Çatal kaşıklarım

cimcimexxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
1.723
112
88
Sevgili arkadaşlarım;
Yıllardır herkesin derdini okurum kimine güler geçer, kimine üzülürüm ilk defa bir konu açıyorum hadi bana da bir el atın kanatsız meleklerim.
Sorunum bulaşık makinem, 5 yıldır kullanıyorum markası da Türkiye'nin en iyi markalarından birisi ama sorunum şu ki, çatal, kaşık, bıçak, tencere ve tencere kapaklarım, makarna süzgecim her yıkandığında içinden paslı çıkıyor. Sonra elime alıyorum süngerin sert tarafı ile iyice yıkıyorum o zaman geçiyor ama tekrar makinede yıkanınca hoop yine aynı, içinden paslı çıkıyor.
Kimi mutfak eşyalarım markasız ama çok pahalıya aldığım kaliteli, markalı çeyizlik olan çatal, kaşıklarım da aynı çıkıyor içinden.
3'ü bir arada tablet kullanmama rağmen makineme tuz da parlatıcı da ekliyorum. Deterjanımı da markalı alıyorum. Artık herşeyin markasına dikkat eder oldum kalitesiz bir parça yüzünden herşey heba olmasın diye. Ama bıktım çatal kaşıklarım vb metal mutfak eşyalarım pas içinde kaldı. Eşim de kızıyor bunlar ne böyle kanser olacağız vallahi diyor adam haklı. Bebeğim var onun mutfak gereçlerini elimde yıkıyorum artık.
Nedendir bu acaba bir fikriniz var mı? Makinem mi bozuluyor acaba?
Bu durum ortalama 1 ya da 1,5 senedir var

çatal bıçak takımlarının genelde paslanmaya karşı garantisi olur. nerden aldınız? aldığınız yere götürüp şikayetinizi belirtin. bernardoda mesela, paslanmaya karşı garanti var çatal bıçak takımlarında, aradan yıllar da geçse böyle bi sıkıntı yaşadığınız zaman değiştiriyorlar.

Benimki bazen bıçakları paslı çıkrtıyo bide çırpıcılarım çöp oldu böyle pas yüzünden. Geçmedi ondakiler. Sebebini bende bulmuş değilim.

İlginçmiş gerçekten ama ben sorunun makinede olduğunu sanmıyorum. Yani makine ne yapıyor olabilir ki?
Hisar'da bile paslanma sorunu olabiliyor. Garanti belgeleriniz duruyorsa firmayla bir konuşun derim.

çeyizlik olan takımlarım Karaca marka, hadi onların garantisi var diğerlerini ne yapacağım habire alıp alıp çöpe mi atacağım? Gündeye kullandığım eşyalarımın her biri kaliteli pahalı markalar değiller ki. Bir kaç tencerem var markaları hisar, gülsan vb. onlarda da pas oluyor

Makina kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Çatal bıçak takımım bernardo onda da aynı sorun var. Götürdüm çatal kaşıkların cilası makinaya uygun değil elde yıkamanız lazım dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…