• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Çay Demliyoruz

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Çayı demlerken kullandığımız su

• Hazır su

OY: 10 20,4%
  • Çeşme suyu

OY: 39 79,6%

• Ankete Katılan
    49
Artırılmış Çeşme suyuyla kim hazır suyla ugrasacak :))

Tabi ki Çeşme suyu.

Suyun damacanası olmuş 15 lira, çaya da mı hazır su kullanalım:KK53:

Bölgeye göre değişir tabi. Suyu çok kireçli olan yerde Çeşme suyu ile demlenmiyor çay. Memlekette içme suyu kullanıyoruz yazları.

Tabi ki Çeşme suyu.

Suyun damacanası olmuş 15 lira, çaya da mı hazır su kullanalım:KK53:

Bölgeye göre değişir tabi. Suyu çok kireçli olan yerde Çeşme suyu ile demlenmiyor çay. Memlekette içme suyu kullanıyoruz yazları.
Burda(Konya) 9,5 lira

Çeşme suyu. Hazır suya para dayanmaz. Çay demlenemeyecek nitelikte değil sonuçta, niye hazır su kullanayım ki.

Taskesti Su :) 9 Lira'ydi, daha yeni 10 yapti.
Porselen demligi merakla kullandim ama tat olarak bir farkini göremedim ben Mune Mune Acaba cay demleme usulüne mi deginmek gerekiyor, yeri burasi mi bilmiyorum ama... Degisik yöntem duyarsam denemeye calisiyorum cay demlemeyle ilgili. Kahvehanelerdeki yontemi denemek istiyorum ama evde caydanlikla olmaz o galiba.

Taskesti Su :) 9 Lira'ydi, daha yeni 10 yapti.
Porselen demligi merakla kullandim ama tat olarak bir farkini göremedim ben Mune Mune Acaba cay demleme usulüne mi deginmek gerekiyor, yeri burasi mi bilmiyorum ama... Degisik yöntem duyarsam denemeye calisiyorum cay demlemeyle ilgili. Kahvehanelerdeki yontemi denemek istiyorum ama evde caydanlikla olmaz o galiba.
Hayatım bu başlık altında da çay demleme metodları konuşulabilir ya da isterseniz hiçbir başlığa uymayan yazılar kısmına konu da açabilirsiniz.

Bundan önce yaşadığım şehirde hazır su ile demlerdim,çünkü çeşme suyuyla çay zift gibi oluyordu.

Şuanlık hazır su.
Ama arıtma istiyorum çay ve yemekler için. :)

Back
X