- 13 Kasım 2018
- 3.862
- En iyi cevaplar
- 2
- 5.372
- 158
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Yani kabahat babanızda.
Madem bitişik evlerde yaşıyorsunuz, orada hazırlık yapılıp sizi de davet edebilirlerdi. Bunca hamilelik problemi yaşarken babanızın bunlardan haberinin olmaması imkansız.
İnsan evladına niye böyle yük olmak istesin?
Amaç üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi?
Bence siz doğru yapmışsınız.
Eşiniz de iyi demiş.
Birine misafir gidilecek ve üçüncü kişiyle haber veriliyor zaten saçmalık orada başlıyor.
Çok dert değil inanın hatta hiç derdim var demeyin. Demleyin çayınızı. Afiyet olsun
Aşırı saçma babanlar ağırlasaydı siz de onlara gitseydiniz görüşmüşte olurdunuz
Yani hamile kadın illa hizmet mi yapacak bu nasıl bir tatmindir?
O kadar lafa bozulacaklarsa haber versinler hatta vermesinler. Babanızın evinde görüşün. O eskidenmiş çat kapı. Anneme randevulu gidiyorum ben yahu. Herkesin kendi ev düzeni var. Asıl sizin babanızın uyarmaniz lazım bir daha emrivaki istemiyorum diye.
Valla şu mesajdan sonra siz on kat daha haklısınız.Gun icindeydi, annem de babam da ev disinda calisiyor o yuzden evde yoklardi. Biz esimle evden calisiyoruz ondan babam evdeler demis, konum atmis falan bize hic haber veren yok. Hatta babam beni yarim saat kala aramasa ne amcam ne yengem aramayip direkt geleceklermis. Babama istemiyorum agirlayamam dedim ama o zaman kapiyi acma ben bir sey diyemem diye butun topu bana atti.
Bence yemeği dışarda yediyseniz çayı evde ikram edebilirdiniz. Bu şekilde hem siz yorulmazdiniz hemde herkesin gönlü olurdu. Dışarı çıkmanız onlar için durumunuzun kötü olmadığını gostermis o yüzden gönül koymuşlardır. Yemek yapamadiysa çayda mi yapamadı gibisinden düşünür bazı insanlar.Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.
Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...
Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.
Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.
Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Kapıdan kovmamışsınız ki, ille evde mi ağırlamak lazımmış? Ayrıca amcanız babanızla size geliyoruz diye haber göndereceğine size söyleseydi
Madem bu kadar sorun olacaktı, disarda yedikten sonra evde bi çay, küçük bi tatlı ikram edebilirdiniz.Benim için hiç sorun olmaz böyle şeyler ama bazı geleneksel insanlar illa evde vakit geçirmek istiyor.Artik gelmiş geçmiş, sorup durmayın sizde babanıza.
Bence yemeği dışarda yediyseniz çayı evde ikram edebilirdiniz. Bu şekilde hem siz yorulmazdiniz hemde herkesin gönlü olurdu. Dışarı çıkmanız onlar için durumunuzun kötü olmadığını gostermis o yüzden gönül koymuşlardır. Yemek yapamadiysa çayda mi yapamadı gibisinden düşünür bazı insanlar.
Kusura bakmasınlar bilmem kaç sene öncesinde kaldı o çatkapı misafirlikler. Beni büyüten anneannem 20 dakikalık mesafede oturuyor, aramadan asla gitmem.Aynen oyle, amcamlar beni aramayi bile dusunmuyormus. Babam ve annem ev disindan calisiyor biz evden calisiyoruz diye babam evdeler demis. Hatta konum atmis. Yarim saat kala aradi beni babam haber vermeye.
Ama bunu bizim insanımız anlamadı tabi genel olarak söyledim sadece amcaniz için değil yanlış anlaşılma olmasın lütfen. Böyle olmasına üzüldüm adına.Acikcasi eve almak istemedik, teklif etmedik. Benim esim yabanci ve catkapi gelme olayina alisik degil, ilk bastan ayaklarini kesmek istedi cunku direkt bu bize saygisizlik diye tepki gosterdi. Yine de iyi agirladi ama keske haber verseydiniz onceden diye de soyledi.
Acikcasi eve almak istemedik, teklif etmedik. Benim esim yabanci ve catkapi gelme olayina alisik degil, ilk bastan ayaklarini kesmek istedi cunku direkt bu bize saygisizlik diye tepki gosterdi. Yine de iyi agirladi ama keske haber verseydiniz onceden diye de soyledi.
Normalde misafire evimde bir kahve de olsa ikram etmeyi tercih ederim. Gelen misafir sırtıma çıkmaz neticede ama burada baya emrivaki var. Bence amcan aslında babanlara gelmek istedi onlar da evde olmadığı için topu size attı. Yanyana evlerde yaşıyoruz akşam birlikte yemek yiyoruz demişsiniz. Demek ki babanız ayrı bir eviniz düzeniniz olduğunu kabullenmemiş. Belki de önce kendi ailenizle sınır çizmelisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?