• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çarpık bacaklarım özgüvenimi baltalıyor

Yahu neresi anormal bu bacağın ben mi göremiyorum ? Normal bir bacak işte.Kaç tane kadının ipince bilekli,dümdüz,uzun ve sıkı bacağı var sanki ? Olanın bile kılı,pürüzü,farklı renk tonları falan oluyor,o mankenlerin fotoğraflarının üzerinde kaç tane işlem var hiç merak ettin mi ? Ha gerçekten o kadar mükemmel bacağa sahip kadınların da aç ne yediklerine kaç saat egzersiz yaptıklarına bir bak.Bazı şeyler kolay kazanılmıyor.

Spor yap,ne ameliyatı ? Her şeyin çözümünü ameliyatta bulmayın.Azıcık da siz kendinize dikkat edin.Sürekli su iç,asitli içecekler içme,kafeini ve şekeri hayatından çıkar,proteinli gıdalara önem ver ve her gün bacak egzersizlerine başla.Ameliyat olmak akşam yemeği gibi bir şey değil,kaç ay yürüme zorluğu yaşarsın ondan sonra hiç baktın mı ? Üstelik garantisini verebilir mi herhangi biri sana görüntünün mükemmel olacağına dair ? Hayır.

Bu görüntüyü azaltabilecek bir sürü bacak egzersizi var,hiçbir zaman o hayal ettiğin bacağa sahip olamazsın evet ama daha sıkı ve sağlıklı bir bacak görünümüne sahip olabilirsin.Bacağın da kötü falan değil bu arada,gayet normal.

Benim bileğim kalın,ameliyat falan kesinlikle düşünmüyorum,çirkin de durmuyor giydiğim hiçbir şey.Tam tersine herkes bayılıyor ben etek/elbise giyince.Spor yapıyorum,bacaklarım çok sıkı diyemem ama gayet de güzel bir görüntü oluyor.Ama internete göre ben kadın değilmişim,ıyy ne iğrençmiş kalın bilek,yahu kim takar anonim insanları? Söyleyebilen varsa gelsin yüzüme söylesin,memleket Tom Hardy kaynıyor da ben mi göremiyorum ? Bu kadar şekilci tiplerle beraber olmayın.Bugün bacağınız çirkin derler,yarın burnunuz sonsuza kadar estetik mi yaptıracaksınız ?
Teşekkür ederim

Yani normalde bu tarz herhangi bir kusuruyla ilgili özgüvensizlik yaşayan üyeler konu açtığında hak veririm. Her insanın kusuru kendisine çok büyük gelir bana göre.

Sizin konunuzu okurken fotoğrafı göre kadar ciddi bir anormallik beklemiştim. Fotoğrafı görünce şoka girdim. Buna bu kadar takıyorsanız önce psikolog yardımı almanızı tavsiye ederim.

Yani normalde bu tarz herhangi bir kusuruyla ilgili özgüvensizlik yaşayan üyeler konu açtığında hak veririm. Her insanın kusuru kendisine çok büyük gelir bana göre.

Sizin konunuzu okurken fotoğrafı göre kadar ciddi bir anormallik beklemiştim. Fotoğrafı görünce şoka girdim. Buna bu kadar takıyorsanız önce psikolog yardımı almanızı tavsiye ederim.
Haklısınız teşekkürler

bu kadar gommeseydiniz fotografi gorunce ben anaa ne carpik bacak demezdim. yine demedim gerci. spor yapsaniz aslinda toparlar. biraz da ust bacaklariniz cok ince oldugu icin size oyle geliyor. imkan varsa bir pt ile calisin, bence duzelir.

Yahu neresi anormal bu bacağın ben mi göremiyorum ? Normal bir bacak işte.Kaç tane kadının ipince bilekli,dümdüz,uzun ve sıkı bacağı var sanki ? Olanın bile kılı,pürüzü,farklı renk tonları falan oluyor,o mankenlerin fotoğraflarının üzerinde kaç tane işlem var hiç merak ettin mi ? Ha gerçekten o kadar mükemmel bacağa sahip kadınların da aç ne yediklerine kaç saat egzersiz yaptıklarına bir bak.Bazı şeyler kolay kazanılmıyor.

Spor yap,ne ameliyatı ? Her şeyin çözümünü ameliyatta bulmayın.Azıcık da siz kendinize dikkat edin.Sürekli su iç,asitli içecekler içme,kafeini ve şekeri hayatından çıkar,proteinli gıdalara önem ver ve her gün bacak egzersizlerine başla.Ameliyat olmak akşam yemeği gibi bir şey değil,kaç ay yürüme zorluğu yaşarsın ondan sonra hiç baktın mı ? Üstelik garantisini verebilir mi herhangi biri sana görüntünün mükemmel olacağına dair ? Hayır.

Bu görüntüyü azaltabilecek bir sürü bacak egzersizi var,hiçbir zaman o hayal ettiğin bacağa sahip olamazsın evet ama daha sıkı ve sağlıklı bir bacak görünümüne sahip olabilirsin.Bacağın da kötü falan değil bu arada,gayet normal.

