Çatlaklar için kakao yağını kullananlar

ben fındık yağı kullanıyorum doğum sonrasında göbeğin toparlanması ve sıkılaşmasınada faydası var bilginize kızlar.bu rada nemli ve temiz cilde uygularsanız daha etkili olur.

Çatlaklar için kakao yağını kullanan arkadaşlar,banyodan sonra nemli cildemi sürüyorsunuz?yoksa kuru cildede sürülebiliyormu?Deneyimeriniz nedir
Teşekkürler..

:nazar:
arkadaşım biraz geç gördüm mesajını ama yinede yazmak istedim ben 4 aylık hamileyken kakao yağını aldım ama öyle küçük şişelerde satılan sıvı yağ şeklinde olanlardan diil.böyle margarin gibi aynı parça parça kilo hesabı satılıyo aktarım bana şişede olanlara güvenme bunu kullan çok memnun kalırsın demişti öyle de yaptım hamileliğim boyunca ve sonrasındaki 3 ay boyunca kullandım duştan çıktıkça göbeğime belime ve bacaklarıma sürdüm çok katı bunu nasıl sürücem dediğimde aktarım vücut ısın onu eritir sen sür vücuduna dedi.öyle yaptım ne kıllanma nede başka bişey yaptı .80 kiloyla hamile kaldım 115 kiloyla doğurdum hiçbir yerimde çatlak oluşmadı aklıma geldikçe her gün birkaç kez sürdüm.çok iyi geldi bana çok memnun kaldım.

slm arkadaşlar bende sabahları lierac akşamlarıda zeytinyağı sürüyorum,dünde kakao yağı aldım zeytinyağı ile dönüşümlü sürerim diye.nazliözcan arkadaşım kalıp gibi olanları daha iyi oluyor demişsin,her yerde bulabilirmiyiz acaba onu,ayrıca bu şişede aldığım kakao yağının hiç faydası olmazmı

ben kakao yağının her türlüsünü kullandım, vazelin,bebeyağı ne varsa kullandım vıcık vıcık gezdim ama çatlaya çatlaya öldüm :KK43:(( kaşıntı varsa kesin geliyorum diyor çatlaklar...

merhaba arkadaşlar bende kakao yagı ve lıarac adlı kremı artı badem yagı kullanıyorum çatlak oluşmasın dıye..henuz4,5 aylık hamıleyım fakat butun vucudum kaşınıyor du aktardan katı kakao yagı aldım sabun kalıbı gıbı gramla satılıyo en erkılısı ve saf kakao yagı buymuş dıgerlerı çok etkılı degılmış aktarın soyledıgıne gore bılgı vermek ıstedım ...

[
hımm. bende 4,5 aylık hamileyim. dalin bebe yağı kullanıyordum ama bu kakao yağını bende deneyim en iyisi. liarici doktor mu önerdi?

merhaba arkadaşlar bende kakao yagı ve lıarac adlı kremı artı badem yagı kullanıyorum çatlak oluşmasın dıye..henuz4,5 aylık hamıleyım fakat butun vucudum kaşınıyor du aktardan katı kakao yagı aldım sabun kalıbı gıbı gramla satılıyo en erkılısı ve saf kakao yagı buymuş dıgerlerı çok etkılı degılmış aktarın soyledıgıne gore bılgı vermek ıstedım ...

hımm. bende 4,5 aylık hamileyim. dalin bebe yağı kullanıyordum ama bu kakao yağını bende deneyim en iyisi. liarici doktor mu önerdi?

bunu duyduğum iyi oldu eşime aldırmıştım kako yağı iki şişe katı sabun gibiydi vücuduma sürdüğümde kendiliğinden eriyor ancak bozuk diye gittim sıvı olanından aldım neyse katıları kullanmaya devam edeyim bari. Bu arada lierac ve bebe yağı da kullanıyorum dönüşümlü olarak iki hafta önce göğüslerimde ince ince kılcallar oluşmaya başlamıştı. Düzenli olarak kullanmaya başlayınca göğüslerimdeki kılcallar geçmeye başladı karın, göbek bacak bölgelerimde hiçbir şey yok henüz inşallah olmazda. Her ne kadar genetik olsada çatlaklar, düzenli kullanmayla tahribat azaltılabilir diye düşünüyorum.

canım alınma ama ben şu doktor gibi ahkam kesen aktarlara da sinir oluyorum o nerden biliyormuş kesin çözüm olduğunu
inanmayın bu tür şeylere bakın bi arkadaş yazmış ilk aylardan bu yana vıcık vıcık yağlı gezmiş ama her yeri çatlamış

[

dalin bebe yağı bende hiç işe yaramadı
tabi herkeste farklı etki yapıyordur
bende bi süre sonra kaşıntı yaptı nemlendirmesi gereken yerde kurudu cildim ve pul pul döküldüm
vazelin ve arko yağlı krem ve bepanthol losyon kullandım şimdiye kadar
şimdi karnım iyice büyüdüğü için lierac kullanmaya başladım.
kakao yağıda alerji yapmıştı bende:KK50:

