• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çatal-kaşık-bıçak takımları hakkında

lover_sound

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
35
0
26
İstanbul
çeyiz alışverişine yeni başladım.şuanda misafir ve günlük yemek takımı tencere tava setlerini ve çatal-kaşık-bıçak takımın almayı düşünüyorum.2 haftadır annemle mağazaları gezip fikir edinmeye çalışıyoruz ama benim kafam çok karıştı.şimdi 12 kişilik misair yemek takımım için çatal-kaşık-bıçak takımı alıcam.ama günlük yemek takımım içinde aynı şekildemi çatal-kaşık-bıçak takımı almam gerekiyor.takımlar 91 parça ve içinde herşey oluyor.iki tane aldığımda fazla gereksiz olmazmı? yada gereklimi oluyor.evlenenler yada şuanda benim gibi evlilik hazırlığı içinde olanlar fikir verin lütfen.

Günlük kullanım için takıma hiç gerek yok bence. Yemek ve kahvaltı/tatlı için çatal, bıçak, kaşık yeterli olur. Adet olarak, bulaşık makinesi varsa, 6şar tane az gelebilir. Tek, tek satılan bir şeyler alırsanız 8-10 tane de yeterli gelebilir.

çeyiz alışverişine yeni başladım.şuanda misafir ve günlük yemek takımı tencere tava setlerini ve çatal-kaşık-bıçak takımın almayı düşünüyorum.2 haftadır annemle mağazaları gezip fikir edinmeye çalışıyoruz ama benim kafam çok karıştı.şimdi 12 kişilik misair yemek takımım için çatal-kaşık-bıçak takımı alıcam.ama günlük yemek takımım içinde aynı şekildemi çatal-kaşık-bıçak takımı almam gerekiyor.takımlar 91 parça ve içinde herşey oluyor.iki tane aldığımda fazla gereksiz olmazmı? yada gereklimi oluyor.evlenenler yada şuanda benim gibi evlilik hazırlığı içinde olanlar fikir verin lütfen.

Bende çeyiz hazırlıkları içindeyim. Bir tane karacanın misafir için aldım 12 kişilik 91 parça. Annem çok önceden ablam ile bana 12 kişilik başka bir takım almıştı. Onuda günlük olarak kullanıcam. Sen bence günlüğü 6 kişilik al. 2 tane takım 12 kişilik çok gereksiz oluyor. Günlük takımını da sakın kemik olanlardan fln olma. Onlarda çelik olsun. O kemik süslü renkli olan takımlar hiç kullanışlı değil.

ben ozaman günlük takımımı 6 kişilik tek tek alayım.bide hangi markayı önerirsiniz.misafir için jumbo almayı düşünüyorum.ama günlük için de jumbodan alamam.çok tuzluya gelir bana o şekilde.burdan okuduğum kadarıyla çoğu kişi emsan,korkmaz ve hisar üzerinde durmuş.

ben ozaman günlük takımımı 6 kişilik tek tek alayım.bide hangi markayı önerirsiniz.misafir için jumbo almayı düşünüyorum.ama günlük için de jumbodan alamam.çok tuzluya gelir bana o şekilde.burdan okuduğum kadarıyla çoğu kişi emsan,korkmaz ve hisar üzerinde durmuş.

Jumbo çok iyi bir tercih tabi ki. Günlük kullanım için saydığınız markaları kullanmadığım için bir şey diyemem. İkea dan aldığım çatal biçaklardan bir şikayetim yok. Bir de onlara bakın isterseniz.

bence en gereksiz şeylerden biri bir daha ç.k.b. takımı almak.12 kişilik takım neyine yetmeyecekki.hem cebine zarar hem koyacak yer bulamayacaksın o kadar parçayı.sanki her allahın günü 20şer 30ar misafirimiz mi olacakki canım.geldilermi elindekini kullanacaksın.zaten kendiniz de 2 kişisiniz.sana fazlasıyla yter.ben almadım yedek falan almam da.ancak alırsam 2 çatal 2 bıçak 2 kaşık ucuzcularda satılanlardan alırım :)))

