canım yardımcı olamicam çünkü doğumuma çok var ama sana şimdiden hayırlı doğumlar..
sağlıkla doğur bebeğini inş...
canım öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum. benim çatı muayenesinde doktorum çatımın dar ve kemiğin eğik olduğunu bebeğin başının cıkarken zorlanacağını söyledi ama normal doğum yapabileceğimi en azından ilk etapta denenebilineceğini söyledi. 39. cu haftada gece yarısı sancım tuttu 3 saat evde sancı cekip sabaha karşı hastaneye gittik. acılmama bakıp serum bağlayıp hemen doğuma aldılar kendi doktorumu arayıp cağırmaya zaman kalmadı. nöbetci doktor girdi doğumuma 7.15 te catala cıktım 7.30 da kızım doğdu. doktor bu güne kadar gerçekleşen en kolay doğum olduğunu söyledi. bence bir doktora daha görün en azından o doktorda aynı şeyleri söylerse için rahatlamış olur.
ben de son ana kadar normal dıyenlerdendim.çatı muayenesinde rahat durmadığım için canım doktorum adam gibi muayene bile edememişti ama dar gibi demişti.ben illa normal istıyorum dıye de sancıların başlayıpta epidurali takınca rahat rahat bakarım çatına ona göre ya sezeryana alırım ya da doğurursun demişti.amma velakın benım kzıım 40.haftayı dolurup da hala yerınden kıpırdamadığı ve suyu azaldığı için mecburen apar topar serzeryan oldum.
bence en önemli şey doktoruna guvenmek.o bana deseydıkı daha 38.haftada falan yok senın sezeryan olman lazım gene yatrdım kuzu kuzu önune.ha içine sınmıyosa arkadaşların dediği gibi bi başka doktora daha görün.kendını de bebeğini de riske atmaya değmez.herşey kısmet.ben o kadar istedim ama dünyaya nasıl geleceğine bırazda bebek kendı karar verıyor sanırım:)
doktorunuza güvenin ve risk almayın derim naçizane :1hug:
hepimiz için hayırlısı olsun kızlar ben de 2, doktora gittim sonuç değişmedi e bu noktada çok ısrarcı olmanın anlamı yok c.tesi sez.oluyorum kısmetse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?