çatın dar denilip de normal doğum yapanlar...

goncak4

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
554
1
316
kızlar benim doktorum pelvis kemiğinle bebeğin başı uyumlu değil çok dar dedi.doğum esnasında vakum gerekebilir dedi.ama ben pek emin olamadım sezeryan konusunda acaba doktor bahane uyduruyomudur diye.size de böle denilip normal doğum yapan var mı aranızda nolur fikir verin:gitme:

canım yardımcı olamicam çünkü doğumuma çok var ama sana şimdiden hayırlı doğumlar..
sağlıkla doğur bebeğini inş...

Başka bir doktora gözükün o zaman. Ama dr unuz baştan beri normal deyip çatı muayenesinden sonra buna karar verdiyse haklılık payı yüksek.

38 haftalık olana kadar hep normal doğum dedi doktorum. 2 kere çatı muaynesi yaptı ve sezeryan olacak mecburen dedi bende hiç tereddüt etmedim ve sezeryan oldum pişman mıyım asla hakkımızda bu hayırlıymış. bence doktoruna güven. inşallah sağlıklı bi şekilde bebeğine kavuşursun hayırlı doğumlar....

saolun kızlar deneyimleriniz benim için önemli hepimizin bebişlerine sağlık diliyorum ben deolumunekankayizsmile

canım öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum. benim çatı muayenesinde doktorum çatımın dar ve kemiğin eğik olduğunu bebeğin başının cıkarken zorlanacağını söyledi ama normal doğum yapabileceğimi en azından ilk etapta denenebilineceğini söyledi. 39. cu haftada gece yarısı sancım tuttu 3 saat evde sancı cekip sabaha karşı hastaneye gittik. acılmama bakıp serum bağlayıp hemen doğuma aldılar kendi doktorumu arayıp cağırmaya zaman kalmadı. nöbetci doktor girdi doğumuma 7.15 te catala cıktım 7.30 da kızım doğdu. doktor bu güne kadar gerçekleşen en kolay doğum olduğunu söyledi. bence bir doktora daha görün en azından o doktorda aynı şeyleri söylerse için rahatlamış olur.

cnm süpersin işte böle şeyler duymaya ihtiyacım var:lepi:bak senin ki önce normal denenebilir demiş benim ki direk riski var sana bırakıyorum dedi hani olmazsa sezeryana alırız falan yok yanialsanaalsanasmiletekrar teşekkür ederim içim rahatladı bunu duyunca senin de bebişine sağlıklar diliyorum:enbuyukkk:

ben de son ana kadar normal dıyenlerdendim.çatı muayenesinde rahat durmadığım için canım doktorum adam gibi muayene bile edememişti ama dar gibi demişti.ben illa normal istıyorum dıye de sancıların başlayıpta epidurali takınca rahat rahat bakarım çatına ona göre ya sezeryana alırım ya da doğurursun demişti.amma velakın benım kzıım 40.haftayı dolurup da hala yerınden kıpırdamadığı ve suyu azaldığı için mecburen apar topar serzeryan oldum.
bence en önemli şey doktoruna guvenmek.o bana deseydıkı daha 38.haftada falan yok senın sezeryan olman lazım gene yatrdım kuzu kuzu önune.ha içine sınmıyosa arkadaşların dediği gibi bi başka doktora daha görün.kendını de bebeğini de riske atmaya değmez.herşey kısmet.ben o kadar istedim ama dünyaya nasıl geleceğine bırazda bebek kendı karar verıyor sanırım:)

doktorunuza güvenin ve risk almayın derim naçizane :1hug:

doktorunuza güvenin ve risk almayın derim naçizane :1hug:

saolun kızlar..bugün bi doktora daha görünüp gelcem bakalım sonuç nolcakboshayallersmile

canım benim dr.um çatı muaynesinde fena değil bebekde minyon gibi normal doğurtabilirim dedi ve doğurttu üstelik oğlum minyon değil 3600 doğdu..zemuszemus

merhabalar benım de doktorum çatın dar dedi iki doktora muayene oldum ama sonuç değişmedi..kendı doktorum normal d.yapabilirsin ama riski de var tabi dedi önce sende cok yırtılma ve zorlama olabilir dedi bebek riske girebilir ama ben doğurturum illa normal dersen dedi..bı de çatı muayenende cok acıdım doktor dediki bunda böle diyosan nomal yapacağın zaman sürekli gelip bunu yapacakalr dedi.kötü bir normal doğum yaşayacağına güzel bir sezaryen de olabilirsin dedi..bana bıraktı 3 gün düşün ben bi şekilde doğurtucam dedi karar senın olsun dedi.ama riskleri de var dedi tabi.bi de benım bebek 40.haftada olmama ragmen kanala girmedi hala ( zaten 3 günün sonunda kanala girmemişse hala sez.olcak benım kararım önemsiz olcak o noktada...artık tutturmuyorum normal olsun die benim sağılığım ve bebeğin sağlığı doğum şeklimden cok daha onemlı bebişim gelsin de sağlıkla...

hepimiz için hayırlısı olsun kızlar ben de 2, doktora gittim sonuç değişmedi e bu noktada çok ısrarcı olmanın anlamı yok c.tesi sez.oluyorum kısmetse

hepimiz için hayırlısı olsun kızlar ben de 2, doktora gittim sonuç değişmedi e bu noktada çok ısrarcı olmanın anlamı yok c.tesi sez.oluyorum kısmetse

merhaba
3 ay kadar once bende boyle bir konu acmistim simdi o gunlere geri dondum. gecmeyecek gibi gorunen gunler nasilda gelip gecmis. seni korkutmak istemem ama dogum sonrasi yasanabilecek problemlere hazirlikli olmani tavsiye ederim. en zoru emzirmeden kaynaklanan gogus yaralari. o guzel gnleri kabusa ceviriyor. ozellikle sezeryanla yapilan dogumlarda ilk gunler oturamadigin icin dogru pozisyonda emzirememekten olusan yaralar.mumkun oldugu kadar dogru pozisyonda emzirmek gerekiyor o ilk uc gun yuzunden en az 40 gun emzirme seyansalari kabusa donusmesin. Allah kolaylik versin yinede harika gunler Allah doya doya tadina vardirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…