• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma sosyal hizmetler incelemesi istenmiş

Bu hayvan diyelim ki aldı velayeti nasıl bakacak çocuklara
Ablaları ve annesi. Şuan da onların yanında. Olay gecesi de onları çağırıp bizi bırakıp gitti onlara. Daha önce de hamileyken de ilk oğlumla aynı şekilde evde günlerce parasız tek başımıza kalmıştık

Arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermiş, sizi yönlendirmişler. Güçlü ve çocuklarına bağlı bir anne görmeliler, ev/oda düzeni, temizlik, yeme içme durumları , üst başları gözetilir diye düşünüyorum. Yukarda da söyledikleri gibi (çocukların olmadığı ortamda) şiddet gördüğünüzü, çocukların o ortamda büyümelerini istemediğinizi, geçici olarak bu süreci yaşamak zorunda olduğunuzu ve zamanla kendinize ait bir düzen kuracağınızı belirtin. Kendiniz olun, dik durun, karşılarında çocuklarına kol kanat geren bir anne görsünler. Herşey çok güzel olsun evlatlarınızla birlikte 🙏♥️

Merhabalar. Çekişmeli boşanma davası açıldı. Şu an 2 ve 4 yaşına girecek olan çocuklarımla birlikte ailemin evindeyim. Sosyal hizmetlerden inceleme raporu istenmiş. Çalışmıyorum. İstanbul'dan Antalya'ya 1 hafta oldu geleli. Ailemin yaşadığı ev 2+1 köy evi biraz eski. Diğer boşanan kardeşim de aynı evde 3 çocuğuyla.
İstanbul'da ki ev yeni bina 2+1 daireydi. Küçükte olsa kendi odaları vardı. Boşanma kararı aniden oldu. Öncesinde ranza siparişi vermiştik. Sanırım inceleme de odaları ve kendi eşyaları var demek için yine de kurmuşlar(iptal ettirmişti).
Zaten maddiyattan vurmaya çalışıyorlar. Burada kendi odaları yok. Sizce rapor olumsuz ki olur? Çok korkuyorum sırf bu yüzden velayeti alırlar diye.
Baba bana ve çocuklara fiziki şiddet uygulayan birisi. Darp raporu yok. Dilekçe de çok ilgili,şefkatli baba olarak göstermişler,bende ilgisiz çocuklara ve eve bakmayan bir anne olarak.
Sırf maddi durumları ve ev şartları iyi diye velayet alabilirler mi??
Kizimin velayeti bendeydi ben evlenmek isteyince eski esim kizimla hic ilgilenmemesine ragmen beni uzmek icin velayet davasi acti kizim 3.5 yasindaydi pedagog cagirip cocuga yasina uygun sekilde seyler soruyor anneni seviyor musun seninle oynuyor mu vs vs kimle kalmak istersin diye de soruyor ama yastan dolayi ciddiye almiyor ben o donem calisiyordum ama davaya ciktigimda hakim ne odalari varmi diye ne calisiyor musun ne nasil geciniyorsun kadin hakimdi ve velayeti vermek gibi bir dusuncen varmi dedi asla yok dedim velayeti bende birakti yani haysiyetsiz bir hayat surmuyorsan madde kullanmiyorsan kimse senden cocuk alamaz icin rahat olsun kendine guven o kadar kolay degil o isler

Asla alamazlar diyen arkadaslar, sosyal hizmetlerden mi yoksa avukat mi cidden merak ettim.

Tamam burada baba cidden deccal gibi biri ama kanit yok.

Annede cocuklarina bir yuva verebilmis degil, koy evi deyince dort basi mamur duzenli bir ev dusunuyorsunuz sanirim ama ben hic sanmiyorum, gorevliler tabiki cocuklarin yasadigi fiziksel ortami degerlendirecekler, cocuklarin odasi yok 2 goz odada 4 yetiskin 5 cocuk yasiyor, kimsenin kendine ait odasi yok. Karsi tarafin evide, durumuda degerlendirilecektir elbette ama burada bahsi gecen bir koy evi.

Atiyorum, yasanilan koy neresi, okul var mi, hastane yakin mi, annenin calisabilecegi bir alan var mi bunlar degerlendirmede etkili olacaktir.

Dilerim kendinizi gorevlilere iyi anlatabilirsiniz ancak ben durumunuzu durustce söylemek gerekirse ic acici bulmadim, evet anne hayasiz bir hayat yasamiyorsa, yasakli madde alkol vb bagimliligi yoksa cogu zaman karar cocuklarin anne ile yasamasindan yana cikiyor ama unutmayin daha bu forumda gectigimiz yil, 6 aylik bir bebegin gay babasına uzun sureli gorus hakki tanindi belki velayet gitmedi ama aslinda duzgun bir hayat surmeyen birine emzikli cocuk uzun sureli kalmasi icin teslim edildi.

Sizin tez vakitte eger durumunuz var ise iyi bir avukat edinmeniz gerekiyor, yoksada baro ile gorusup avukat istemeniz lazim, baska turlu bu isi tek basiniza kotaramayabilirsiniz.