Benim bileğim kalın,ameliyat falan kesinlikle düşünmüyorum,çirkin de durmuyor giydiğim hiçbir şey.Tam tersine herkes bayılıyor ben etek/elbise giyince.Spor yapıyorum,bacaklarım çok sıkı diyemem ama gayet de güzel bir görüntü oluyor.Ama internete göre ben kadın değilmişim,ıyy ne iğrençmiş kalın bilek,yahu kim takar anonim insanları? Söyleyebilen varsa gelsin yüzüme söylesin,memleket Tom Hardy kaynıyor da ben mi göremiyorum ? Bu kadar şekilci tiplerle beraber olmayın.Bugün bacağınız çirkin derler,yarın burnunuz sonsuza kadar estetik mi yaptıracaksınız ?
Bir de sakat kalma ihtimali var, eskisi gibi koşamama ihtimali var. Burun estetiği gibi bir şey değil ki bu !

aa site kendi kendi link koymuş

Bence bacaklariniz hic de öyle düsündügünüz gibi cirkin degil (sahte iltifatlar yapma huyum yoktur). Bacaklariniz saglikli ise ve ortopedik bir sorun yoksa kemiklerinize dokunmayin 🙈 kisa etek giyemiyorum.diyorsaniz 3/4 etekler ve elbiseler tercih edin.
Kompleks nedir ama iyi bilirdim..eskiden ayaklarimi iyice Kompleks yapiyordum. Acik ayakkabi giymiyordum bile. Sonra romatizma hastaligim basladi. Eyvah vücüdün bir cok yerinden vurdu sagolsun, ayaklarim dahil. Bir sürü agri ve tedaviler sonra iki seyi fark ettim 1) saglam vücüt ne güzel mucize ve 2) benim Kompleks yaptigim cogunlukla disardan gelen laflardan oluyordu. Ailem olsun, cevre olsun ve tabi Televisionda felan görüdklerimiz. Ben sükretmek bir yana sunu ögrendim: ilk ben kendimi sevmeliyim. Baska birine, heleki bir erkek icin, kendimi sekilden sekile sokmam. Sokmadim da..
Ameliyata para toplamak, estetik yaptirmal felan tabi ki size kalmis. Ama bence ilk "Bana bakisim, gercekten benim bakisim mi, yoksa baskasinin mi?" Diye bir sorgulayin 🌸
Ek olarak: artik acik ayakkabi felan da giyiyorum. Seneler sonra nefes alsin gariplerim :D

Merhaba
Benim bacaklarıma çok benziyor. Ben de daha gençken çok kafama takıyordum. Estetik operasyonları araştırmıştım. Yağ enjeksiyonu, dolgu maddesi gibi yöntemler olduğunu öğrenmiştim. Maddi olarak da ameliyat olabilecek durumdayım ama tanıdığım doktorlar bacak operasyonunu çok önermiyorlar. Yağ enjeksiyonunun kalıcılığı yok, dolgu maddesi ya da silikonlar için de başka olumsuz sebepler söylemişlerdi ama unuttum şimdi. Yeni yöntemler çıkmış olabilir ama bacak düzeltmek zor, memeye silikon taktırmak gibi değil, değmez bence. Bir ara deli gibi spor yapıyordum ve inanılmaz güzel görünmeye başlamıştı bacaklarım. Bence ciddi anlamda spor yap, farkı göreceksin.

Merhaba dostlar. Başlıkta belirttiğim üzere doğuştan çarpık bacaklara sahibim. Az bir şey değil yamukluğu belliydi. Son birkaç ayda 5-6 kilo kaybettim ve bacaklarım iyice inceldi çarpıklık iyice ortaya çıktı. Yanlış anlamayın şükürsüz bir insan değilim. Sağlıklı bacaklarım olduğu için elbette şükrediyorum. Ama yine de üzülmeden de edemiyorum. Etrafta , okulda sütun gibi bacakları olan , her giydiği yakışan kızları görünce çok üzülüyorum. Bir de günümüz dünyasını hepimiz biliyoruz. Sosyal medya da güzellik algısı sürekli gözümüze sokuluyor. Mankenler , oyuncular yete göre sığdırılamiyor. "Böyle görünmeyen kendine kadın demesin " gibisinden akımlar ortaya çıkıyor. Umursamamak mümkün olmuyor. Yıllardır hep güzel güzel etekler giymek istedim. İçimde kaldı. Ama bir jean pantolon bile üzerimde berbat duruyor. Tatilde bir koltukta oturarak çekindiğim bir fotografima erkek arkadaşım bacakların çok güzel görünüyor diye iltifat etmişti. Bu iltifata hiç sevinemedim tersine iyice yıkıldım. Ameliyatı 20 bin TL den başlıyor. Ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim aylık harçlığım temel ihtiyaçlarımı zor karşılıyor. İlerde yaptırırsin diyenlere de kızıyorum yahu hayatımın baharindayim o parayı 35-40 yaşıma anca toplarım o saatten sonra da bir önemi yok. Ne yazık ki bu takintiyi aşamiyorum..
Daha parantez bacaklar görmüştüm. Sizinki kötü görünmüyor bence.

Gayet düzgün bence. Dümdüz bacak kimde var ki zaten. Özellikle bizim toplumumuzdaki kadınların bacakları hem çarpık hem de şişmanlar. Hiç kafalarına takmıyorlar daracık taytları giyip vücut showu yapıyorlar:) Sen zayıf olduğun halde dert ediyorsun. Boşver salla. 😉

Back