Çat Kapı Davetsiz Misafire Ne Dersiniz?

en samimi olduğum arkadaşım da gelse aramadan gelmesini istemem..çünkü ben kimsenin evine habersiz gitmem aynı nezaket bana da gösterilmeli...

ınsanlar sevdikleri yere misafirliğe giderler, ister haberli olsun, isterse habersiz gelsinler, misafir başımın tacıdır. Kim gelirse gelsin çok sevinirim, haberli gelenlere özellikle sevdiği bir yemek yada tatlı vs varsa mutlaka yapar ikram ederim. Uzun süre misafirim gelmezse krize girerim kaydirigubbakcemile3

Bana habersiz gelen kapıda kalır. Çünkü gün içinde ıvır zıvır için kapım o kadar çok çalıyor ki (kapıcı, pazarlamacı,yanlış zile bastık pardon, apartmanızın merdiven sileni varmı vs....) artık eşimin geleceği saatten önce asla gidip bakmıyorum. Çalıyor çalıyor gidiyorlar. Kapıya gelenin kim olduğundan artık haberim bile olmuyor. Tınlamıyorum.

kesinlikle kapımız izinsiz çalınmaz:)
anca polis ve kargo çalabilir. onun dışında asla

çat kapı gelenlerden ve tam apartmaın önüne gelip ışığı görüpte evdemisiniz die arayanlardanda nefret ediorum misafiri severim ama müsait olmadığım zmanlarda geldikleirnde hiçbişi anlamıorum aksine sıkılıorum ehmen gitsinler istiorum özellikle kaynanmlar evden çıkarlar yarı yola gelirler misağtmisnizde yok biz gelioruz die kocamı ararlar az kaldı bigün onları yoldan çeviricem

en nefret ettiğim şey plansız programsız misafir gelmesidir kötükedihüso
telefon denen bir şey var herhalde arayıp müsaitseniz size geleceğiz demek ne kadar zor olabilir ki?
hiç öle çat kapı biz geldik diyen misafirim olmadı çok şükür ama telefon edip "alooo evde misiniz 10 dkya sizdeyiz" diyerek beni zor durumda bırakan misafirlerden de hoşlanmıyorum
ben çalışan bir kadınım evim her zaman tertipli düzenli değil maalesef elimden geleni yaparım ama dağılıyor yapacak bir şey yok

benımde hıç hoşlanmadıgım bı durum pat dıye gelınmesı.bır de aryıpta 10 dk sonra ordayım dıyenlerede gıcık oluyorum bılerek yapıyolar çunku.ben aramadan kımseye gıtmıyorum

hiç sevmem yaa,ben genelde iç çamaşır(sütyen)sız dolaşırım evde,:kedi:bi tişört takarım gelen kişi arasında gelsin bi zahmet,belki alışveriş yapmamışımdır,o zaman kuru çayla idare edecek,belki eşimle başbaşa kafa dinleyeceğiz,kendime yapılmasını sevmem,bi başkasında da asla yapmam...

vay vay vaaaay hemen hemen herkes nefret ediyor $u çat kapilardan.. iyi bari bende bir terslik yokmu$, hey millet, bende sizlerdenim kaydirigubbakcemile3 hiç ho$lanmam oyle çat kapilardan zaten bilenler arayip gelirler, bilmeyenlere gelince misafirdir sonuçta habersizde gelmi$ olsa kapimi açarim, daima guler yuzle kar$ilar, ikramlarimi eder sohbet muhabbet vs eder ugurlarim :gitme: mumkun oldugunca dondurucumda ikramliklar bulundururum.. ho$lanmasamda çat kapilardan sesimi çikaramam, ya saygisizlik olur ne bilim ben yapamam..

Valla ben ne yaptım kızlar

sımdı bır sen 7 aylık evlıyım benım kayınbaba yaaaa adam delımı ne habıre sabahın korunda gelıo zıle basıo sınır oldum acmıom bende bılerek ama bır gorun kapıyı kırıo resmen evden arıo cepten arıo ya sabah 9 senın ne ısın var yenı gelın evınde yaaa nerdeyse haftada 4 kez gelıodu zaten sevmıyorum o yuzdne acmıyorum gelınce kadın gıbı evın temızlıgıne laf atıo bak burayı temızlememıssın yok surda kır var delımı ne yaaaaaaaa o yuzden acmıyorum sabahları ya tek basına ne ısın avr hanı yanında kaynanam olsa neyse yok yok delı oluyorum