ben birkaç ay sonra almayı düşünüyorum. fakat günlük ve misafir diye bir ayrım yapmayacağım, beğendiğim şık bir modelin setini değil tekli olarak satılanlarını alacağım. özellikle evde çatal ve kaşık çok kullanılıyor. allah aşkına 6lı takım kime yeter ki? evde 4 kişi olsan günde 3 öğün birer tane kullansan bile 12 tane çatal yapar misal.. ben büyük çatal ve kaşıktan 20 tane, küçük çatal 15 tane, diğerleri çok kullanılmadığı için 12 tane almayı düşünüyorum.. sonuçta 2 kişi olsan bile hergün bulaşık makinesini dolduramaycksın, ona göre al bence...

ben misafir için tam takım aldım , sandıklı değil kutulu aldım ama , sandık gereksiz dedi herkes.. günlük içinde orta kalite , tam takım bişey almayı düşünüyorum. onların içinde maşa , kevgir , kepçe vs. de oluyo.. tek tek alınca da öyle çok uyguna gelmiyor zaten..

Bende ikinci bir takımın gereksiz olduğunu düşünüyodum ama her iiki tarafında ailesi çok kalabalık olunca misafir geldiğinde çatal kaşık krizine girmemek için günlük bişeyler almaya karar verdim :37:
Hangi şehirde yaşıyosunuz bilmiyorum ama çoğu mağzanın gündelik takımları da var. Örneğin bernardonun 6 kişilik günlük takımı var 59 liraydı en son gördüğümde.
Evoda da ucuz günlük takımlar var hisar da vb yerlerde de aynı şekilde. Porland da tek tek satılanlar var.
Real gibi büyük marketlerde tek tek satılanlar var. Tanesi 1-2 lira arasında değişiyor..

Kalabalık olmasanız bile bulaşık makinası dolmayacağından almak gerektiğini düşünüyorum ucuzundan..

Merhaba, bence 2.takım kesinlikle ihtiyaç duyuluyor. Misafirlik olarak aldığın takımları insan kullanmak istemiyor özel olmasını istiyor. Günlük çatal bıçaklarda hergün kullanıldığı için çok çizilebiliyor misafire çıkarmak istemeyebilirsin.

Marka konusunda da jumbo en iyi tercih bence. Türkiyede üretim yapan çin malı olmayan 50 yıl garanti veren bir firma.
Ben günlüklerimi de jumbodan aldım. Pahalı olduğunu düşünüyordum ama firmanın çok uygun fiyatlı günlük takımları mevcut. Hatta ben bir toptancıya denk geldim. Zaten ucuz olan fiyatlardan daha da uygun bir fiyata aldım tavsiye ederim.

Aşağıda bazı ürünlerin linklerini vereyim bakabilirsin.

Jumbo 1200 Parlak 84 Parça Çatal Bıçak Seti ÖZEL FİYAT - Çatal, Kaşık & Bıçak Fiyatları ve Mutfak Gereçleri sahibinden.com'da - 97584230

Jumbo 1300 Parlak 84 Parça Çatal Bıçak Seti " KAMPANYALI FİYAT " - Çatal, Kaşık & Bıçak Fiyatları ve Mutfak Gereçleri sahibinden.com'da - 97149550

Jumbo 1400 Parlak 84 Parça Çatal Bıçak Seti ÖZEL FİYAT - Çatal, Kaşık & Bıçak Fiyatları ve Mutfak Gereçleri sahibinden.com'da - 97584175

Jumbo 7600 Parlak Model 84 Parça 12 Kişilik Set " KAMPANYALI " - Çatal, Kaşık & Bıçak Fiyatları ve Mutfak Gereçleri sahibinden.com'da - 97149131

Jumbo 2100 Model 84 Parça 12 Kişilik Set KAMPANYALI FİYAT - Çatal, Kaşık & Bıçak Fiyatları ve Mutfak Gereçleri sahibinden.com'da - 105613191

Jumbo 4100 Parlak 84 Parça Çatal Bıçak Seti ÖZEL FİYAT - Çatal, Kaşık & Bıçak Fiyatları ve Mutfak Gereçleri sahibinden.com'da - 100599244

Umarım faydalı olmuşumdur.

Son düzenleme:
Back
X