Mutfak Dekorasyonu Çay takımı şart mı?

Sirine_fb

Ulaş'mmm
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2015
487
469
Kızlar merhaba öncellikle.
Şimdi şu çeyizlerde bolca gördüğümüz gümüş çay takımları var ve bunlardan hiç hazetmiyorum ya:KK12:
Teyzemler falan çok şık olması gerek falan diyor ama sevmediğim şeylere o kadar para dökmek istemiyorum ve en ucuzu 250 tl den başlıyor 400/500e doğru gidiyor.
Sizce bu misafir çay seti olayını nasıl yapmalıyımo_O
Ayrıca bir diğer sorum da sahan setleri hakkında.Evli kk arkadaşlarım sorum sizlere kaç tane sahan yeterli olur tava sahan kaç tane boyutları falan yardımcı olur musunuz:KK49:

vallahi ben sahan setimi yeni aldım karacanın Granit sahan seti memnun kalacağımı düşünüyorum 3lü set kapakları da var. Çay takımı olayına gelirsek bence almalısın neden dersen evet kendi arkadaşların değil ama bi teyze hala amca yemeğe çaa geldiğinde(eşinin tarafıda dahil) ne kadar şık bir tepsiyede koysan ay bi gümüş takımı yok mu diyolar birkaç beğendiğim model var istersen paylaşabilirim ayrıca karacanın sahan setini hemen paylaşıyorum
Granit sahan set.jpg

vallahi ben sahan setimi yeni aldım karacanın Granit sahan seti memnun kalacağımı düşünüyorum 3lü set kapakları da var. Çay takımı olayına gelirsek bence almalısın neden dersen evet kendi arkadaşların değil ama bi teyze hala amca yemeğe çaa geldiğinde(eşinin tarafıda dahil) ne kadar şık bir tepsiyede koysan ay bi gümüş takımı yok mu diyolar birkaç beğendiğim model var istersen paylaşabilirim ayrıca karacanın sahan setini hemen paylaşıyorumEki Görüntüle 1949082
Çok güzeller bende büyük ihtimal pembe granit sahan setlerinden alıcam.
Ama şu çay setleri sizcede pahalı değil mi yahu.Şık bi tepsi alsak yetmez mi:dondurma:

Düşün ki ben çeyiz baskısı yüzünden hiç almam dediğim su takımını almış insanım :confused::confused::confused::confused::confused::confused:
Aman tanrımm:skandal:
Ben almam dedim ve almadım çok şükür 12 kadeh 12 meşrubat bardağı aldım ve birde şık bir karaf alıcam.
Bende dantelli yatak örtüsü almam kullanmam dedim zorla aldırdılar :KK53:
Bu teyzeler anneler yok mu :KK50:

Aman tanrımm:skandal:
Ben almam dedim ve almadım çok şükür 12 kadeh 12 meşrubat bardağı aldım ve birde şık bir karaf alıcam.
Bende dantelli yatak örtüsü almam kullanmam dedim zorla aldırdılar :KK53:
Bu teyzeler anneler yok mu :KK50:

Bende kesinlikle dantelli yatak örtüsü almam dedim almadım :KK50::KK50: Ne üçün ?

Anam canım anam yaptırdı çünkü :skandal::skandal: :KK48::KK48:

ay ne gerek var bacım ya alıp kullanmıycaksın dlapta dursun dıye ona para verılır mı hıc ne sacma seyler bunlar cay takımı cart curt para tuzagı hepsı

ay ne gerek var bacım ya alıp kullanmıycaksın dlapta dursun dıye ona para verılır mı hıc ne sacma seyler bunlar cay takımı cart curt para tuzagı hepsı
Aynen yani ..Zaten bizi şu misafir olayları yıkıyor, Yok misafir için 2000tllik yemek seti yok misafire özel çatal bıçak misafire nevresim misafire özel çay seti biz değil misafirler yönetiyo evimizi kurarken vallahi:ukala:

Aynen yani ..Zaten bizi şu misafir olayları yıkıyor, Yok misafir için 2000tllik yemek seti yok misafire özel çatal bıçak misafire nevresim misafire özel çay seti biz değil misafirler yönetiyo evimizi kurarken vallahi:ukala:

Onlar mecbur alınıyor ama hepsını ben kullanıyrum hıc mısafıre bırakmıyrım sadece mısafır nevresımım ayrıdır

İstemiyorsanız almayın, boşverin elalem ne der diye düşünmeyi...

