Arkadaşlar, şimdi elimde iki tarif var bunları arkadaşım ve ben kullanmıştık umarım işinize yarar çünkü bizim yaradı
Benim yaptığım, (kuru cilt);
Öncelikle çiçekçiden aloe vera çiçeği alıyoruz. Ardından eve geldiğimde sıcak (cildinizi yakmayacak kadar) bir havluyu çatlakların bulunduğu yere sarıp cildimizi nemlendiriyoruz. Havluyu çıkardıktan sonra çiçeğin bir sapını kırıyoruz, sapın içinden çıkan jeli çatlakların olduğu yere güzelce yediriyoruz. Ardından jeli yedirdiğiniz yere streç filmi sarıyoruz.
Bunu hamileyken ASLA yapmayın, ayrıca ben akşam yatmadan önce yaptım ve sabaha kadar öyle yattım. Eğer streç filmin açılmasından şikayetçiyseniz streç filmi sardıktan sonra korse kullanın.
Arkadaşımın yaptığı, (karma cilt);
Sıcak (cildinizi yakmayacak kadar) bir havluyu çatlakların bulunduğu yere sarıyoruz. Ardından 4-5 çay kaşığı tarçını, 2 yemek kaşığı zeytin yağını (ne kadar saf o kadar iyi) ve 2 yemek kaşığı kaya tuzunu (çekilmiş) karıştırıyoruz. Ardından 350 ml kaynayan suyu karışımımıza döküp, tuzlar yok olana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra, bandajı (burada önemli olan şey bandajın rulo haline olmaması. Bandajı açın.) karışımın içine batırın ve 10 dakika kadar bekleyin. Bu süre içinde suyun sıcaklığı da dayanılabilir bir kıvama geliyor, eğer sizin için çok sıcaksa biraz daha bekleyin. Bandaj, çatlaklarınıza sarılabilecek kıvama geldiğinde bandajı sarın, üzerine de streç film sarın. (Bunu göbeğinizde uyguladığınızda beliniz de inceliyor demişti arkadaşım, fakat onun pek fazlası yoktu o yüzden bu konuda kesin değilim ama çatlaklara yaradığını biliyorum.)
Eveeet, eğer bunlar hakkında bir soru işaretiniz varsa cevap vermeye çalışırım, ayrıca yaparsanız sonucu da yazmayı unutmayın!