Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Rosalind Franklin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
4.055
18.823
208
Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.

Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...

Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.

Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.

Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.

Yani bir çay ikram edebilirdiniz, evinizde zırt pırt gelen insanlar değillermiş. Zaten hamileliğim zor geçiyor deseydiniz halden anlar fazla kalmazlardı diye düşünüyorum.

Yooo hata etmemişsiniz. Misafirin nerde ağırlandığının bir önemi olmamalı. Üstelik babanızın size zerre değeri varsa hamile bir kadına çat kapı gitmeye çalışanı kendisi durdurur kendi evinde herkesi ağırlayıp Yanyana getirir. Babanız dayaklık yani bide tribe giriyor daha neler

Bi evinize alip 5 dk birsey ikram edemediniz mi amcanizmis üstelik. tas tasimayacaktiniz. kapidan alip disari götürüp biseyler yemeyi vs düsünmüssünüz. madem cok zor geciyor hamilelik disari cikcak halim bile yok diyebilir babaniza durumu aciklayabilirdiniz - kimse kimseyi zorla agirlamak zorunda degil

Ayni şeyi ben de yapmistim bir kac defa. Pat diye biz buralardayiz goruşelim dediler eve filan davet ettirmedim zaten evimize yurume mesafesi bile yakin cok guzel yerler var deniz gören yenilip icilecek yerler.
Oraya davet ettik direkt sonra da herkes evine...
Hamile de değilim ama her an biz geliyoruz diyene evim hazir değil, kaldi ki modumda olmasam tamamen geri cevirip disarda da goruşmezdik.
Bozuldular mi bilmiyorum bana normal.geliyor.

Amaçları sizi görmekse, görmüşler işte. Misafirlerin tepkisi nasıldı, onlar bozuldu mu bu sahilde yeme içme konusuna?
Benim için sorun olmazdı bu ama babanız için olmuş.
Geçer bence.

Bizimle gayet iyiydiler ama samimi degiliz yengemle. Bir de esim keske onceden haberimiz olsaydi daha iyi hazirlanirdik dedi ona bozulmus olabilirler.

Hayir kapidan direkt sahile indik. Donuste onlar ayrildi biraz gezelim diye biz eve geldik.
Evde biraz hoş sohbet edip yemeğe dışarı goturseymissiniz daha iyi olabilirmiş. Hoslanmamakta haklısınız ancak işte amca teyze vs olunca bir tık esneyebiliriz diye düşünüyorum

Bizimle gayet iyiydiler ama samimi degiliz yengemle. Bir de esim keske onceden haberimiz olsaydi daha iyi hazirlanirdik dedi ona bozulmus olabilirler.
Yani kabahat babanızda.
Madem bitişik evlerde yaşıyorsunuz, orada hazırlık yapılıp sizi de davet edebilirlerdi. Bunca hamilelik problemi yaşarken babanızın bunlardan haberinin olmaması imkansız.
İnsan evladına niye böyle yük olmak istesin?
Amaç üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi?
Bence siz doğru yapmışsınız.
Eşiniz de iyi demiş.
Birine misafir gidilecek ve üçüncü kişiyle haber veriliyor zaten saçmalık orada başlıyor.
Çok dert değil inanın hatta hiç derdim var demeyin. Demleyin çayınızı. Afiyet olsun

Babama istemedigimi, kabul edemeyecegimi, gelmemelerini soyledim. Konum attim geliyorlar yarim saate orada olurlar, istersen sen acma kapiyi dedi. Evde oldugumuzu soylemis en bastan soylemeseydi ben evde yokuz derdim. Kimse beni aramadi en son haber verildi, hayir dedigimde de dinlemediler malesef.

O kadar lafa bozulacaklarsa haber versinler hatta vermesinler. Babanızın evinde görüşün. O eskidenmiş çat kapı. Anneme randevulu gidiyorum ben yahu. Herkesin kendi ev düzeni var. Asıl sizin babanızın uyarmaniz lazım bir daha emrivaki istemiyorum diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…