Merhaba, ben hamile değilim, 20 ay önce doğum yaptım.
Hamileyken düzenli olarak bir şey sürmedim, bu nedenle göbeğim inanılmaz derecede çatladı, iğrenç bir hal aldı. Doğumdan sonra da haliyle çok çirkin bir görünüm kaldı. 15 ay boyunca yine hiç umursamadım. Son 5 aydır kızımın "Aloa veralı bebe yağı" nı her gün sürüyorum. biraz masajla yediriyorum. ve inanılmaz derecede azaldı çatlaklar. hala devam ediyorum tabi kullanmaya. Ama inanın bu kadar etkileyeceğini tahmin edemezdim. Belkide içindeki aloa veranın etkisidir, biliyorsunuz iyileştirici özelliği vardır. Hamileyken işe yararmı bilemem, ama doğum sonrasında çatlağınız varsa deneyin derim.

doktor bana özellikle katı kakao yağı önerdi daha etkiliymiş.aktarda aynı şekilde. katı kakao yağı sıcak suda eritip sürüyorum her gece.bi tanecik çatlağım oluştu oda kullanmadığım zamandan kalma. ergenlikte çatlak tecrübem olduğu için katı kakao yağının işe yaradığını söyleyebilirim. :)

Bende kati taş gibi olan kakao yagini kullaniyorum biraz usengecim dusdan sonra goğüs ve karnima suruyorum sadece vucut isisiyla surdukce eriyor zor degil kullanimi .

Bende aldim bugun kakao yagi umarim ise yarar.ben ayni zamanda beyaz vazelinde kullaniyorum

Bende ilk hamileliğimde doktorumun önerisiyle kullandım ve çatlaklarım oldukça az.şuan ikinciye hamileyim yine kullanıyorum katı kakao yağını çok kötü kokuyo ama mecburum vücudum çatlamaya çok müsait ergenlikten kalan çatlaklarım var :KK43: ama ipekseco arkadaşın yazdıkları iyi fikir oldu doğumdan sonrada sürmeye devam edicem çünkü asıl çatlaklar vücut pörsüdüğü için o zaman çıkıyo meydana

Arkadaşlar, şimdi elimde iki tarif var bunları arkadaşım ve ben kullanmıştık umarım işinize yarar çünkü bizim yaradı:halay::halay::halay:

Benim yaptığım, (kuru cilt);
Öncelikle çiçekçiden aloe vera çiçeği alıyoruz. Ardından eve geldiğimde sıcak (cildinizi yakmayacak kadar) bir havluyu çatlakların bulunduğu yere sarıp cildimizi nemlendiriyoruz. Havluyu çıkardıktan sonra çiçeğin bir sapını kırıyoruz, sapın içinden çıkan jeli çatlakların olduğu yere güzelce yediriyoruz. Ardından jeli yedirdiğiniz yere streç filmi sarıyoruz.
Bunu hamileyken ASLA yapmayın, ayrıca ben akşam yatmadan önce yaptım ve sabaha kadar öyle yattım. Eğer streç filmin açılmasından şikayetçiyseniz streç filmi sardıktan sonra korse kullanın.

Arkadaşımın yaptığı, (karma cilt);
Sıcak (cildinizi yakmayacak kadar) bir havluyu çatlakların bulunduğu yere sarıyoruz. Ardından 4-5 çay kaşığı tarçını, 2 yemek kaşığı zeytin yağını (ne kadar saf o kadar iyi) ve 2 yemek kaşığı kaya tuzunu (çekilmiş) karıştırıyoruz. Ardından 350 ml kaynayan suyu karışımımıza döküp, tuzlar yok olana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra, bandajı (burada önemli olan şey bandajın rulo haline olmaması. Bandajı açın.) karışımın içine batırın ve 10 dakika kadar bekleyin. Bu süre içinde suyun sıcaklığı da dayanılabilir bir kıvama geliyor, eğer sizin için çok sıcaksa biraz daha bekleyin. Bandaj, çatlaklarınıza sarılabilecek kıvama geldiğinde bandajı sarın, üzerine de streç film sarın. (Bunu göbeğinizde uyguladığınızda beliniz de inceliyor demişti arkadaşım, fakat onun pek fazlası yoktu o yüzden bu konuda kesin değilim ama çatlaklara yaradığını biliyorum.)

Eveeet, eğer bunlar hakkında bir soru işaretiniz varsa cevap vermeye çalışırım, ayrıca yaparsanız sonucu da yazmayı unutmayın!

doakozmetik diye bi yerden alıyorum ben. sabun gibi yolluyorlar
kışın elime bile kullanıyorum ama yazın kokusu çok bayıyor beni
arkadaşım iyi bronzlaşmak için kullanıyor özellikle bacaklarına her çıktığında sürüyor
kokusu bir süre sonra rahatsız etti beni. pasta pasta kokuyorsun

X