Çarşafla sallayarak uyutmaktan nasıl kurtuldunuz?

Yepyep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2019
84
73
38
34
Evet , çarşafla sallama sorunuyla burdayım. İkiz 3ay 10günlük kolik ve prematüre bebeklerim var. Gaz sancıları var diye salladık ... tek öyle susuyorlardı. İlk zamanlar sadece gaz sancıları zamanı sallıyorduk. Şimdi virüs gibi kalkmadan yatmaya kadar sallama mod . 4 kişi az geliyor bakmaya. Yorgunluktan bayılmak üzere yazıyorum bunları... yemek yemeye zaman bulamıyorum , süt nasıl olacak böyle bilmiyorum. Saat akşam 9ancak yedim ... Ne oldu ne zaman bitti , nasıl bitti bu sallama acaba ? Ya da bitti mi... çok umutsuz hissediyorum. Arabaya bindirdik yok, bebek arabası ile gezdirdik yok, çingene salıncağı kurduk yok, bebek hamağı aldık yok, kanguru ile gezdirdik yine yok... ben bitik haldeyim ..

Çok geçmiş olsun 😔

Evet , çarşafla sallama sorunuyla burdayım. İkiz 3ay 10günlük kolik ve prematüre bebeklerim var. Gaz sancıları var diye salladık ... tek öyle susuyorlardı. İlk zamanlar sadece gaz sancıları zamanı sallıyorduk. Şimdi virüs gibi kalkmadan yatmaya kadar sallama mod . 4 kişi az geliyor bakmaya. Yorgunluktan bayılmak üzere yazıyorum bunları... yemek yemeye zaman bulamıyorum , süt nasıl olacak böyle bilmiyorum. Saat akşam 9ancak yedim ... Ne oldu ne zaman bitti , nasıl bitti bu sallama acaba ? Ya da bitti mi... çok umutsuz hissediyorum. Arabaya bindirdik yok, bebek arabası ile gezdirdik yok, çingene salıncağı kurduk yok, bebek hamağı aldık yok, kanguru ile gezdirdik yine yok... ben bitik haldeyim ..
Sizi çok iyi anlıyorum biz de tavana salıncak kurduk ama öyle bir o yana bir bu yana sallanamadik salıncağın kenarlarına ahşap koyduk ve sarsar gibi yavaşça sallayınca oldu. Ancak gel gör ki bu da geçici bir çözüm. Tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp kesinlikle okuyun . Uyku bölümünü ancak okuyabildim. Biz öyle çözüm bulduk. 4. Ayda da uyku gerilemesi var ve eğer kendileri uyumayı ogretmezseniz bu uyku gerilemesi kalıcı oluyor. Asla düzelme beklemeyin zamanla müdahale etmedikçe daha kötü oluyo. Uyku eğitimi vermek de zor ama geçici olduğunu ve kesinlikle her bebekte işe yaradığını soyleyebilirim. Bunu yazarın kendisi söylüyo ve ben deneyimledim hiç uyumayan bebeğim şimdi kendi uyuyosa herkesin bebeği uyur diyorum. Eğitimi verdikten sonra da uyku gerilemeleeinden etkileniyo ama bir iki hafta düzeni bozuluyo sonra duzeliyo

Sizi çok iyi anlıyorum biz de tavana salıncak kurduk ama öyle bir o yana bir bu yana sallanamadik salıncağın kenarlarına ahşap koyduk ve sarsar gibi yavaşça sallayınca oldu. Ancak gel gör ki bu da geçici bir çözüm. Tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp kesinlikle okuyun . Uyku bölümünü ancak okuyabildim. Biz öyle çözüm bulduk. 4. Ayda da uyku gerilemesi var ve eğer kendileri uyumayı ogretmezseniz bu uyku gerilemesi kalıcı oluyor. Asla düzelme beklemeyin zamanla müdahale etmedikçe daha kötü oluyo. Uyku eğitimi vermek de zor ama geçici olduğunu ve kesinlikle her bebekte işe yaradığını soyleyebilirim. Bunu yazarın kendisi söylüyo ve ben deneyimledim hiç uyumayan bebeğim şimdi kendi uyuyosa herkesin bebeği uyur diyorum. Eğitimi verdikten sonra da uyku gerilemeleeinden etkileniyo ama bir iki hafta düzeni bozuluyo sonra duzeliyo
Okumak için uğraşacağım , su içmeye suan zamanım yok.. Nasıl bir yol izlediniz bahsedebilir misiniz?

Okumak için uğraşacağım , su içmeye suan zamanım yok.. Nasıl bir yol izlediniz bahsedebilir misiniz?
Canım uyku çok kompleks bi durum bebeğinin tüm günüyle alakalı beslenmesiyle alakalı burda anlatmaya çalışsam ve bir noktayı atlamış olsam bile istediğin sonucu elde edemezsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum ben de gözlerim kan çanağı sadece uyku bölümünü ve sadece kendi bebeğime ait dönemi okudum. Sana kötülük etmiş olurum. Ama en azından kendine sadece uyku öncesi rutinler oluştur. Bizim rutinimiz ninniler . Senin bebeğinin olduğu dönemlerde masaj da vardı ama şuan 9 aylık oldu ve masaj uykusunu acıyo. Sakin bi ninni söylüyorum yumuşak ses tonuyla kucağımda sonra yatağına bırakıyodum , tüm vücudunu sadece hafif temaslı ovuyodum . Sonra kendi uyumaya başladı .ilk alıştırma evresi çok zorluydu . Yatır kaldır yöntemi olarak geçiyo ağlayınca hemen kucağına aliyosun sakinlesince yatağına geri koyuyosun . Alışınca çok huzurlu zamanlar yasicaksin. Easy olarak geçen bir günlük rutini var. E( eat beslenme anlamına geliyo) a( activity aktivite anlamına geliyor) s( sleep uyku anlamına geliyor) y( your time senin zamanın anlamına geliyor) asla ama asla bebeğin uyumadan önce emzirmek ya da beslemek yok. Bebeğinin ayakta kalma sürelerine çok dikkat et.
Ben yöntemi seçtikten sonra internetten araştırarak başladım hep yanlış bilgi dolu öyle başlayınca kendi işimi daha da zorlastirdim. O yüzden kesinlikle internetteki bilgileri baz alıp eğitime başlamayın. İnanın kadına her gün dua ediyorum. İnşallah sizde faydalanirsiniz. Bu yöntem olmasa bile muhakak seçtiğiniz yönteme ait kitabını okuyun. Ben de yaşadım çok zor asla okuyamam diyosunuz ama inanın hatalarınızı okuyup duzelttikce bebekleriniz huzurla uyicak. Bu arada kitap biraz pahalı gelebilir ben corona zamanı üretim de durunca ikinci el sitelerinden almıştım çok uyguna ve tertemizdi. Bi kaç site adı vereyim oralara bakın
Zebramo
Tutumlu anne
Letgo
Dolap

Back