• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çarşamba Günü Ameliyat Ve Panik Atağım

Esmerai

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
376
332
103
MERHABA!

19 yaşına yeni girdim. Yıllardır göğsümün küçük olması sebebiyle neler çektiğimi kimse bilmez. Tedavisi zor büyük hastalık sahipleri yanında benim sıkıntım devede kulak vesselam.. Gel gelelim yaşayan bilir psikolojiye çok büyük bir etken. 90 beden sütyenlerin içine pamuklar mı çoraplar mı dersin o bi lokmacık et parçasını azda olsun birleştirip göğüs çatalı oluşturacak lastikli gergin sıkıştıran body ler mi dersin.. Yazın sıcağında göğsümde pamuklarla gezdim. En nihayetinde bende 19 yaşıma girdim ve okulumun bitmesiyle bu işkencenin son bulmasına, ameliyata girmeye hak kazandım :)

Bir kaç meme estetiği ameliyatı izledim internet üzerinden. Çok büyütmedim gözümde fakat tedirginliğim var. Operasyon sonrası kayda değer bir ağrı ve sızı oluştuğunu öğrendim sıkıntım ikiye katlandı.. Birde anestezi korkusu peşin sürüldü.. Küçükken masada uyanmıştım. Annemde sezeryanda ameliyat ortasi horoz gibi uyanmış. Anestezik farkındalık beni korkutuyor..Ancak ne olursa olsun bu ameliyatı olacağım, yıllardır bunun hayali ile yaşıyorum - ben 15 16 yaşlarında arkadaşlarımın göğüsü şimdiki göğsümün 2 katı kadardı çok kafaya taktım yapımdan dolayı herşeyi kafaya takan bir tipim. Dış görünüşümü çok önemserim. Kalçalarım allaha şükür dolgun geniş basenlerim, etli bacaklarım var çevremdekiler beğenirler gel gelelim çok sıska bir gövdem var omuzları dar ve göğüs kafesim çok ince. Göğüs te olmayınca çok orantısız bir vücud görünümü oluşuyor.. Belki şöyle bi 90 95 beden göğüslerim olsa çok hoş dururdu. Anneminkiler maşşallah 95.. Azcık çekseydi memişlerim ona buralarda yakınıp dökmezdim... :KK16:

Göğüs kafesim dar olduğu için gövdem 350 400 cc alırmı bilmiyorum ama çok istiyorum. Neticede yüklü miktar para ödüyoruz ve sıkıntısını çekiyoruz. Olmuşken tam olsun. İmkan varsa 400 cc olmasını tercih ederim. Gelecek seneler sönmeye başlıyormuş bu arafa Çok az bir sürem kaldı açıkçası parayı yeni denkleştirdik. Babam yeni gonderdi. 28 Eylulde üniversiteye başka şehire başlayacağım.. Biraz çekiniyorum iyileşme sürecimdeb ötürü herneyse
BURAYA KADAR TAMAM!

Okuduğumdan anladığım bu ameliyat sonrasi zorlu süreçler arasında ağrı dışında göğüse taş basılıyormuş hissi yaşıyormuş hastalar. Bir gerginlik bir ağırlık.. Ben tedavisiz panik atak hastasıyım ve ara sıra kötü yorumlar okurken bile kalp atışlarımı hissediyorum. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum atak için. Ameliyattan sonra psikolojimden çok korkuyorum. Zaten atak beni ilk nefes ve kalp atışından vuruyor, silikonların yaptığı ağırlıkla bu atak birleşince kesin çok telaşlanırım ben.. Nefes almaya çalışıyorum direk.. Derinden. Dikişlerim falan açılmaz inşallah.. Hatta atağımı yeni geçirdim 1 ay olmadı.. Tahlillerimide atak geçirdiğim o gun yaptırmıştım onları verdim direk doktora..
Aranızda panik atak hastasi olup silikon taktıran ve sorun yaşayan varmı neticede göğüse ağırlık yerleştiriliyor, nefes darlığı panik atağın ilk belirtilerinden çok korkuyorum açıkcasi geçen ki ataktan çok etkilendim çünkü ölüyorum sandım...

Geçmiş olsun canım bak senin ki psikolojik bunu atlatabilirsin. ben astım hastasıydım ve akciğerimde ufak bir problemde var buna rağmen gözümü karartıp oldum bu ameliyatı hem de senin gibi gençte değilim yani :) ameliyat sonrası baskıdan dolayı nefes darlıgım hat safhaya geldi zaten dogru dürüst nefes alamıyordum.çok sıkıntı çektim en zorlu süreci geçirenlerdenim..dokturuma nefes alamıyorum çıkartalım bile dedim .Allaha şükürler olsun atlattım bence sen de başarabilirsin.

Eşim 7 yıldır panik atak hastası. Seni anlıyorum canım. Nefes problemi yaşayacaksın , evet. Göğsün taş gibi olacak, evet. Ama hepsi geçici,4,5 gün içinde jet hızıyla iyileşeceksin. Ama o bahsettiğin anestezik farkındalık :KK57::KK57:Offfff, Dr ile görüştün mü?