Bi evin bi kızıyım, hiç de öyle çeyiz derdim olmadı. Misafir için ayrı bi salon, yemek takımı, çatal takımı, nevresim takımı, havlu yok evimde. Olanların hepsi ihtiyacım olduğu kadar ve tepe tepe kullanıyorum.

Normal günlük çay bardağı kullanıyorum misafire, arkamdan konuşan oldu mu bu zamana kadar bilmiyorum..

Tepsi de hiç almamıştım, evlendikten aylar sonra bi tane plastik olanlardan beğendim, aldım, yetti bunca zamandır.

Sahan seti olarak değil de teflon tava almıştım ben boy boy. Yaklaşık 10 tane vardı. Çok küçük boy tencerem olmadığı için yemek ısıtmaya falan ancak yetiyordu. Çelikleri çok kullanışlı bulmuyorum ama iyi kalitede granit alabilirsiniz

4 yillil evliyim.
misafire ozel hic bisey almadim.
Misafire oda yapmadim.
Gereksiz masraf yapmadgm icn 10bin liraya sahane bir ev duzmustum.
Hala her gelen evime esyalarima hayran kaliyor.
Gereksiz masraf yapmadgm icn de aldklarmn iyisinden aldm bu yzden hic biseym yipranmadi / eskimedi.
Gumuslugum, oturma odam, su takimi, cay takimi, vs bunlar yok ben de.
Hic eksiklgni duymadim.
Cilgn akrabalarn yoksa senin de duyacagni sanmam

Onlar mecbur alınıyor ama hepsını ben kullanıyrum hıc mısafıre bırakmıyrım sadece mısafır nevresımım ayrıdır
En güzelini yapmışsınız:KK200:
İstemiyorsanız almayın, boşverin elalem ne der diye düşünmeyi...

Bi evin bi kızıyım, hiç de öyle çeyiz derdim olmadı. Misafir için ayrı bi salon, yemek takımı, çatal takımı, nevresim takımı, havlu yok evimde. Olanların hepsi ihtiyacım olduğu kadar ve tepe tepe kullanıyorum.

Normal günlük çay bardağı kullanıyorum misafire, arkamdan konuşan oldu mu bu zamana kadar bilmiyorum..

Tepsi de hiç almamıştım, evlendikten aylar sonra bi tane plastik olanlardan beğendim, aldım, yetti bunca zamandır.

Sahan seti olarak değil de teflon tava almıştım ben boy boy. Yaklaşık 10 tane vardı. Çok küçük boy tencerem olmadığı için yemek ısıtmaya falan ancak yetiyordu. Çelikleri çok kullanışlı bulmuyorum ama iyi kalitede granit alabilirsiniz
Sizide tebrik ediyorum gerçekten çok mantıklı.Ama işte bir çeyiz çılgınlığıdır gidince hepsine merak sarıyor insan.Keşke sizin gibi yapabilsem bende ama yook illa misafire ayrı bana ayrı:kızgın:
Bende şık bir tepsi alıp normal çay bardağı falan almayı düşünüyorum,o setler hiç hoşuma gitmiyor,sizide tekrardan tebrik ediyorum düşüncenize bayıldım:KK36:

4 yillil evliyim.
misafire ozel hic bisey almadim.
Misafire oda yapmadim.
Gereksiz masraf yapmadgm icn 10bin liraya sahane bir ev duzmustum.
Hala her gelen evime esyalarima hayran kaliyor.
Gereksiz masraf yapmadgm icn de aldklarmn iyisinden aldm bu yzden hic biseym yipranmadi / eskimedi.
Gumuslugum, oturma odam, su takimi, cay takimi, vs bunlar yok ben de.
Hic eksiklgni duymadim.
Cilgn akrabalarn yoksa senin de duyacagni sanmam
Ne güzel..:KK36:
Aslında yok pek öyle ama eşimin olur mu bilemiyorum:KK31:

bende çok gereksiz buluyorum. Açıkçası alanların da öyle önüme getirdiğini görmedim :) yine cam tabaklı şeyler geldi yani lav'ın falan bilirsin:) e zaten çay içiyoruz yanı benim için çayın tadı önemli :KK70: su takımını ve yatak örtüsünü , gümüşlüğü de bir o kadar gereksiz bulurum. dediğin gibi en basiti bile 250 civarından başlıyor bir de bunları bir yere tıkıştırma derdi. bence cam tabaklı olup şık duran takımlardan al 12li yapmak istersen öyle bir şey ile tamamla. istemediğin bir şeyi laf edecekler diye almak zorunda değilsin hem :)

