• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çaresizce bana yalvarır gözle bakması ve benim hiç birşey yapamamam...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
tatlım bebeğin daha küçük benimkisi kaka yapmayı 3 ayda öğrendi. bebekler kaka yapmayı bilmezlermiş içgüdüsel değilmiş. kaslarını kontrol etmeyi zamanla öğrenirlermiş. o yüzden eğer kakası sıvıysa ve zorlanmıyorsa 10 güne kadar yapmaması normal.kabız değilse fitili ıkınmaya başladıktan sonra koymalısın.ben sabah fitil sokup akşama ıkınmaya başlayıp bas bas bağırdığında ikinci fitili koyduğumda birincisinin erimeden çıktığını gördüm. o yüzden fitili bir daha da denemedim. kabızsa fitil kakayı yumuşatıyor yoksa sadece giriş yolunu uyarark ıkınma refleksini artırıyor.kulak papixini zeytinyağla anüsün etrafında saat yönünde çok yavaş ve içine sokmadan bir iki kez çevir. ordaki kasları uyarıyorsun. gene ıkınmaya başladığında yapmalısın.gaz sorunu ve kak sorunu çoğu bebekte olur o yüzden stres olma. bende ençok küçük tülbentleri ısıtıp karnına koymak iyi geliyordu.huzursuzlandığı anda yarım saat boyunca ütüleyip koyduğumu bilirim. genelde sabaha karşı olurdu. gazı içinse mutlaka her emzirmeden sonra yarım saat gazını çıkar benimkisi iki kere çıkarırdı bir seferde gazını.denemediğim damla ilaç kalmadı hiç biride bi işe yaramıyor.sen zamanla gaz çıkarma konusunda tecrübe kazandıkça bebeğinde öğrendikçe rahatlıyorsun.

Benim bebeğimde acaip gazlıydı hala daha öyle aslında ama kendi kendine gazını çıkartabiliyor şükürler olsun ilk 4 ay neler çekmedik o gazdan inan bende senin gibi ağzıma hiç birşey sürmedim bütün bir kışı portakal mandalina bile yemeyerek geçiriyorum,süt içmedim,sürekli rezene,kimyon onları tükettim ve hala daha içiyorumda ama bu gaz sancısı geçeceği zaman geçiyor,saatlerce süren ağlama nöbetlerini sanırım bi müddet yaşayacaksın çünkü bebeğin şuan çok küçük kendne dikkat et ayaklarını falan üşütme,yinede gaz yapacak şeyler yeme,bebeğinin karnına masaj yap acı elma yağı sür bi miktar ayaklarına birazda karnına bi müddet rahatlatır,bebeğim 5 aylık oldu ben hala daha sürüyorum umarım çabuk atlatırsınız bu gaz olayını geçmiş olsun güle güle büyüt..

:oklava:Arkadaşlar Bora Uras'ım 41 günlük ve son 2 haftadır dehşet gazlı ayrıca kakasını yapamıyor.kansuk sokunca bile 1 saat bekliyoruz yapsın die. :( Sabah gün ışımasıyla kalkıyoruz akşam 8 'e kadar ayaktayız ve sadece meme emmek istiyor! Dolayısıyla da hep hava yutuyor .Bir kısır döngüdeyiz.Gazını da çoğu zaman çıkaramıyorum .Ne yapmalıyım?Kimyon yiyorum,rezene arada içiyorum.Nurse harvey's veriyorum günde 3 kez yarım ölçek.Nerdeyse sebze meyve yemez oldum gaz yapacak die. Doktor kakasını yapmamasına besleniyordur dedi?! Sizce nerde yanlış yapıyorum?????

