederim canım Ah keşke kilo alabilsem

ben çok seviyorum çelik yüzükleri. nişanlanırken altın almıştık şimdi eşim çelik takıyor bende genelde spor giyindiğim için ve evde kullanmak rahat olduğu için çelik takıyorum özel durumlarda altın takıyorum. benim taşlı olduğu için herzaman kullanmak rahat olmuyor. sizin alyanslarınız da güzelmiş önemli olan sizin düşünceniz nasıl hoşunuza gidiyorsa öle kullanın

zevkler ve renkler tartisilmaz bu yüzden bicimine bisey diyemem.
fakat altin erkege haram evet, ama celikte mekruh, hatta 3gramdan fazla ise haram oluyor sanirim.
gümüs ise sünnettir, hem bayan hem erkek icin.
tabiki herkesin kendi bilecegi.

merhaba atina da hangi kiliniğe gittiniz yazarmısınz lütfen rica etsem . teşekurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…