Doğuma Hazırlık çatı muayanesi yapıldı :) korkmayın

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

filizerdem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2008
190
1
merhaba 38 e girdim ve kontrolüm varddı hiç aklımda yok tabi çatı muayenesi nasıl bişi olduğunuda bilmiyorum neyse doktorla konuştuk adam demesin mi bugün 2 muayene yapacaz vaginal ve ultrason korktum önce tabi bilmeddiğim için.
ultrason yapıldı bi problem yok sıra geldi vaginal muayeneye doktor eline eldiven taktı geldi çok tırstım elini soktu ve içerde 3 4 saniye bişeler ölçtü eliyle:)
korkulacak bişi yok kendinizi kasmayın gerçi ben de kastım kendimi ama çok da acıyan bişi değil yani milletin abarttığı gibi.
herkese hayırlı doğumlar benim 2 haftam var ama doktor 2 hafta beklemezz bu bebek gelir dedi gelsin de büyüsün artık:)

yüreğime su serptiniz biraz..ben de 28 haftalık hamıleyim...çatı muayenesi,sonda ve lavman hiiç aklımdan çıkmıo

Gözün aydın canımmm sorunsuz geçti inşallah

bende dün gittim doktors kontrole 33+5 oldum doktorum çatı muaynesi yapmadı ağustosun 5inde tekrar gel dedi ama çatı muaynesi yapıcam filan demedi bende sormadım açıkçası aklıma gelmedi o anda halbuki kaç gündür konuşuyoduk ama unutuyo insan

birde benim rahim ağzım kısa ve en son gittiğimden beri yarım santim daha kısalma olmuş buyüzden yapmaz diye düşünüyorum erken doğum riskim var çünkü gerçi 5inden sonra artık doğsada bişiycik olmaz küvez filan istemez bu bebek dedi doktorum ama bilmiyorum

filizerdem nasıl bir muane olduğunu paylaştığın için sağol benimde 20 temmuzda çatı muanem var ve açılmaya bakacak doktorum 38+2 haftalık hamileyim hayırlısı ile doğumu yapsaydık sıcaklarda zorlanmaya başladım gece uykusuda zor oluyor artık ama değer bebişime normal doğum istiyorum hayırlısı bakalım...

arkadaşlar korkmayın.ben 33 haftalık hamileyim.doktor çocuk çok aşağıda diye çatı muayenesi istedi.bir cihazla bakıyorlar.parmak falan kullanmıyorlar.zaten dokto bakmadı.ultrasonda başka bir doktor baktı.acı falan yok.merak etmeyin.allah sabır verir.

valla bizimkine doktor bakıo ve eliyle cihazla değildi ama dediğim gibi korkulacak bişi değil..

hmmm ben 33 haftadayım ağustosun 7 sinde kontrolum var o zaman yaparmı acaba? şimdi bu takıldı aklıma :S umarım kolay olur.

yüreğime su serptiniz biraz..ben de 28 haftalık hamıleyim...çatı muayenesi,sonda ve lavman hiiç aklımdan çıkmıo

ammaann canım sende,düşünecek şeymi bulamadın,kan aldırmak gibi şeyler bunlar.doğumdan sonra güleceksin bunları boş yere kafama takmışım diye.şimdi hamileliğinin,rahatça uyumanın,istediğin gibi hareket etmenin tadını çıkar
sonrada dünyaya gelecek dünya tatlısını düşün,doğum sancımı bile hatırlamıyorum.lavman,sonda çatı muyanesi sinek ısırığı gibi saniyelik şeyler.ne abartmıştı millet,şaka gibi..acı eşiğiyle falan ilgisi yok can yakmayan şeyler bunlar,en fazla ıh dersen bi anlık korkuyla gelir geçer:))eline iğneyihafifçe batırırken iğneye konsantre olup kasarsan kendini o bile acıyo gibi gelir.

bebeklere bile yapıyorlar lavmanı,makattan içeriye gliserin tarzında su sıkıyorlar.

ben vajinal muayeneyi ilk gebeliğimde doğumdan hemen önce oldum. önce özel hastaneye kendi doktorumuza gittik. doktorum özel yumuşak, şeffaf renkli aletleri vardı hiç acıtmadı. sonra bizi acil üniversite hastanesine sevketti. üniversitede kullanılan aletler eski usul aletlerdi, metaldi ve çok acıttı. bir de bakan doktor uzman değildi asistandı belki onun etkisi de olabilir, ama tam bilmiyorum.
sondaya gelince.. normalde acıtmazmış ama bende hem takamadılar hem çok acıttı. artık takamayınca bıraktılar. zaten doğumdan hemen önce tuvalete gitmişitm ben -tatlicadiarzu-

kızlar cok sanslısınız doguma yaklasmıssınız ve catı muanesi vejinaultra nedir bilmiyosunuz tebrik ederim
valla ben bebek isteyen biri olarak nezaman doktora gitsem doktor hazırlayın diyo içeriye giriyorum bana soyun diyolar bende aglıyorum karından bakıyolar hadi o neyse ama ben zamanında vejinusmusdum vejinusmusum diye doktora gidiyorum vejina ultrayı öneriyo soyun diyolar ne sorunla gittsem bende cok korktugum için artık doktora gitmiyorum valla kendi kendilere soksunlar:))
nebilim birden yazdıklarınızı okuyunca ne güzel dedim doguma yaklasmıslar ve vejina ultrayı bilmıyolar dedim nezaman kadın dogum doktoruna gitsem doktor beni görmeden kızlar hazırlamaya calıstı cok aptalca bişey onun için allah düşürmesin ıykk sevmediğin ot burnunda bitermiş:gitme:

bidebu vejinadan kontrol ediyolarya o şeyi öylece sokuyolarmı yoksa bi poset felanmı geciriyolar yoksa gelen giden herkese aynı başlıktamı sokuyolar cok merak ediyorum

iyi de kendi sağlığınız için muayene olmak zorundasınız adamlar da bunu yapmaya meraklı değiller heralde.
vajinal ultrasonda ultrason probuna kondom takılarak bakıyorlar

arkadaslar bende 37 haftalik hamileyim doktor gelebilir dedi ama suan bisey yok ama cati muanesi yapiliyormu akcinci haftada ben yapilmiyor diye biliyordum pek bilgim yokta sagolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…