Gebeliğe Hazırlık Çatlatma iğnesi ve yumurta kalitesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mavigokyuzu6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2020
364
425
103
Merhabalar. Kasimdan beri çocuk deniyoruz. Adetli iken baktirdigim FSH değerim yuksek ve E2 değerim ise hep düşük cikiyordu. Bu ay baktirdigimda ise E2:52 FSH:10.48 çıktı. Değerlerim biraz düzelmişti. Doktorum yumurta takibi yapalım dedi ve tedaviye başladık.

Adetin üçüncü günü 11 mm olan yumurtam 9. Gün 20 mm'e ulaşmıştı. Doktor hemen çatlatma iğnesi vuralım dedi. Bir de progestan fitil verdi. Bu ay tek yumurtam oluşmuş. Klomen vs kullanmadım. Ama yumurtanın bu kadar hızlı olgunlaşmasıni adetli iken yaptığım yumurtlama masajına bağladım.

Acaba adetin 9. Gunu 20 mm ulaşması yumurtanın kaliteli olduğunu gösterir mi? Ovitrelle ile ilk denemede hamile kalaniniz oldu mu?

Son düzenleme:
Erken yumurtlamış olmanız olası Bi durum ben 3.ovitrelle denememde kaldım tek yumurta ile sizin boyutu da gayet iyi umarım istediğiniz gibi ilerler herşey

Merhaba ben klomen kullandım 4yumurta oluştu 2 sağda 2 solda hepsi 18 mm üzeriydi catlatma iğnesi oldum ayın 13. Ünde beklemedeyim 15 gün oldu test yapmaya korkuyorum

Merhaba ben klomen kullandım 4yumurta oluştu 2 sağda 2 solda hepsi 18 mm üzeriydi catlatma iğnesi oldum ayın 13. Ünde beklemedeyim 15 gün oldu test yapmaya korkuyorum
Ben de 12'sinde oldum ama test yapmayacağım. Negatif çıkınca hayal kırıklığı oluyor. Ne zamandan beri deniyorsunuz acaba?

Ben de 12'sinde oldum ama test yapmayacağım. Negatif çıkınca hayal kırıklığı oluyor. Ne zamandan beri deniyorsunuz acaba?
Merhaba ben 1 buçuk senedir deniyorum hormonlar normal hgs cekindim normal amh 2.17 benim sorunun yumurtalarım zor ve geç çatlıyor adet düzensizliğin yok bu ay klomen catlatma iğnesi ilk tedavim doktor 3 ay bu tedavi uygulayacağız dedi ben ayın 13 ünde ıgnemi yaptım 4 yumurtayla iğneden sonra 8. Gün 4 gün sureli aşırı şancı oldu yataktan kalkamadım ağrı geçti 4 gün sonra ama bugünde belim ve kaşıklarım ağrıyor sanki adet olacakmışım gibi doktor bana eğer adet olmazsa 20. Gün test yapacağız dedi ve dediği tarihe 2 gün kaldi şimdi karın ağrısı başlayınca bütün hevesim gitti ve çok mutsuzum bu ay da olmadı düşüncesi sardı ve test yapmaya çok korkuyorum ne kadar zor allah isteyen herkese nasip etsin

İnşallah bu ay gebelik vardır sizde. Beklemek o kadar zor ki. Ama elbet zamanı var. Allah isteyen herkesin kucagini doldursun

İnşallah bu ay gebelik vardır sizde. Beklemek o kadar zor ki. Ama elbet zamanı var. Allah isteyen herkesin kucagini doldursun
Merhaba ben dün adet oldum bugün doktoruma gittim solda 5 mm kist oluşmuş bu ay doğum kontrol hapı verdi diğer ay yine gel dedi . Benim yumurtalarım catlamiyor anladığım kadarıyla iğne ile bile çatlama olmuyor ama adetim düzenli hormonlar normal görünürde tek sorun bu doktor bunu soyledi

Selamlar bende az AMH'den müzdaribim, erkeğin analizleride önemli biz kadınlar olarak sürekli kendimize bakıyoruz ama bu çift taraflı bir iş, genetik ve sperm analizleri çok önemli aklınızda olsun...

Dr tek folikül olunca olumsuz konuştu mu? Bende iki tane gördü hiç iyi konuşmadı.

Tek yumurtayla döllenmeyi kendince neye bağlıyorsun?
Olur mu öyle şey tabiki Bi kaç tane olunca şans artıyor belki ama kalite önemli
Benim 3 tane gelişen yumurta vardı diğer aylarda klomen ile büyüdü ama kimyasal gebelik yaşadım bunun belirli Bi kanunu yok. Doktorunu dinleme canım olacaksa tek yumurta da döllenir.

Ayrıca tedavi görmeyen bayanların çoğu zaten ayda Bi yumurta gelişiyor kendisi çatlıyor
Benim hamile kaldığım ay bebeği iğneyi düşünmeye pek vaktim yoktu evimi taşıdım o sırada iğne yaptırdım umursamamıştım bile diyebilirim unutmuştum hatta öyle bi vesile oldu

Dediğin gibi Rabbim isterse tek yumurtayla da olur.

Dr lar ama olumsuz diyor di mi az yumurta görünce?

Dediğin gibi Rabbim isterse tek yumurtayla da olur.

Dr lar ama olumsuz diyor di mi az yumurta görünce?
Hepsi öyle mi bilemem ama benim doktorum birsey dememişti hatta ne kadar az yumurta o kadar kalite diye düşünüyor düşünmeyin bunları sizi strese sokar

Erken yumurtlamış olmanız olası Bi durum ben 3.ovitrelle denememde kaldım tek yumurta ile sizin boyutu da gayet iyi umarım istediğiniz gibi ilerler herşey
Tebrik ederim :) 2 senedir deniyoruz. Dün artık tüp mü, aşılama mı yapsak diye doktorumuza gittik. Ultrasonda sol tarafımda 1 yumurta gördü. Ve ovitrel verdi ilk defa bir ilaç kullandım. Dün akşam yaptım. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek? İğneden sonra belirtileriniz neydi? 12 saat sonrasını değerlendirdik. Şuanda iğne olalı 20 saat oldu ama ne ağrı ne sızı var. Tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim <3

Ben 3 kere denedim mesela kimyasal gebelik geçirdiğim ay bende 12 saat sonra değerlendirmiştim tuttu oğlumda da 24 saat sonrasını değerlendirmiltim zaten sperm belli Bi süre rahimde canlı kaldığı için sorun olacağını sanmıyorum sizin de. 20 saatte de ağrı sızı olmaz ha yumurtlama belirtilerini yaşıyorsanız vücudunuzu tanıyorsanırız o ayrı ama ben hissetmedim sadece adet zamanım geldiğinde iğnenin 10 14. Günleri adet ağrısı yaşadım gögüs hassatiyetim çok olmuştu o şekilde stres yapmayın Bi tavsiyem de ben en sessiz düşünmediğim anda hamile kaldım inşallah sizinde hakkınızda hayırlısı olur paylaşın ama durumunuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…