En güzelini yapmışsınız:KK200:

Sizide tebrik ediyorum gerçekten çok mantıklı.Ama işte bir çeyiz çılgınlığıdır gidince hepsine merak sarıyor insan.Keşke sizin gibi yapabilsem bende ama yook illa misafire ayrı bana ayrı:kızgın:
Bende şık bir tepsi alıp normal çay bardağı falan almayı düşünüyorum,o setler hiç hoşuma gitmiyor,sizide tekrardan tebrik ediyorum düşüncenize bayıldım:KK36:

Teşekkür ederim. Heves etmenizi de anlıyorum ama eğer çok sınırsız bir bütçeniz yoksa muhakkak lazım olanları kalitelisinden alın, diğerlerine sonra bakın bence... çünkü evlendikten sonra geçim derdi, bebek masrafı, ev araba kredisi derken başka şeylere pek bütçe kalmıyor. Aldığınız şeyler 1-2 yılda kötü olursa yenilemek gerekir, hesapta olmayan masraf da zorlayabilir sizi...

Bu arada, tam olarak isim ya da seri bilmiyorum ama çok şık tepsili çay takımları var. Almışken onlardan alın bari, klasik birşey yerine:KK73:

bende çok gereksiz buluyorum. Açıkçası alanların da öyle önüme getirdiğini görmedim :) yine cam tabaklı şeyler geldi yani lav'ın falan bilirsin:) e zaten çay içiyoruz yanı benim için çayın tadı önemli :KK70: su takımını ve yatak örtüsünü , gümüşlüğü de bir o kadar gereksiz bulurum. dediğin gibi en basiti bile 250 civarından başlıyor bir de bunları bir yere tıkıştırma derdi. bence cam tabaklı olup şık duran takımlardan al 12li yapmak istersen öyle bir şey ile tamamla. istemediğin bir şeyi laf edecekler diye almak zorunda değilsin hem :)
Evet bende öyle yapmayı düşünüyorum.O metal tabaklı setlerden önüme geleceğine cam tabaklı gelsi isterdim ben olsam hem:ıslık::oops:
Teşekkür ederim. Heves etmenizi de anlıyorum ama eğer çok sınırsız bir bütçeniz yoksa muhakkak lazım olanları kalitelisinden alın, diğerlerine sonra bakın bence... çünkü evlendikten sonra geçim derdi, bebek masrafı, ev araba kredisi derken başka şeylere pek bütçe kalmıyor. Aldığınız şeyler 1-2 yılda kötü olursa yenilemek gerekir, hesapta olmayan masraf da zorlayabilir sizi...

Bu arada, tam olarak isim ya da seri bilmiyorum ama çok şık tepsili çay takımları var. Almışken onlardan alın bari, klasik birşey yerine:KK73:
Genel olanları aldım sayılır çok araştırıp aldım doğrusu,umarım beni yanıltmazlar.
Klasik değil de işte şu çay tabakları çelik metal görünümleri setleri diyorum sevmiyorum ve çok para.Sanırım sonlara bırakıcam bu çay seti işini:KK6:

Evet bende öyle yapmayı düşünüyorum.O metal tabaklı setlerden önüme geleceğine cam tabaklı gelsi isterdim ben olsam hem:ıslık::oops:

aynen bende bir de onların içerisinde limon koyulacağı süzgeç öyle bir şeyler var sanırım :KK70: :KK70: çay kaşıkları da zaten çelik onlar yemek takımının içerisinde zaten oluyor. Bence en iyisi şık bir tepsi almak aynalı falan olabilir. Ona uyumlu bir çay seti tamamdır :) düz sade bişey de olsa şık bir tepside göze hitap eder diye düşünüyorum.

Genel olanları aldım sayılır çok araştırıp aldım doğrusu,umarım beni yanıltmazlar.
Klasik değil de işte şu çay tabakları çelik metal görünümleri setleri diyorum sevmiyorum ve çok para.Sanırım sonlara bırakıcam bu çay seti işini:KK6:

İşte ben de o metallerden alma diyorum. Eğer illa ki misafire özel alayım diyorsan, daha butik şeyler var. Daha önce instagramda görmüştüm şimdi bulamadım. Altın rengi ağırlıklı ama çok zarif duran setler var. Daha butik üretim oluyor yani bunlar.

X