Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aşırı saçma babanlar ağırlasaydı siz de onlara gitseydiniz görüşmüşte olurdunuz
Yani hamile kadın illa hizmet mi yapacak bu nasıl bir tatmindir?

Gun icindeydi, annem de babam da ev disinda calisiyor o yuzden evde yoklardi. Biz esimle evden calisiyoruz ondan babam evdeler demis, konum atmis falan bize hic haber veren yok. Hatta babam beni yarim saat kala aramasa ne amcam ne yengem aramayip direkt geleceklermis. Babama istemiyorum agirlayamam dedim ama o zaman kapiyi acma ben bir sey diyemem diye butun topu bana atti.

Valla şu mesajdan sonra siz on kat daha haklısınız.

Bence yemeği dışarda yediyseniz çayı evde ikram edebilirdiniz. Bu şekilde hem siz yorulmazdiniz hemde herkesin gönlü olurdu. Dışarı çıkmanız onlar için durumunuzun kötü olmadığını gostermis o yüzden gönül koymuşlardır. Yemek yapamadiysa çayda mi yapamadı gibisinden düşünür bazı insanlar.

Kapıdan kovmamışsınız ki, ille evde mi ağırlamak lazımmış? Ayrıca amcanız babanızla size geliyoruz diye haber göndereceğine size söyleseydi

Aynen oyle, amcamlar beni aramayi bile dusunmuyormus. Babam ve annem ev disindan calisiyor biz evden calisiyoruz diye babam evdeler demis. Hatta konum atmis. Yarim saat kala aradi beni babam haber vermeye.

Acikcasi eve almak istemedik, teklif etmedik. Benim esim yabanci ve catkapi gelme olayina alisik degil, ilk bastan ayaklarini kesmek istedi cunku direkt bu bize saygisizlik diye tepki gosterdi. Yine de iyi agirladi ama keske haber verseydiniz onceden diye de soyledi.

Aynen oyle, amcamlar beni aramayi bile dusunmuyormus. Babam ve annem ev disindan calisiyor biz evden calisiyoruz diye babam evdeler demis. Hatta konum atmis. Yarim saat kala aradi beni babam haber vermeye.
Kusura bakmasınlar bilmem kaç sene öncesinde kaldı o çatkapı misafirlikler. Beni büyüten anneannem 20 dakikalık mesafede oturuyor, aramadan asla gitmem.
Lütfetmişler de babanıza haber vermişler, hiçte yanlış bir şey yaptığınızı düşünmüyorum. Kimse kimseyi habersiz evinde ağırlamak zorunda değil, kapıdan da kovmuş değilsiniz zaten

Normalde misafire evimde bir kahve de olsa ikram etmeyi tercih ederim. Gelen misafir sırtıma çıkmaz neticede ama burada baya emrivaki var. Bence amcan aslında babanlara gelmek istedi onlar da evde olmadığı için topu size attı. Yanyana evlerde yaşıyoruz akşam birlikte yemek yiyoruz demişsiniz. Demek ki babanız ayrı bir eviniz düzeniniz olduğunu kabullenmemiş. Belki de önce kendi ailenizle sınır çizmelisiniz

Ama bunu bizim insanımız anlamadı tabi genel olarak söyledim sadece amcaniz için değil yanlış anlaşılma olmasın lütfen. Böyle olmasına üzüldüm adına.

Iyi yapmiş, onlarda ayipmiş ayip olmasin diye eve agirliyorsun sonra yine yapiyorlar. Eşimin ailesinde de var bu çat kapi gelme işleri ben böyle böyle ayaklarini kestim. Kimini tamamen geri cevirdim, kimini disarda agirladim kimini de mecbur eve aldiysam bile mutlu sekilde agirlamadim. Eşim de ailesini 683737 kere haber verin diye uyardi filan. Kabus gibiydi aliştirana kadar ama yillardir rahat ettik.

Biz normalde ailemizden 10.000km uzakta, okyanus asiri bir ulkede yasiyoruz. Su an ozel bir surecte oldugumuz icin Turkiye'deyiz birkac ayligina. Yoksa benim ailemle surekli yanyana yasamam imkansiz gibi bir sey

Babaniz sizinde artik bir aile kurdugunuzu kabul etmesi gerekiyor. Ister hosuna gitsin ister gitmesin. Kari koca bi cözüm bulmussunuz. Sirf kardesini evde agirlayin istedi diye cocuk gibi surat asmali degil. Maksat sizi görmekse yer ve mekan fark etmemeli. Tabi bu zihniyettekiler degiisik kafa yapisinda. Insan bi kizini düsünür en azindan derki bize gelin kizim zor hamilelik süreci geciriyor burda görüsün, illaki ev oturmasi olacaksa. Takmayin. Öyle yada böyle kabul edecekler sizin kurallarinizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…