Canım hepimizin bebişleri öyleydi ama rezene tohumunu şiddetle öneririm alıp kaynat sende iç bebeğede içir hem süt yapar hemde gaza birebir ayy rezeneden sonra bebeğim sakinleşmeye başlamıştı kolik ağlamaları bi anda kesildi çok iyiyiz hamd olsun

:oklava:Arkadaşlar Bora Uras'ım 41 günlük ve son 2 haftadır dehşet gazlı ayrıca kakasını yapamıyor.kansuk sokunca bile 1 saat bekliyoruz yapsın die. :( Sabah gün ışımasıyla kalkıyoruz akşam 8 'e kadar ayaktayız ve sadece meme emmek istiyor! Dolayısıyla da hep hava yutuyor .Bir kısır döngüdeyiz.Gazını da çoğu zaman çıkaramıyorum .Ne yapmalıyım?Kimyon yiyorum,rezene arada içiyorum.Nurse harvey's veriyorum günde 3 kez yarım ölçek.Nerdeyse sebze meyve yemez oldum gaz yapacak die. Doktor kakasını yapmamasına besleniyordur dedi?! Sizce nerde yanlış yapıyorum?????

bu tur rahatsizliklarda anneni n roka yemesini nin iyi gelecegini tv de bir dr soylemisti bol bol roka ye sutunden cocuga gecer biraz daha rahatlara.s.:nazar:

benim bebğim 1 aylık ve onun da gazı çok ben hep ondan rahatsız olduğunu düşünüyordum ama doktora göre karnı doymuyormuş çünkü çok az kilo almış mamaya başladık moralim bozuldu bu yüzden

benim kızım da 2 aylık ve 20 günlükten beri kaka sorunumuz başladı, ben müdahale etmedikçe yapmıyor bir sürü ilaç kullandık hiç biri işe yaramadı doktor artık ilaç vermeyin ve müdahalede etmeyin dedi ama 5 gündür bekliyorum hala yok delirecem. bütün aile tetikte arayıp kız kakasını yaptı mı diye soruyo herkes başka bi doktora daha mı götürsem, ne yapacağımı şaşırdım sen bir çare bulursan yaz.

benim kızım da 2 aylık ve 20 günlükten beri kaka sorunumuz başladı, ben müdahale etmedikçe yapmıyor bir sürü ilaç kullandık hiç biri işe yaramadı doktor artık ilaç vermeyin ve müdahalede etmeyin dedi ama 5 gündür bekliyorum hala yok delirecem. bütün aile tetikte arayıp kız kakasını yaptı mı diye soruyo herkes başka bi doktora daha mı götürsem, ne yapacağımı şaşırdım sen bir çare bulursan yaz.

ben gaz için mestil ve zinco kullandım ama hiç birr işe yaramadılar. sonra Sap Simplex damla aldım çok iyi geldi, patı patı çıkarttı gazlarını..
mamayla beslendiği için kabız oluyordu.sabah mamasınıa 1 çay kaşığı zeytınyağı koyuyorum. hem gazını rahat çıkarıyor hemde kakasını rahat yapıyor.

ben gaz için mestil ve zinco kullandım ama hiç birr işe yaramadılar. sonra Sap Simplex damla aldım çok iyi geldi, patı patı çıkarttı gazlarını..
mamayla beslendiği için kabız oluyordu.sabah mamasınıa 1 çay kaşığı zeytınyağı koyuyorum. hem gazını rahat çıkarıyor hemde kakasını rahat yapıyor.

evet sap simplex gaza cok iyi geliyor kabızlıgı içinde ben milupanın bitki caylarından veriyorum hemen çözüyo benimkide 4 aylık
:utangac::utangac:

Ben oğluşumun ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyordum.Nasıl pırt pırt yapıp rahatlıyodu anlatamam.Tavsiye ederim.
Kakası sert mi?Eğer sert değilse kabız değildir,fitil vermeye gerek yok..Ohenüz kaka yapmayı bilmiyordur.Kaka yaparken bağırsaklar sıkılır ve anüs gevşetilir.Ne yazıkki bebek bunu bilmediğinden her ikisini de sıkar ve zorlanır.Bebek bunun doğrusunu yaşayarak kendi öğrenirmiş.(doktor öyle söylemişti)
Ama sıcak su torbası gazını sancısını rahatlatır..

kızlar şekerli ılık şerbet 30 cc kadar günde bir kere verin.
içinin temizlendiğini göreceksiniz.

Back