Çaresizliğin Ateşi İle Ne Yapardınız?

nghnslmz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
27
17
88
41
Yaşadığınız çaresizliklerin acısı ile ne yapardınız? Akışına mı bırakırdınız? Ölmeye yüz tutan hislerinize mi?

Son düzenleme:
Çaresizlik ateşinin bir hastalık nöbeti gibi kabul ediyorum , nefesim daralıyor geçene kadar nöbetlerim.
Hayat bu yaş ilerledikçe umut tükeniyor acı büyüyor malesef

Eger calabilecegim her kapiyi caldiysam, deneyebilidigim her yolu denediysem ve bir turlu olmuyorsa iste ozaman carezligin atesinde kivrilirim, yanarim, aglarim.. Teselli edecek tek birsey kaliyor: Allah'a tevekkul ederek beklemek cunku ozaman anliyorsun ki hayat senin elinde olsa bile siginman gerek bir Rabbin var. Cok zor beklemek, sabir etmek ama yapilacak baska birsey kalmiyor cunku her yol denendi.
Hissedilen duygular ise: tukenmis, icini ferah tukmak istesem bile umudum kalmamis, aglamak istersin aglayamazsin, bogazinda dugumlenir.. yuzun gulse bile içinde yanar daglar patliyor bir turlu dinmiyor..
Yasini tutmak veya hayati yasamayi birakmaktan yana degilim.

Tezinize basarilar

Harika cevabınıza teşekkür ederim. Hayatın çelmelerine karşı savunma mekanizmaları ve başarılı olan denemeler çok önemli.Hayatta öle tabi..

Elbette. Caresizlik aslinda bir durumun "artik umidim kalmadi" demenin son noktasi oldugunu dusunuyorum. Ama bu son noktaya varmadan once uzun zorlu yollar yapmak lazim, caba sarf etmek lazim, mantikli yollarin dibine vurmak lazim ki olusmayan veya olusmasini istemedigimizin caresizligini yasalayalim.
Gucumuzun yettigi kadar caba sarf ettikten sonra caresiz oluyorsak artik o "seyin" bizim elimizde olmadigini dusunuyorum. Inancli bir insan olarak o kismin Yaraticiga ait oldugunu dusunuyorum, yani Allah'a.
Bir taraftan da caresiz olunca artik durumu oldugunu gibi kabullenmek gibi bir durum da oluyor. Bir nevi bir sakinlesme, zamana birakma, akisina oluruna birakma..

Teziniz hangi durumlara sinirli bilmiyorum ama acik bir konu olursa baya yazi yapilir. Suan bunlari yazmak bile rahatlici oluyor bana

Çok mersiler canım cevaplarına.Hayatın fani kısmı son noktası oluyor.Ebedi kısmı ise o noktadan sonra başlıyor.Yaradanın insanlar için çok sınav ve mucizeleri mevcut.Tedbir insanlara taktir Rabbime ait.İki yol yürümek için biri alabildiğince gördüğümüz diğeri ise görmeden hislerimizle yöneldiğimiz.Benim tezimde burdan genişliyor.Tekrar teşekkürler.

Acı insanı olgunlaştırır(la) kendimi kandırıp sabretmeye çalışıyorum

Şunu unutmayalim ki nice acılar en olgun insanların bile tahmini güç çocuktan daha çocukça hareketlerine sebep olmuştur.Çok teşekkürler.

Arastirma konunuzmus sanirm master ki benm master i yarim kaldi bitiremedim gorunce hislendim kendi ateşimi yazmak istedim..
çok caresiz kaldigim anlar oldu ama hicbiri ask konusunda oldugu kadar yakici olmamisti.karsilikli bir sevgi vardi yani gozumle gordugum bir cennet ki ben huzur nedir bilmez idim..ama bu sevgiyi yasarsam bilicektimki dogru olmayan yola giricektim.bense yasamamayi ve erdemleri kabul ettim.kendimi ise soyle savundum:
görmedigim cenneti gördugum cennete tercih ettim sonucu bekliyorum Yusuf gibi kurtuurmuyum zindandan bilmiyorum tek yaptigim sey Beklemek!ayni zamanda hergun keske de diyorum zihnim ikilemde hem benden bes para etmez diyorum hem Yusuf un imtihaniyla sinandigima gore ahiret daha iyi olmali diye bu acimi telafi ettiriyorum gercegini ölunce bilebilecegim.....kimsenin severek sinanmamasini dilerim..

Yürekli cevabınız için çok teşekkürler.Yüreğe mantıklı topluma aykırı bir seçim yerine, karakterinize ve inancınıza odaklanarak karar almışsınız. Seçimiziniz de Allah yardımcınız olsun.

Ben tesekkur ederim cunku boyle bir sey duymaya inanin cok ihtiyacim vardi bu sinavi kimse hak etmesin diyorum...tesekkurler...

Bütün yolları denedim ve bir çozumunu bulamadiysam. Namaz,dua ve tevekkülden başka seçenek kalmamıştır. Allah büyüktür ve herşeyde bir hayır vardır. Bizim şer gördüklerimiz hayırlı, hayırlı gördüklerimiz şer olabilir...

Çok teşekkürler.İmkanlarınızın olanağının nerde olduğunu anlama süreci ve seçim çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…