Doğuma Hazırlık Çatı muayenesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

alksska

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2022
8
0
6
31
Merhaba çatı muayenesinde kendimi çok kastım normal doğum düşünüyorum ama korkmaya başladım yapıp yapamayacağım konusunda kararsızım kasmam doğum anında da olur mu bu yüzden açılmamda sorun olur mu

Olabildiğince sakin olman gerekiyor… Normal doğumda kasarsan bebek sıkıntıya girer kalp atışları değişir benim öyle olmuştu Nstde sıkıntı gördü kasma kendini dediler o ara suni sancı alıyordum doğuma giricektim. Bebeğimin sıkıntıya girdiğini görünce kendimi bi toparladım o ara bana bi güç geldi ve 4.ıkınmamda çocuğuma kavuştum çok şükür 🙏🏼 Darısı tüm annelerin başına Rabbim bi avazda kurtarsın

Merhaba çatı muayenesinde kendimi çok kastım normal doğum düşünüyorum ama korkmaya başladım yapıp yapamayacağım konusunda kararsızım kasmam doğum anında da olur mu bu yüzden açılmamda sorun olur mu
Çatı muayenesi zorlama bir işlem
Yani vücut bunu istemiyor, rahatsız oluyor, can yanıyor
Ama doğum doğal bir süreç, vücut buna hazır, rahmin her kasılmasında ıkınma isteği geliyor, tabiatımız gereği seve seve çekiyoruz sancıyı bebeğimize sağlıkla kavuşmak için
Kendinizi kasarsanız doktor uyarır ve yol gösterir
İçeriden bir bebeğin itmesiyle dışarıdan birinin eliyle zorlaması aynı şey değil

Olabildiğince sakin olman gerekiyor… Normal doğumda kasarsan bebek sıkıntıya girer kalp atışları değişir benim öyle olmuştu Nstde sıkıntı gördü kasma kendini dediler o ara suni sancı alıyordum doğuma giricektim. Bebeğimin sıkıntıya girdiğini görünce kendimi bi toparladım o ara bana bi güç geldi ve 4.ıkınmamda çocuğuma kavuştum çok şükür 🙏🏼 Darısı tüm annelerin başına Rabbim bi avazda kurtars

Bende öyle bi durum olmasından korkuyorum kasmamdan dolayı bebeğe bişey olmasından ama normal doğum da istiyorum en başından beri umarım bende sizin gibi doğururum kendimi toparlayıp 🙏🏻

Çatı muayenesi zorlama bir işlem
Yani vücut bunu istemiyor, rahatsız oluyor, can yanıyor
Ama doğum doğal bir süreç, vücut buna hazır, rahmin her kasılmasında ıkınma isteği geliyor, tabiatımız gereği seve seve çekiyoruz sancıyı bebeğimize sağlıkla kavuşmak için
Kendinizi kasarsanız doktor uyarır ve yol gösterir
İçeriden bir bebeğin itmesiyle dışarıdan birinin eliyle zorlaması aynı şey d

Çok haklısınız doğum tamamen normal bi süreç olarak ilerliyor ama o alttan bakmalarda kendimi kasıp doğuma engel olmaktan korkuyorum açıkçası sezeryana dönüp dönmemek arasında gıdıp gelıyorum

Çok haklısınız doğum tamamen normal bi süreç olarak ilerliyor ama o alttan bakmalarda kendimi kasıp doğuma engel olmaktan korkuyorum açıkçası sezeryana dönüp dönmemek arasında gıdıp gelıyorum
Doktorunuz sezeryan olmalı demediği sürece normal yolla doğum tercih edin
Ya kasarsam diye birşey yok, öyle olsaydı sancımız başlayınca değil canımız isteyince doğururduk değil mi? Bebek yola koyulduktan sonra istediğiniz kadar kasın kendinizi doğuma engel olamazsınız, içerde kalan doğmayan bebek var mı?
İnsanlar yürürken işerken sedyeye yatarken birkaç dk bile engel olamıyor bebek doğuyor hiç okumadınız mı?
Yanlış birşey yaparsanız doktor uyarır doğrusunu anlatır
Doğum sancınız arttıkça o kontrolleri hissetmeyeceksiniz bile
Ki açılmaya katkısı büyük o kontrollerin, yurt dışında doktorlar yırtılma olmasın kesi atılmasın diye elle yardımcı oluyor

Doktorunuz sezeryan olmalı demediği sürece normal yolla doğum tercih edin
Ya kasarsam diye birşey yok, öyle olsaydı sancımız başlayınca değil canımız isteyince doğururduk değil mi? Bebek yola koyulduktan sonra istediğiniz kadar kasın kendinizi doğuma engel olamazsınız, içerde kalan doğmayan bebek var mı?
İnsanlar yürürken işerken sedyeye yatarken birkaç dk bile engel olamıyor bebek doğuyor hiç okumadınız mı?
Yanlış birşey yaparsanız doktor uyarır doğrusunu anlatır
Doğum sancınız arttıkça o kontrolleri hissetmeyeceksiniz bile
Ki açılmaya katkısı büyük o kontrollerin, yurt dışında doktorlar yırtılma olmasın kesi atılmasın diye elle yardımcı oluyor

Ya kasarsam diye bşey var maalesef tamamen kendi bakış açınızdan yaklaşmışsınız yani istediğim kadar kasayım illa doğacak ama o an bi sorun yaşanır mı diye düşünüyorum ister istemez çünkü doktorum da doğumda kasmaman rahat olman gerek diye uyardı yoksa oda ıstedıgın kadar kas içerde kalmaz doğar gibi cevap verebilirdi yürürken idrarını yaparken falan doğuranlar değil benim takıldığım konu zaten illa ki vardır o şekilde doğum yapan insanlar

Back
X