Geçmiş olsun canım bak senin ki psikolojik bunu atlatabilirsin. ben astım hastasıydım ve akciğerimde ufak bir problemde var buna rağmen gözümü karartıp oldum bu ameliyatı hem de senin gibi gençte değilim yani :) ameliyat sonrası baskıdan dolayı nefes darlıgım hat safhaya geldi zaten dogru dürüst nefes alamıyordum.çok sıkıntı çektim en zorlu süreci geçirenlerdenim..dokturuma nefes alamıyorum çıkartalım bile dedim .Allaha şükürler olsun atlattım bence sen de başarabilirsin.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Senin adına çok sevindim. Bu süreci atlaşmış olman çok güzel. Bende gözümü karartmış vaziyetteyim artık çünkü istiyorum. Ne tuhaf ya.. Ogun panik atak geçirdiğimde ölüyorum ben dedim. Daha hiç böyle birşey yaşamadim sonuçta. El ayak dudaklara kadat titriyorum. İnanilmaz bir başınç üzerimde. Etrafa yabancıyım. Sanki filmin içindeyim hayat değil hissi.. Acille hastaneye kaldırıldım. Tüm testlerim yapıldı. Sonuç : hiçbirşeyiniz yok manolya gayet iyisiniz.. Ama nasıl olur bu ben ölüyordum kalp krizi geçirdim sandim. Sinav stressine bağladilar. Hatta o test sonuçlarını verdim cemal beye.. Çok iyi sonuçlar normaldende iyi tam istediğim gibi dedi bugun. Nasil olur ben o testler yapılmadan yarım saat öncesinde ölüyordum felç kalacağım sandim dedim doktorum güldü.. Hepsi psikolojikmiş. Ama genede korkuyorum.. Çünkü narkozun etkisiyle bilemiyorum herşeyi yapabilirim o an.. Neyse canim cevap verdiğin için teşekkürler..:KK54:

Eşim 7 yıldır panik atak hastası. Seni anlıyorum canım. Nefes problemi yaşayacaksın , evet. Göğsün taş gibi olacak, evet. Ama hepsi geçici,4,5 gün içinde jet hızıyla iyileşeceksin. Ama o bahsettiğin anestezik farkındalık :KK57::KK57:Offfff, Dr ile görüştün mü?

Canin merhaba..
Bugun görüştüm cemal beyle.. 400 cc takacak.. İnşallah. Hastaneden gün alındı. Özel veni vidi hastanesinde olacağım ameliyatımı. Ameliyatım 9,30 da. Salı gun. Şimdiden heyecan aldı başını gidiyor. Doktor boyun uzun vücudunda alır dedi istediğini takarız sorun yok, şak diye öpesim geldi adamı. Çok sevindim walla. Boyut konusunda çok korkuyordum. İçim rahatladı en nihayetinde doktordan onayı aldık.. Benim bel ince basen baya var kalça ölçüm basen geniş olduğu için 115 bel 63 beden göğüsü hatırlamıyorum 75' i eh işte dolduruyor..

Canin merhaba..
Bugun görüştüm cemal beyle.. 400 cc takacak.. İnşallah. Hastaneden gün alındı. Özel veni vidi hastanesinde olacağım ameliyatımı. Ameliyatım 9,30 da. Salı gun. Şimdiden heyecan aldı başını gidiyor. Doktor boyun uzun vücudunda alır dedi istediğini takarız sorun yok, şak diye öpesim geldi adamı. Çok sevindim walla. Boyut konusunda çok korkuyordum. İçim rahatladı en nihayetinde doktordan onayı aldık.. Benim bel ince basen baya var kalça ölçüm basen geniş olduğu için 115 bel 63 beden göğüsü hatırlamıyorum 75' i eh işte dolduruyor..
Hayırlı olsun canım;) sonucun da çoook güzel olsun inşallah ;)

Benimde vücudum aynı senin anlattığın gibi kendimle çok özleştirdim :) ameliyat oldun mu ücretini öğrenebilir miyim? Birde ben hostes im acaba sorun olur mu çünkü sürekli kollar yukarı aşağı yolcunun bagajında yardım et vs oluyor ne kadar sürede insan iyileşir olanlar yardımcı olabilir mi

6 bin tl 8 bin tl arası değişir fiyatlar cnm bildiğim kadarı ile uçağa bir süre binemiyorsun bi haberde görmüştüm uçak kalkış esnasında fenalaşan kadının silikonları patlamış basınç yaşanıyor çünkü yerçekime karşı uçak kalktığı esnada oyuzden bir süre uçağa binmemek gerekiyor. Ayrıca hareket kısıtlılığı yalnızca 1 ay kadar bir süre. Kas üstü olursan daha az bir süreci kapsıyor. Dikkat etmek lazım tabii ki. İyileşme süreci sonrası herşey basitleşir

Merhaba aradan epey zaman geçmiş siz ameliyatı oldunuzmu sonraki süreci yazmamışsınız aynı sorun bendede var Açıkçası merak ettim nasıl olduğunu =)

Back
X