çatı muayenesi ve nts

turuncu__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
60
0
86
42
Kahramanmaraş
kızlar bu nts ne ne zaman nasıl yapılıyo ilk,kaç kere oluyo? b.de bu çatı muayenesinde üstünüze bişe örtülüyomu çatala çıkınca nası oluyo soyunma falan, o sırada akıntınız olmuyomu siliyomusunuz benimki hep ıslak da şahsen

36. haftamdan beri herhafta giriyoeum nts ye doguma kadar da her hafta giricem ama çatı muyenesi daha olmadım sezaryan olucam bebişim ters dönemiyecek posizyonda.umarım olmam stresli bir durum sanırım ama burda okudugum kadarıyla kendini kasmadıgın sürece hiç korkulacak bişey degil parmağıyla muayene ediyormuş dr.

ben ilk 32. haftamda girdim. ondan sonra her hafta devam ettim. çatı muayenesinde üzerini örtüyorlar 1 dakikalık bişey. dayanılmayacak kadar bir acı değil.

nts ye hiç kirmedim çatı muaynesinide 39. haftada ve 40. haftada doğum yaptığım gün oldum
üzerine örtü örtülüyor ıslak olması önemli değil çünki doktor kontrol etmeden önce iki parmağına ultrason aletini kullanırken döktüğü jelden döküyor kontrol edip çıkıyor yardım cısı peçeteni veriyor
canım ama kasma kendini hic acımıyor desem yalan olur ama abartılıcak kadar bişey değil

yazmayı unutmuşum sen soyunup çatala çıkıyorsun üzerin örtülüyor doktor öyle geliyor

valla bana bugün yapıldı 37 haftamdayım inan benimki çok acıdı sırf bu yüzden normal doğumdan vazgeçebilirim çünkü normal doğumda açılma var mı diye her saat başı alttan bakıyorlar mış...:CüvCüv:

evet bakıyorlar ama ozaman rahmin açıldığı için bişey hissetmiyorsun canım yerimseniben

nts değil..nst (non stres test)...bebeğin kalp atışlarının normal olup olmadığı kontrol edilio...beline kemer giibi bişey bağlıyorlar,soluna yatıyosun..bebeğin kalp atışlarını algılayan bir cihaz var onu da karnına koyuyorlar..20 dk. öylece bekliyosun...bebişinin kalp atışlarını gösteren grafik şeklinde bi kağıdın çıkmasını bekliyosun..çok sıkıcı bişey...ama kalp atışlarını duymak harika...genelde son haftalarda yapılıo..

Kızlar sezeryan olmak isteyenlerede doktor bakıyormu çatı muaynesine merak ettimde :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…