Çatlatma iğnesi sonrası süreç

kediy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
23
3
30
Kızlar daha önce bu durumu tecrübe etmiş olanlardan bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Normal zamanda yapılan muayenede doktorum gebeliğe engel bir durum görmedi. 2 ay denedik olmayınca reglin 2. Ya da 3. Günü gittim. Sol yumurtalıkta polikistik over görünümü var sorun değil ama yine de şansımızı yükseldelim dedi. İkimizi de Maxiper isimli bir takviyeye başlattı. 31 ekimde çatlatma iğnesi yapıldı öncesinde 5 gün kadar klomen kullandım. 2 gün arayla ilişki tavsiye etti. Sürece uyum sağladık.

İğnenin 9. Günü annemin meme kanseri olduğumu öğrendim. 11. Günü çekilen pet sebebiyle radyasyon olacak gebelik ihtimali varsa uzak durun dendi. Yaşadığım duyguları anlatamam tarifi yok. O sebeple test yaptırmak ve en azından birşey yoksa ona göre hareket etmek anneme tam destek olmak istedim. Kan testi negatif çıktı. Doktorum regl gecikmesini bekleyelim tekrar edelim dedi. Sağ kasığımda çekme batma gibi hisler var. 2 3 gün öncesine kadar hafif bulantı vardı. Akıntım sarı mı beyaz mı anlamadığım şekikde fakat giderek yoğunlaşıyor.

Süreç çok sarsıcı bir yandan hamileysem bunu bilip anneme moral olacak bu haberi ona bir an önce vermek isterken bir yandan bakım sürecinde gebelikle çok zor olacağına dair düşüncelerim beni çkk yıpratıyor. Tabi şuan yaşadığım stres ve derin üzüntünün eğer oradaysa bebeğime birşey yapmasından inanılmaz tedirginim.

Uzun uzun içimi döktüm ama aslında sormak istediğim şey 10. Gün kan testi negatifken sonrasında dönebilir mi? Çatlatma iğnesi sonrası regli ne zaman beklemeliyim? Normalde programım 17sini gösteriyor.

Şimdiden teşekkür ediyorum

Öncelikle annenizin yaşadığı şey için çok geçmiş olsun🙏🏻 çatlatma iğnesinden 24-36 saat kadar sonra çatlama olur yani döllenme de çatlamadan sonra gerçekleşebilir. Bebeğin yerleşmesi de ortalama 12 gün sürüyor. O yüzden iğneden sonra 14.güne kadar sonucun değişme ihtimali var. Haberi vermeye gelirsek, ben sizin yerinizde olsam pozitif görsem bile bu süreçte olan anneme bunu hemen söylemezdim. Çünkü her pozitif sonuçta sağlıklı gebelik elde edilecek diye bir şey yok. Allah korusun pozitif sonrası olumsuz bir durum yaşarsanız bu anneniz için daha üzücü olur. Allah nasip eder de gebe kaldıysanız en azından bi kalp atışı duymayı, ondan sonra bu haberi vermenizi tavsiye ederim 🥰

Öncelikle annenizin yaşadığı şey için çok geçmiş olsun🙏🏻 çatlatma iğnesinden 24-36 saat kadar sonra çatlama olur yani döllenme de çatlamadan sonra gerçekleşebilir. Bebeğin yerleşmesi de ortalama 12 gün sürüyor. O yüzden iğneden sonra 14.güne kadar sonucun değişme ihtimali var. Haberi vermeye gelirsek, ben sizin yerinizde olsam pozitif görsem bile bu süreçte olan anneme bunu hemen söylemezdim. Çünkü her pozitif sonuçta sağlıklı gebelik elde edilecek diye bir şey yok. Allah korusun pozitif sonrası olumsuz bir durum yaşarsanız bu anneniz için daha üzücü olur. Allah nasip eder de gebe kaldıysanız en azından bi kalp atışı duymayı, ondan sonra bu haberi vermenizi tavsiye ederim 🥰
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz çok kıymetli 🙏 peki 14. Gün idrar testinde çıkar mı sizce? Kanda iğne etkisi sıfırlanmış diyebiliriz değil mi ? İdrarda yalancı pozitif ihtimali kalmadı yani?

Benim 12. Günde çıkmıştı erken gebelik testinde çatlatma iğnesi olduğum zaman. İğne etkisi 12 günde falan geçiyor diye biliyorum. İdrarda pozitifi gördükten sonra da 2 günde bir beta hcg vermenizi isteyecekler düzenli artıyor mu diye, o şekilde zaten anlaşılacaktır gebelik olup olmadığı.

X