esıme gıtmıs hemen yelız evde ama kapıyı acmıo bıze bılerek fılan

esıme anlattım evım uygun olmuo ustum uygun olmuo sence nasıl alıyım ayrıca ne ısı var konusacak neyımız varkı hadı annen gelır neyse oda anlatyıs gosterı

ben uygun olmadıgım zaman acmıyorum kapıyı valla artık anladılar benı ne zaman geleceklerse tlf acıolar

yanı yolu boyle buldum

çok kötü yaa,ne kadar sinir bozucu...inanır mısın aynı olayı ablam yaşadı ama ablamın ki kayınbiraderiydi,4 sene önce ablam yeni evlenmişti yeni gelinin evine ablam o gün de izinliydi sabahın köründe girişmiş kapıya,kahvaltıya gelmiş sözde...o da bilerek açmamış yanlış anlaşılmasın diye..evde tek,yeni gelin...ama bunlar bi laf söz ettiler anlatamam küsmüşlerdi ablama,ablam hamileyken de karnı burnunda 8 aylık falandı onlara bayram ziyaretine gidelim demişler,bu terbiyesizler hamile kadını kış ortasında içeri almadılar,gıcık yengesi diyomuş açmayın açnmayın o da açmamıştı diye..şimdi barıştılar valla can ciğer kuzu sarmaları...:)

annem falan habersiz gelebilirde mesela kayınvalidemi habersiz istemem.çünkü art niyetli bize bile bigün size habersiz gelmek istiyorum dedi. ne alaka diye düşündük ama kendisini tanıdıkça nekadar fesat olduğunu öğrendikçe habersiz gelip evimiz temizmi işte ne ikram edecekler diye saçma sapan şeyler düşündüğünü anladık. evimizde 2 genç kız bide annem var yani biz yapmasak bile annem mutlaka evi karışık bırakmaz. buzluğumuzda herzaman böreğimiz sarmamız falan vardır.
bu akıllı kaynanam böyle habersiz geldi bize dediğini yaptı.
evimiz düzenli temiz.
buna bide bi sofra kurduk hayretler içinde kaldı.
çünkü ona habertli gitsen bile evi karışık karışık olmasa bile pistir. 15 günde bir süpürür evini. bizie kendi gibi sandı ama neyazıkki öyle değiliz.
aman çok uzattım:)
sevmem kısacası. daha doğrusu art niyetli insanların habersiz gelmelerini sevmem.

Eşimin ailesi olsun, kendi ailem olsun ve yakın arkadaşlarım olsun her zaman evime gelmelerinden mutluluk duyarım...
Çat kapı gelmeleri de beni mutlu eder..
Bende ailemin evine habersiz gidiyorum ne var ki bunda..
Evim dağınık da olsa anlayışla karşılarlar çalışıyorum yetiştirememiş olabilirim...
Ailem ve arkadaşlarımda evime gelemeyecekse artık .....

kaydirigubbakcemile5
Sende bendensin, ne var yahu insanlar bizi seviyorki geliyor,
Misafir ağırlamaya üşenir bir toplummu olduk?
Kimse kimsenin ikramına değil, güleryüzüne tatlı diline geliyor,
Komşuluklar, dostluklar böyle hep taptaze ve güzel kalıyor,
Benim annem 54 yaşında sofrasında hep misafiri vardır,
Bende onun gibi misafiri seviyorum ohh! sefam olsun zemuszemushihoyyytkaydirigubbakcemile2

Ne mutlu size...

Konu sahibi olarak hala sizin kadar misafirperver olamasam da benimde sevenim çok ama arayıp geliyorlar bu sevgilerinden bişey eksiltmiyor.

Ha bir de gelipte her cm de toz tüy arayan,yemek yok ise sizi ömrü boyunca eşine kahvaltı yediren kadın ilan edenler var ki Allah onları sizden uzak tutsun ki hep böyle eviniz dolup taşsın.

Sevgilerinden birşey eksiltme meselesi değilki bu, size çatkapı gelen sizi olduğu gibi kabul edendir...ki başımın üstünde yeri var. Ha, bugün çatkapı yapar, yarında dedikodumu yapar oda kendi insanlığı yapabileceğim hiçbirşey yok :sm_confused:Kapım herkese açık, ayıp eden kendine eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…