Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
selam arkadaşlar ..benım 15 yaşından berı sırt ve kalçamda inanılmaz çatlaklr var harita gbı .gtmedığım doktor,uzman kalmadı..ama inanın ne lazer terapi nede kremler losyonlar..bu tür şeylere boşa paranızı vermeyın.doktor bana çatlaklrın tedavısınn olmadığını sadce derin çatlakların cerrahı işlemle çıkartılabılecegnı ama gerıde kalan derıyı bırleştırmek ıçın yapılan kesi ve dikişin hemen hemen çatlaklar kadar derin iz bırkacagı içn önermedığnı söyledi..tek tedavısı her banyoda vucut yağıyla soğuk su duşu yapmanızdır tabıı buda yenı oluşacak çatlakları önlemek için .yanı boşuna paranızı çar çur etmeyın yağlanın yeter:)senağlamasenağlamasenağlama
canım bence o kadar umutsuz değil acnelyse (yanlış yazmış olabilirim emin değilim) madecasol falan kullanıp çatlaklarını geçirenler, kahve-limon peelingiyle azaltanlar var. Cerrahi yöntemlerden çok bitkisel yöntemlerle fayda görüyor insanlar. Kantaron yağı, asprin kullanan var. Bence sen de forumu gez ve bir doğal yöntem bulup dene.
hapla zaten mümkün değil ama şu madecasol falan deriyi soyduğu için alttan yeni deri çıkıyor ve bece düzelebilir. dediğim gibi en doğrusu forumları karıştırıp deneyen arkadaşların tecrübelerinden faydalanmandır
bende dıyorumkiiii zaten birebir tamamen götürmüyor o deriyi soyan acnelyse expigment denedım ben. tahriş etmekten başka bı işe yaramadı madecasol daa aynı özelliklere sahıp bir ilaç..sana ıyı gelecegnı düşünuorsan dene.. onca doktor uzman gezdım cnm o dedgn ilaçlar fasafiso derıyı tahriş etmekten başka bı işe yaramıor.haa ben tmamen çatlak tedavısı yokta demıyorum ama o senın dedgn yenı oluşmya başlayan çatlakalr içndır belkide ..ben derin çatlaklardan bahsedıyorum sana ıyı geldığnı düşünuorsan o tahriş eden ilacı sen kullan cnm..sonra banada yazarsan sevınırım sonucuunu:).
ben belimde oluşanlar için ( çok fazla yoktu ama ergenlikte olmuştu) kahve-limon kullandım derinliğini azalttı ama genişletti gibi geldi bıraktım sonra bol bol kese yaptım ve zyetinyağlı kremle asprin sürdüm her gün. bu arada biraz da zayıfladım sporla ve şu an çok dikkat etmedikçe görünmüyor.
ayrıca senin de dediğin gibi bende işe yarar sende tahriş eder ya da sende tahriş eder başkasında yarar bilemem. ben bildiklerimi söyledim. o zaman seni umutsuzluğunla başbaşa bırakıyorum :)
senın kendınle ılgılı sorunların var cnm..ben kendı görüşümü söyledım uyarsın uymazsın o senın sorunun ..?.konuyu neden bu kadar uzattığnıda anlamdım ben belkı 50 doktora görundum onların yapamdıklrını senmı yapcaksın senın cıltın çamurmuki tohum ekınce çıkacak:)))...deri bu yırtılmışsa tedavısı yok cnm bunun ıstedgn kadar kahve asprın sür..sadece yenı oluşacak olan çatlakları önleyebılırsın bazı uygulamalarla tammı .aksını ıspatta etmıorum ztn..herkes ıstedgnı yapıp ıyı geldını sölesın bence kendısını kandırır..bır kumaş prçasını al yırt bakalım dikince iz kalıcakmı kalmıckmı.elbettekı kalıcak.mantığnı kullanmanı tavsıye ederım okiş..üstelik işine gelmıosa benım konuma gırıp cevap yazacana başka arkadaşlrın mesajlarına gırıp akıl almanı tavsıye edıorum iyiakşamlar cnm:):jeyyar:
bak arkadaşım sana özel mesaj atardım ama atmıyorum konu takip ettiğim konular arasında olduğu için yeni mesaj yazılmış olduğunu görünce geldim. 1.si kumaşın cansız cildinse canlı olup kendini YENİLEYEN bir şey olduğunu ayırt edebilecek mantık seviyesine gelmeni tavsiye ederim. hani mesela yara olur iyileşir iz kalmaz, dikiş izleri belli bir yıl sonra hafifler mesela anlatabildim mi. ayrıca ben doktordan çare bulamadığın için sana fayda gördüğüm, insanların fayda gördüğü şeyleri söyledim. ben başka arkadaşların mesajlarına girdim akıl aldım -eğer mesaja girip akıl almaktan başka topicleri okumayı kastediyorsan- kaldı ki konunu mantıksız bulan 1 ben değilim herhalde kimse cevap verme zahmetinde bile bulunmamış. buraya paylaşım ve fikir için konu açıyorsan yoruma açık olmayı da bileceksin. söylediğin laflara çok daha sert ve algılayacağın cevaplar verirdim ama malum ortak alana yazıyorum. ben bir şey yapacağımı da iddia etmedim. insanların fikirlerine açık değilsen buraya niye konu açıyorsun anlamıyorum ki amaç dikkat çekmek herhalde. burada insanlar yöntemler buluyor deniyor fayda görüyor yazıyor senin demenle çaresiz hastalık haline gelmez çatlak yani yalan söylemiyor geçti diyenler. ama anlamayan birine daha fazla bir şey anlatacağımı zannetmiyorum emin ol daha bir şey demeyeceğim zaten kimse de okumayacaktır.
sana bişi dıyımmı senın gerçekten sorunların var ama gerçekten ..neden bu kadar zoruna gttı anlmadım yarası olan gocunur şekerım daha fazla uzatma ıstersen benım konumada gırme bıda mumkunse yoksa senı şıkayet etmek zorunda kalıcam ..sana yukarda ılk başta zaten ;
"""cnm o değin hap yağ falan çatlakları tamamen gıdermıyor azaltma oranı çatlaklrın derinliğine göre değişiyor ama birebir götürdüğünü sanmıyorum""" demıştım dolayısıyla söyledıkelrının aksını ıspat etmıorum heralde sen benı anlamadın..ben dıyorumkıı DERıN ÇATLAKALRIN TEDAVISI YOK YOK.benım sorunum zaten derın çatlakalr yanı yenıden oluşmaya başlayan çatlaklrın ztn tedavısı oluyor ama bu yara izi deılkı sürünce geçsın doktor ban dedıkı cıldını bı kumaş gbı düşün yırtılınca kesılen yerler eskısı gbı olmaz alttan doku üretır ama ust derı epidermis tabakası eskı halne gelmez dedı ve onlarcası aynı şeyı söledı sen neden hala neyı tartışıosun anlamıroum aaa
şunuda sormak ıstıyorum çatlağı olupta geçti dıyenler acaba o denemelerınden sonra eskı halı gbı pürüzsüz olduğunu iddia edip ıspatlarsa burda senden de özür dıleyecegm şekerım.)
bende lady haklı çatlakların çözümü yok uğraşanlar onca kreme boşa para vermiş olur ben profesöre bıle göründüm oda aynı şeylerı söylemişti çatlakların tedavisi yok ama sadce yeni oluşmaya başlayan ince çatlaklrı lazer veya soğuk duşla bır tabaka önlenebılecegnı sölemişti ama derin çatlakların tamamen tedevısı yok olsada cilt eskısı gbı yeni olmuyor yanee tecrübelerıme dayanarak söluorum..inspector arkadaşım fazla gocunmuş galıba çatlağı çook:)))))
anlamiyorum bi türlü tedevisi yokmu (?) o kadar ünlü doguruyo hemde catir catir 2 3 cocuk hem yurtdisindan hemde türkiyeden hele bizim burda bir heide klum var 4 cocugunu doguracak ama kadinda gram catlak yok daha niceleri helly berry,nicole kidman vs daha kimler kimle var cözümü muhakkak var ama ne estetikmi kimseyal peelingmi soymami rendelemmi artik neyse ne bilemiyorum ama var eminim ama cokta pahlidir bundanda eminim SIKMAYIN caninizi buluruz cözümünü :)
Kızlar ben de cilt doktoruma sormuştum ve dediği şuydu '' çatlağın çözümü yok , olamazda . çözümü var diyip de para alanlar da dolandırıcı.. en fazla %20 ila % 30 oranında iyileşme sağlanabilir '' maalesef böyle deniyor