çatlak şimdi mi olur?

marduk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
148
0
96
37
Ankara
24 aralıkta doğum yaptım. 2 ay oldu yani. toplam 15 kilo almıştım hamileliğimde. şu anda 60 kiloyum. karnım hiç çatlamadı benim. bir tek çizgi bile yoktu. ama dün farkettim ki, göbeğimin en sağ tarafında kalçamın üstünde gibi bir kaç kırmızı çizgi belirmiş, çatlak öncesi gibi. sanırım önce kırmızı oluyor sonra mora dönüşüp, en son beyaz halini alıyor. anlamadığım çatlıyorsa bile şimdi mi çatlar karın? yayılır mı iyice her tarafa ondan da korkuyorum!
ne yapmalıyım bilmiyorum

walla bence o çatlaklar hamileleik esnasında olmuştur da sen farketmemişsindir.benim 7.aya kadar karnımda hiç çatlak yoktu görenler ne güzel hiç çatlak yok böyle de gider inşaAllah diyolardı.amaaaa ta ki 7.ay gelip çatana kadar.7.ayda başladı çatlak çok şükür fazla olmadı ama.doğumdan sonra çatlak oluşaz benim bildiğim.dediğim gibi belki de wardı sen farketmedin.yayılma gibi bişey olmaz bence.çünkü zaten esnemiş karnın yani doğum yapmışsın.inş yayılmaz!!!sağlıcakla...

2 ay oldu doğum yapalı bi kaç gün önce farkettim, ama daha önce de olsa görürdüm. neyse belki de farketmemişimdir olabilir.

ben dogum yapalı 28 gün oldu hamileligimde hiç çatlak olmamıştı ve dogumdan sonra çatladıgını farkettim kırmızı çizgiler ve sonra dedigin gibi mora dönüşüyor bunun nedeni karının genişlemesi yanlız bu izler kalıyomuş

benim bildiğim we yaşadığım karın gerildiğinde çalaklar oluşur doğumdan sonra da esnekleşir zaten.walla ben ne yalan söyliyim doğumdan sonra çatladığını ilk sizde duydum.kafamçokkarıştı

Arkadaşlar ben 5 aylık hamileyim çatlak için bebe yağı kullanıyorum yeterli olur mu sizce sizler ne kullandınız faydasını gördünüz mü?

Arkadaşlar ben 5 aylık hamileyim çatlak için bebe yağı kullanıyorum yeterli olur mu sizce sizler ne kullandınız faydasını gördünüz mü?

canım,ben phytolastil lierac da kullandım ama yok...bana doktorum demişti zaten sen ne yaparsan yap bu çatlaklar olur diye.we eminim benim kadar sistemli kullanan bir anne de yoktur.hergün istisnasız kullanıyodum ama nooldu?yine oldu.kaçış yok yani bi de derinin elastik olmasına da bağlı bu ama genelde oluyo.sağlık olsun bebeklerimiz sağlıklı olsun da...ne olursa olsun..sağlıcakla...

ben ilk hamile kaldigimdan beri karisik yag hazirliyorum kendime
badem, bugday, kakao,zeytin yagi ve susam yagini esit sekilde karistirip suruyorum gogsumden diz kapagima kadar hergun hatta bazen kasininca gunde 2 kere insallah olmaz

Son düzenleme:
ailemin tümünde baştan aşağı göbek sırt kalça bacak çatlakları dolu bnde çok korkardım bikini giyemeyeceğim die we eczacımın önerisiyle ( o da aynı kremi kullanmış) lierac paris phytolastil kullandım we pürüzsüz bir şekilde hamileliği atlattım kremim son 3 hafta bitmişti yeniden almadım bebe yağıyla idare ettim sonrasındada bişey olmadı..

birden kilo alıp vermeyle de çatlak olur sıkı diyete girme sakın belki çok kilo verdiğinden olmustur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…