Dilerim evlatlariniz -eger hakliysaniz- sizinle kalirlar.

Ev kotu diye kimse cocuklari senden almaz yani koy evi olmasi biseyi degistirmez catisindan asagi sular akmiyor kapisi var icinde sobasi yanıyorsa gerisi teferruat. Madem kendi durumu cok iyi cocuklara iyi bir nafaka baglarlar gorun anyayi konyayi

Merhabalar. Çekişmeli boşanma davası açıldı. Şu an 2 ve 4 yaşına girecek olan çocuklarımla birlikte ailemin evindeyim. Sosyal hizmetlerden inceleme raporu istenmiş. Çalışmıyorum. İstanbul'dan Antalya'ya 1 hafta oldu geleli. Ailemin yaşadığı ev 2+1 köy evi biraz eski. Diğer boşanan kardeşim de aynı evde 3 çocuğuyla.
İstanbul'da ki ev yeni bina 2+1 daireydi. Küçükte olsa kendi odaları vardı. Boşanma kararı aniden oldu. Öncesinde ranza siparişi vermiştik. Sanırım inceleme de odaları ve kendi eşyaları var demek için yine de kurmuşlar(iptal ettirmişti).
Zaten maddiyattan vurmaya çalışıyorlar. Burada kendi odaları yok. Sizce rapor olumsuz ki olur? Çok korkuyorum sırf bu yüzden velayeti alırlar diye.
Baba bana ve çocuklara fiziki şiddet uygulayan birisi. Darp raporu yok. Dilekçe de çok ilgili,şefkatli baba olarak göstermişler,bende ilgisiz çocuklara ve eve bakmayan bir anne olarak.
Sırf maddi durumları ve ev şartları iyi diye velayet alabilirler mi??
Öncelikle süreçte kolaylıklar diliyorum. Pedagog evinizi ziyaret edip gördüğü, edindiği tüm izlenim ve sizin beyanlarınızı raporuna detaylıca ekler. Ayrı oda olmalı, çocuğunuzun yatakları, yeme içme kalitesi, evdeki uyum, kişi sayısı, çocukların gardrobu mevsim şartlarına uygun giysileri vs yani her detaya dikkat eder ve bunları tek tek yazar. Bu her şeyin mükemmel veya lüks olmasını gerektirmez. Sadece yeterlilik kontrolü yapar. Gerçekte de bu düzeni sadece pedagog için değil, çocuklarınız için öyle güzel sağlamalısınız ki, pedagog zaten tecrübesiyle sizin enerjinizi anlıyor. Rahat olun, siz annesiniz. Zaten çocukları sizden almaya gelmiyor. Sadece çocukların şartlarının maddi manevi iyi olduğundan emin olmak ister.

Asla alamazlar diyen arkadaslar, sosyal hizmetlerden mi yoksa avukat mi cidden merak ettim.

Tamam burada baba cidden deccal gibi biri ama kanit yok.

Annede cocuklarina bir yuva verebilmis degil, koy evi deyince dort basi mamur duzenli bir ev dusunuyorsunuz sanirim ama ben hic sanmiyorum, gorevliler tabiki cocuklarin yasadigi fiziksel ortami degerlendirecekler, cocuklarin odasi yok 2 goz odada 4 yetiskin 5 cocuk yasiyor, kimsenin kendine ait odasi yok. Karsi tarafin evide, durumuda degerlendirilecektir elbette ama burada bahsi gecen bir koy evi.

Atiyorum, yasanilan koy neresi, okul var mi, hastane yakin mi, annenin calisabilecegi bir alan var mi bunlar degerlendirmede etkili olacaktir.

Dilerim kendinizi gorevlilere iyi anlatabilirsiniz ancak ben durumunuzu durustce söylemek gerekirse ic acici bulmadim, evet anne hayasiz bir hayat yasamiyorsa, yasakli madde alkol vb bagimliligi yoksa cogu zaman karar cocuklarin anne ile yasamasindan yana cikiyor ama unutmayin daha bu forumda gectigimiz yil, 6 aylik bir bebegin gay babasına uzun sureli gorus hakki tanindi belki velayet gitmedi ama aslinda duzgun bir hayat surmeyen birine emzikli cocuk uzun sureli kalmasi icin teslim edildi.

Sizin tez vakitte eger durumunuz var ise iyi bir avukat edinmeniz gerekiyor, yoksada baro ile gorusup avukat istemeniz lazim, baska turlu bu isi tek basiniza kotaramayabilirsiniz.

Dilerim evlatlariniz -eger hakliysaniz- sizinle kalirlar.
Evet haklısınız. Pedagog yani devlet çocuğun üstün yararını gözetir. Zaten evdeki herkesle konuşur mutlaka. Diğer ablanın da 3 çocuğuyla aynı evde yaşıyor olmasına takılabilir. Çünkü teknik olarak 3 aile 1 evde olmuş oluyor. Bunu çok uygun bulmayabilir. Ve köy şartlarına da bakar bu durumda.

Back
X